מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפחתת פיצויים בערעור בתיק תאונת דרכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פתח דבר תיק זה הוחזר לשולחני לצורך כתיבת פסק דין מנומק בתובענות שהוגשו במסגרתו, לאחר שבית המשפט המחוזי קבע, בעירעור שהוגש על פסק הדין שניתן על ידי, על דרך הפשרה, ביום 23.12.14 (להלן "פסק הדין") כי קיימת סתירה בין תוצאות פסק הדין להנמקה הקצרה בו (ע"א 3749-02-15).
יחד עם זאת, לאחר עיון נוסף בכלל החומר שבפני אני סבורה כי, מידת אחריות הנתבע 1 לתאונה מחד פחותה ממידת האחריות המקורית שעל בסיסה ניתן פסק הדין ומאידך, יש מקום לקביעת זכות פיצוי לתובעת בגין ניזקה בשיעור אחריות הנתבע 1 וזאת בנוסף להפחתת סכום הפצוי לו זכאים הנתבעים בגין אחריות הנתבע 1.
רקע עניינו של תיק זה היא תאונת דרכים שאירעה ביום 19.10.12 בשעה 02:40, בין רכב שהיה נהוג על ידי הנתבע 1 ובין רכב בבעלות התובעת, שהיה נהוג על ידי מר ארקדי פוזיילוב, בצומת מרומזר (להלן "התאונה").
...
מכאן שאני מקבלת את חוות דעת שמאי התובעת וקובעת כי למשאית נגרם נזק בשיעור של 201,132 ₪ כמפורט בכתב התביעה המתוקן.
לכאורה, היה עלי לקבוע כי התובעת לא הוכיחה את טענתה להוצאות נוספות משהמסמכים שהוגשו כנספחים לכתב התביעה אינם ראיות בתיק זה. ואכן, ציינתי באופן מפורש בפני נציג התובעת בדיון שהתקיים ביום 10.7.14 כי לא יינתנו לתובעת "הנחות" בגין העדר הייצוג, אולם עדיין אני סבורה כי בנסיבות העניין יש מקום לקבוע כי לתובעת נגרם נזק נוסף, מעבר לנזק למשאית, בסך של 33,110 ₪, כפי שעולה מנספחים ד', ה' ו-ז' לכתב התביעה המתוקן.
סיכום לאור האמור אני קובעת כי על התובעת לשלם לנתבעים סכום של 53,510 ₪ ועל הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סכום של 23,424 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הפניקס חברה לביטוח בע"מ פסק דין משלים (נתבעת מס' 2) בהתאם לפסק הדין מיום 16.7.2016 בע"א 12865-01-17, נקבע כי התאונה נשוא תיק זה מהוה תאונת דרכים.
סעיף 3 להסכם קובע, כדלקמן: "שילם או משלם המוסד - על פי הוראות החוק – גימלאות לנפגע בתאונת דרכים (להלן - התביעה), ןהחברה אחראית - על פי הוראות הדין לרבות חוק הפיצויים ופקודת הביטוח - לפצות אותו נפגע מכח היותה המבטחת של השמוש בכלי רכב שהיה מעורב בתאונת הדרכים, בגינה משלמות הגמלאות לנפגע, בפוליסה שהיתה בת תוקף בעת התאונה, תפצה החברה את המוסד כדלקמן:
אף אם קיימת היתה בתיק זה מחלוקת כנה, אין בכך כדי לסייג את הפצוי המוסכם או להפחיתו.
מאחר והוצאות ההליך נפסקו במסגרת פסק הדין בעירעור, אינני עושה צו נוסף להוצאות.
...
אני מקבל את טענת התובע, לפיה סעיף 6 להסכם מהווה תניה בדבר פיצוי מוסכם, בהתאם לסעיף 15 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א - 1970 (להלן "חוק התרופות").
אני מקבל, אפוא, את עמדתו של התובע באשר לאופן חישוב החוב.
לאור האמור לעיל, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 1,478,010 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים ע"א 37604-05-17 עד 120 מרכזי מגורים לאוכלוסיה המבוגרת בע"מ ואח' נ' דנאי ואח' תיק חצוני: לפני כבוד השופטים שבח יהודית, סג"נ, שאול שוחט, יונה אטדגי מערערות 1. עד 120 מרכזי מגורים לאוכלוסיה המבוגרת בע"מ 2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עו"ד אהרון שפרבר משיבים 1. שולה דנאי ע"י ב"כ עו"ד אורית כהן בר הדס 2. חגי ישראלי ע"י ב"כ עו"ד אסי לביא צוקרמן 3. איילון חברה לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עו"ד דנה לדרר בר-משה פסק דין
המערערות השיגו על כל קביעה וקביעה של בית משפט קמא, החל מאלו המטילות עליהן את האחריות לנפילתה של המשיבה, המשך בדחיית טענתן בדבר סיווג התאונה כתאונת דרכים, לרבות דחיית ההודעה לצד ג' שהוציאו כנגד המשיבים 1 ו-2, וכלה בסוגיית שיעור הנכות וגובה הפצוי.
אשם תורם בית משפט קמא דחה את טענת המערערות להפחתת הפצוי בשל אשם תורם מצד המשיבה, וקבע כי לא ניתן היה להבחין בכתם השמן שהיה על ריצפת החניון מחמת תנאי הראות: "... סבירה בעיני טענתם כי לא ניתן היה להבחין בו בשל תנאי הראות ועל כן הנני לדחות את טענת הנתבעות כי יש להטיל על התובעת רשלנות תורמת לקרות התאונה". המערערות משיגות על מסקנתו זו של בית משפט קמא, משלטעמן המשיבה "מכירה את המקום היטב" ולכן היה עליה "להזהר זהירות יתירה" שכן עסקינן ב"חניון בו עוברות וחונות מכוניות רבות, היה עליה לצפות כי יתכן שברצפת החניון יש שמן".
...
בית משפט קמא אימץ את חוות דעתו של המומחה, כפי שזו תוקנה על ידו בחקירה הנגדית וקבע כי "מקובלת עלי דעת המומחה בחקירתו כי הקרע בכתף שמאל הינו קרע ניווני אשר הוחמר במידה מסוימת בגין החבלה, וכי נכון יהיה לקבוע כי תרומה זו הינה בשיעור של 10%. לסיכום: מצאתי לקבוע כי נכותה הרפואית של התובעת הינה בשיעור של 32.5%". לא מצאתי ממש בהשגות שמעלות המערערות הטוענות כי המשיבה לא נחבלה כלל בכתף שמאל.
יונה אטדגי, שופט התוצאה שני הערעורים נדחים.
המערערות ישלמו לכל אחד מהמשיבים 2 ו-3 את הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 20,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

המערער 1 (להלן: המערער), יליד 8.2.1955, נפגע ביום 9.10.2014 בתאונת דרכים עת רכב על אופנועו והיתנגש ברכב בו נהגה המשיבה 1 (להלן: המשיבה).
בגדרי הבקשה לתיקון העירעור שכנגד התבקשה הוספת טענה לביטול כל החיובים העתידיים שנפסקו לחובת המשיבות החל מיום פטירתו של המערער; הפחתת גובה הפצוי בגין כאב וסבל גם בשל פטירת המערער; ותיקון כותרת הודעת העירעור שכנגד, כך שתחת המערער יבואו יורשיו – רעייתו וילדיו.
כאמור בהחלטתי מיום 7.12.2019, הרשם יוציא צו לסיכומים והתיק יועבר לשמיעה בפני הרכב.
...
המערער נפטר כתוצאה מהחמרה במצבו הרפואי שנבע מהתאונה, ובמצב דברים זה אין לאפשר את התיקון המבוקש.
דומה כי המערערים לא חולקים על הלכה זו, אך לשיטתם, אין לאפשר הבאת ראיות נוספות ותיקון הערעור שכנגד בעניינים עליהם המשיבים לא ערערו.
בנסיבות המקרה ובהתחשב בשלב הדיוני בו מצוי הערעור, אני סבור כי יש להורות על קבלת הבקשה לתיקון הערעור שכנגד.
סוף דבר, שהבקשות להבאת ראיה ולתיקון הערעור שכנגד מתקבלות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

הינה כי כן, על פי ההלכה הפסוקה, לא יכולה להיות כלל מחלוקת, כי לא ניתן היה לגבות מן התובעת עבור כלל הטיפול בתביעת הפלת"ד, לרבות בהליך העירעור, סכום העולה על שיעור של 13% מהסכום שנפסק לטובתה בתוספת מע"מ, וזאת אף אם במהלך הטיפול בתיק הוחלף עורך הדין שייצג אותה.
הוראת סעיף 16(ב) לחוק הפלת"ד מלמדת שהמחוקק ביקש שלא לאפשר חריגים כלשהם המאפשרים גביית שכר טירחה גבוה יותר מזה שנקבע בהוראת סעיף 16(א) לחוק הפלת"ד וכי תכלית ההוראה היא אכן למנוע 'נגיסה', מכל סוג שהוא, בכספי הפצוי המשתלמים לידי הניזוק בתאונת הדרכים, מעבר לשכר הטירחה המוגבל שנקצב בחוק הפלת"ד ובכללי לישכת עורכי הדין".
מטעם זה אף אין בידי להדרש לטענה שהעלה הנתבע בסיכומיו, כאילו יש מקום לקזז את שיעור שכר הטירחה בגין ההפחתה מסכום הפצוי שנקבעה בעירעור משכר הטירחה ששולם לב"כ התובעת, טענה שממילא היא בגדר הרחבת חזית מובהקת.
...
בכתב התביעה, תבעה התובעת השבה של סכומים ששילמה לנתבע כשכר טרחה, אשר לטענתה נגבו ממנה שלא כדין, וזאת משגבה ממנה הנתבע סכומים העולים על תקרת שכר הטרחה המרבית שניתן לגבות מנפגע בתביעה לפי חוק הפלת"ד. בכתב ההגנה, טען הנתבע כי דין התביעה להידחות בשל חוסר תום לב של התובעת, אשר הסתירה בכתב התביעה את העובדה שתחילה יוצגה בהליך שהתנהל בבית משפט השלום ע"י עורכת דין אחרת, אשר מטיפולה לא הייתה מרוצה, והנתבע החליף אותה לבקשת התובעת, ולפיכך נאלץ לחלוק איתה את שכר הטרחה.
לאור האמור, טען הנתבע כי דין התביעה להידחות והתובעת אינה זכאית לכל החזר.
אין בידי לקבל טענה זו, החותרת אף היא תחת מהותה הקוגנטית של מגבלת שכר הטרחה.
העולה מן המקובץ, כי דין התביעה להתקבל במלואה וכך אני מורה.
לאור האמור אני קובעת כי הנתבע יישא אף בהוצאות התובעת בגין האגרה כפי ששולמה ובנוסף בשכר טרחת עו"ד בסך 7,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו