מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפטר מוחלט לחייב נכה מול מימוש פיצויי פיטורין

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 19.9.12 ניתנה לתובע תעודה רפואית שכותרתה "כושר עבודה" מד"ר מידן אברהם, רופא תעסוקתי, לפיה התובע "יכול לחזור לעבודה במיגבלה של 4 שעות עבודה ללא הרמת משאות מעל 8 ק"ג ללא ללא מאמצים גופניים ללא חסיפה לאבק (כך במקור - ח"ט) - במידה ואין עבודה מתאימה לאפשר לה (כך במקור - ח"ט) לממש את זכויותיו" (להלן - האישור הראשון).
יצויין כי התובע לא המציא רצף מוחלט של ימי מחלה, ולפיכך שולמו לו ימי המחלה בכל פעם שהמציא אישור החל מהמועד הנקוב באישור, בעד הימים השני והשלישי להעדרו מחצית דמי מחלה; והחל מהיום הרביעי דמי מחלה מלאים.
. משעולה מהראיות כי התובע הפעיל את ביטוח אובדן כושר מבלי שמסר לנתבעת כל הודעה על כך, תוך שהוא מקבל בה בעת גם תשלום דמי מחלה וגם תשלום דמי פגיעה ו/או קצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי, מבלי שעדכן אף אחד מהם, לרבות מעסיקיו הנוספים על קבלת התשלומים המקבילים, מטיל הדבר צל כבד על תום ליבו ומהימנותו של התובע בכלל ועל היתנהלותו במגעיו אל מול הנתבעת בתביעתו זו בפרט.
לעניין ביצוע התאמות נידרשות מצד המעסיק כאשר מדובר בעובד ותיק, הובהר לאחרונה על ידי בית הדין הארצי, כך [ע"ע (ארצי) 60058-01-13 זלמן שוחט - מע"צ החברה הלאומית לדרכים בישראל בע"מ (15.12.16)]: " אין חולק כי מצב דברים זה - הן העדרות ממושכת של בעל תפקיד מרכזי והן עבודה לאחר מכן בהקף חלקי, ללא צפי ברור להחלמה כאשר מדובר במחלה כרונית מטבעה - אינו מצב "נוח" למעסיק, ומחייב אותו להתמודדות לא פשוטה.
פיטורים על רקע אפליה מחמת מוגבלות, בצרוף הרצון להרתיע מעסיקים מפני ביצוע הפרה "יעילה כלכלית", מביאים אותנו למסקנה כי יש לפסוק פיצוי בלתי ממוני [ע"ע (ארצי) 30585-09-12 חברת יישום פיתרונות אנושיים בע"מ - אורית בוסי (4.8.13); עניין חג'אג'].
...
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבע ישלם לתובע בתוך 30 יום את הסכומים הבאים: תשלום שכר בגין זמני הפסקות אשר קוזזו שלא כדין בסך 37,734 ₪ בתוספת ריבית והצמדה מיום 15.7.09 [לצורך הנוחות אמצע התקופה (בניכוי תקופת ההתיישנות)] ועד לתשלום בפועל.
כמו כן, ישלם הנתבע לתובע הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

" (ההדגשות אינן במקור, ד.ח.) בנסיבות העניין נתן בית המשפט המחוזי את דעתו לכך כי הכנסת החייב עומד על כ-4,000 ₪, וכי סכום זה אינו צפוי להשתנות, נוכח גילו של החייב, שהנו כבן 62, והעובדה כי אין לו עוד נכסים למימוש שכן כולן מומשו על ידי הנושות עצמן; מצבו הבריאותי הרעוע של החייב; גילו של החוב, וגילה של ביתו הזכאית למזונות, שהנה כבת 44; מצבן הכלכלי השפיר באופן יחסי של הנושות והמסקנה כי הנושות גבו כבר בעבר סכומים ניכרים מהחייב.
באותו המקרה (בדומה לנסיבות התיק דנן) חוב המזונות התגבש אל מול המוסד לביטוח לאומי, שכן, משלא שילם החייב את מזונות ילדיו, ניכנס המוסד לביטוח לאומי בנעליו מכוח חוק המזונות (הבטחת תשלום) התשל"ב-1972, שילם את מזונות הילדים וזקף את חוב החייב כלפיו.
בית המשפט העליון העניק לחייב הפטר מלא מהחוב כלפי המוסד לביטוח לאומי, וזאת בעיקר נוכח נסיבותיו האישיות של החייב, תוך שהוא נותן דעתו לגילו של חוב המזונות, שכן תיק ההוצאה לפועל ניפתח לפני כ-30 שנה; גילו של הזכאי למזונות, אשר הנו בן 34; גילו של החייב אשר עמד על 62, מצבו הרפואי של החייב אשר מוכר על ידי המדינה כנכה 100%; ומצבו הכלכלי החמור, כאשר החייב מיתקיים מקיצבת נכות בלבד, בגובה של 2,497 ₪ (לאחר קזוז ביטוח בריאות), סכום הנמוך אף מקוו העוני לאדם בודד.
כאמור בעמדת הכנ"ר, וכעולה מהחומר שבפני ההכנסות עומדות על סך של 7100 ₪ לחייב (כך על פי האמור בבקשתו 4600 ש"ח +2500 ש"ח ) , לא ברור כמה דמי אבטלה מקבלת בת הזוג ( ומה עם פצויי הפיטורין להם היא זכאית ? ) .
סך הכנסות אלו, הגם שמדובר בסכום האמור להספיק למחיית שני אנשים החיים יחד, אינו מצדיק מתן הפטר מוחלט מחוב המזונות, וזאת בשים לב לשיקולים שהובאו לעניין זה במסגרת פסקי הדין בעיניין קצקה ובעניין גמזו.
...
מן הכלל אל הפרט לאחר עיון בבקשה, בשים לב לנתוני החייב וזוגתו , כושר השתכרותו והכנסות התא המשפחתי בפועל , מצאתי כי דין הבקשה להידחות .
ההשוואה שבוצעה בסע' 13 לתגובת הכנ"ר לפרשת קצקה ( שעסקה בחוב חייב למל"ל ) והמסקנה המתחייבת הימנה כמפורט בסע' 14 , מקובלת עלי .
לעניין זה יפים דבריו של בית המשפט המחוזי בעניין קצקה, שם עמד בית המשפט על כי קביעתו הינה חריגה לכלל הקובע כי חוב מזונות לא יכלל במסגרת הפטר מחובות: "יש להדגיש, כי המסקנה הנזכרת היא מסקנה חריגה. אין היא באה ללמד כי שלב ההפטר בדיני פשיטת רגל, אמור לכלול בחובו גם חיובי מזונות ואין היא באה לכרסם בעיקרון הרחב של העדר הפטר מחיוב מזונות. ההיפך הוא הנכון. הכלל היה ועודו, כי הפטר בפשיטת רגל אינו כולל הפטר מחיובי מזונות וכי על פי רוב, טענותיו של חייב בענין חוב מזונות, לרבות טענות בדבר מצב כלכלי ובריאותי המקשה עליו לפרוע את החוב, מקומן יהא בהליך ההוצאה לפועל (ר' למשל רע"א3898/12 לרנר נ' כונס הנכסים הרשמי [פורסם בנבו] (30.8.12); ע"א6810/05 בר הראל נ' הכנ"ר [פורסם בנבו] (6.11.06). כן ר' החלטתי בפש"ר (מחוזי ת"א) 3092/09 ארינוס נ' כונס הנכסים הרשמי [פורסם בנבו] (20.11.12))" בענייננו, וכמובא לעיל הרי שהחייב יוכל לשטוח את טענותיו בעניין גובה ההחזר הראוי במסגרת הליך ההוצאה לפועל, שם תיבחן יכולתו הכללית של החייב ויושת עליו סכום חודשי ההולם את מצבו שלו ושל התא המשפחתי .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו