הכנ"ר, בתגובתו מיום 18.8.2020 ועל דעת הנאמן, ציין כי נוכח מצבה הרפואי של החייבת, נסיבותיה האישיות, העובדה כי מקור החוב בערבות שחתמה לאחיה המצוי אף הוא בהליכי פשיטת רגל, העובדה כי החייבת היא שיזמה את גילוי הנכס, ומתוך ראיה שיקומית, נכון לאשר את ההצעה לפיה בכפוף לפדיון הזכויות בסך של 200,000 ₪ תוך 60 ימים יושב לחייבת ההפטר.
בנוסף, ניתן להוסיף תניה של התעשרות עתידית לפי סעיף 62(ב) בפקודה, כי כל הכנסה שתהא לחייבת במשך 4 שנים מיום ההפטר, שלא מקצבאות, ולרבות בגין הנכס כמובן תדווח לנאמן ויישקל החלק שראוי שיועבר לקופת פשיטת הרגל ולהורות לשם כך על איסור דיספוזיציה בנכס.
לשם כך, ישאר צו איסור דיספוזיציה לנכס גם לתקופה זו.
כמובן, שאם קיימים נכסים השייכים לחייבת והניתנים למימוש או נכסים עליהם לא דיווחה החייבת במהלך הליכי פשיטת הרגל (לרבות כספים בחב' ביטוח או במוסדות פינאנסיים אחרים, זכויות להחזרי מס, ירושה וכד'), ימומשו הם לטובת קופת פשיטת הרגל, בנוסף לתכנית הפרעון או המתוה להפטר שאושרו לחייבת, ואף לאחר קבלת הפטר, אלא אם נקבע אחרת בהחלטות קודמות.
...
אלא שגם בכך קושי ובגילה ומצבה של החייבת יש להביא בחשבון את העלויות הנפשיות, הלחצים והקשיים הארגוניים הכרוכים בכך, וסבורני כי לא מופרך שהחייבת עלולה להיקלע לקשיים חדשים במהלך שכזה.
במכלול השיקולים על אף עמדת הנושה, ובשים לב למצבה הרפואי של החייבת ונוכח שממילא הסכום מגיע מצד ג', סבורני כי אין הצר שווה בנזק המלך לחייב את החייבת בפדיון הדירה בסכום כפי שעותר הנושה ובוודאי שלא למכור את הדירה.
סוף דבר
נוכח האמור לעיל, אני מורה לפי הסכמת החייבת, הכנ"ר והנאמן, כי אם החייבת תעשיר את קופת פשיטת הרגל בסכום נוסף של 200,000 ₪, תוך 60 ימים, חלף זכויותיה בדירה, יחודש ההפטר.