התובע אומנם פנה לנתבעת לא פעם, אך בעקבות פניותיו היתקיימו עמו שיחות, במהלכן קיבל ממנהלי הנתבעת תשובות ברורות לפיהן שכרו לא יעודכן, נימסרו לו הסברים, והתובע הסכים במפורש ואף הביע הבנה למצבה הכלכלי הקשה של הנתבעת.
בית הדין הארצי נסמך על עדות העובדת לפיה היא הייתה מודעת באופן מיידי להפחתת שיעור התוספת, פנתה באופן מיידי למעסיק, וזה הסביר לה שהתוספת הופחתה מאחר ומצב המפעל "על הפנים". לפי עדות העובדת שצוטטה בפסק דינו של בית הדין הארצי, העובדת הצהירה כי גם בהמשך דיברה עם המעסיק בעיניין אותה תוספת, וזה הבהיר לה "שלא יוסיפו לה". בית הדין הארצי ביסס את מסקנתו בדבר הסכמת העובדת, על כך שהעובדת פנתה לקבל הסבר להפחתה, קיבלה הסבר שכזה, ולאחר ששמעה אותו הסבר, לא נתנה ביטוי של היתנגדות להפחתה במשך כשנתיים וחצי, עד למועד שבו הגישה את תביעתה, תוך שחזר על פסיקה קודמת שלפיה: "כאשר עובד ממשיך בעבודתו משך פרק זמן ארוך בשכר המופחת, מבלי שימחה על כך, יש לראות בכך ראיה להסכמתו להפחתה." (סעיף 22 לפסק הדין, וראו האסמכתאות שם).
למעלה מן הדרוש נוסיף כי גם במישור חובת תום הלב, קיים קושי להעתר לתביעה להפרשי שכר.
מלכתחילה התובע ניסח את פניותיו באופן מעורפל, כלל לא התכוון לידרוש הפרישי שכר, ובשיחות עם הנתבעת הציג מצגים של הסכמה, ולו זמנית, לעמדת הנתבעת, הצהיר כי הוא מעוניין לעבוד והמשיך בעבודתו.
עם זאת, התובע לא כימת את הנזק הלא ממוני הנטען, והסעד עליו חזר בתצהיר נותר פיצוי בעד נזק ממוני: 40,000 ₪ בגין "חיסרון כיס בתשלומי המל"ל בשל פגיעה בשכר התשלומים". שנית, התובע העלה בתצהירו גרסה חדשה בדבר נזק נוסף שניגרם לו לטענתו – הפסד פצויי פיטורים בסך של 12,180 ₪ - בעקבות התפטרותו ממעסיקו הקודם, והמעבר לעבוד אצל הנתבעת (סעיף 6 – 7 לתצהיר התובע).
אשר לפצוי עקב פגיעה נטענת בגובה גמלאות המל"ל – לעיל קבענו כי התובע אינו זכאי להפרשי שכר, מאחר שהסכים לשכר ששולם לו בפועל, ומכאן ממילא יש לדחות את הטענה לפיה היה על הנתבעת לשלם דמי ביטוח לאומי על אותם הפרשים.
...
לפיכך, בהתאם לסכום אותו חישבה הנתבעת, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בעד הפקדות בחסר לקרן השתלמות – בסך של 5,037.41 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, אשר משיקולי יעילות יחולו מתאריך 06/05/2014 (אמצע התקופה בקירוב), ועד מועד התשלום בפועל.
לסיכום
התביעה נדחית ברובה המכריע, ואנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בגין אי-הפקדה לקרן השתלמות, בסך של 5,037.41 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מתאריך 06/05/2014 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
אשר להוצאות משפט – בשים לב ליחס בין הסכום שנתבע לבין הסכום שנפסק, שקלנו לחייב את התובע בהוצאות הנתבעת, אך בשים לב למצבו הרפואי ולכך שעבד בשירות הנתבעת לשביעות רצונה, ולכך שהתביעה התקבלה בחלקה הקטן - אנו קובעים כי כל צד יישא בהוצאותיו.