בית המשפט הפחית את עונשו של העותר ל-28 חודשי מאסר בפועל לאור עקרון אחידות הענישה וזאת בהיתחשב בעונש המאסר שהוטל על אכרם (נקבע כי לא ייתכן שהעותר ואכרם ישבו אותה תקופת מאסר בהיתחשב בהבדל המשמעותי בין הרשעותיהם).
לגופו של עניין יצוין, כי סמכות בתי המשפט הצבאיים באיזור יהודה ושומרון קבועה בסעיף 10(א) לצוו, כדלקמן: "בית משפט צבאי מוסמך לידון בכל עבירה שהוגדרה בתחיקת ביטחון ובדין". סעיף 189 לצוו קובע כי:
"ניתן לשפוט ולהעניש אדם, העושה באיזור חלק ממעשה אשר היה נחשב לעבירה, אילו נעשה כולו בתוך האיזור, והוא נעשה מקצתו בתוך תחומי האיזור ומקצתו מחוץ לתחומי האיזור, כאילו נעשה המעשה כולו בתוך תחומי האיזור" (ההדגשה הוספה).
...
]השופט ג' קרא:
העתירה היא לביטול פסק דינו של בית המשפט הצבאי לערעורים (כב' השופטים נ' סרוסי, י' לרר ומ' ליברמן) מיום 7.5.2020 בע' 3376/19 (להלן: פסק הדין), במסגרתו נדחה ערעורו של העותר על הכרעת דינו של בית המשפט הצבאי ביהודה (להלן: הערכאה הדיונית), תוך שהתקבל ערעורו ביחס לחומרת העונש שהוטל עליו כך שהוא הועמד על 28 חודשי מאסר בפועל.
עיקרון אחידות הענישה הוסבר בע"פ 2397/18 עיישה נ' מדינת ישראל, פס' 25-23 (12.3.2019), כדלקמן:
"על פי עיקרון אחידות הענישה, במצבים דומים מבחינת אופי העבירות ונסיבותיהם האישיות של הנאשמים, ראוי להחיל, במידת האפשר, שיקולי ענישה דומים (ע"פ 3065/15 חסין נ' מדינת ישראל, פסקה 11 (26.6.2016)). עיקרון זה מקבל משנה תוקף כאשר מדובר בנאשמים שונים המורשעים בגדרה של אותה פרשה (ע"פ 4407/16 צרננקו נ' מדינת ישראל, פסקה 10 (9.3.2017)). אומנם, אין מדובר בעיקרון מוחלט, ויש לאזנו מול שיקולי ענישה אחרים (ראו למשל: ע"פ 10370/02 סויסה נ' מדינת ישראל (27.5.2003))... נעיר שהפער המתגלה מעת לעת במדיניות הענישה בין התביעה הכללית בבתי המשפט בישראל לבין התביעה הכללית בבתי משפט הצבאיים, כאשר מדובר באותו אירוע ממש, הוא בעייתי".
בית המשפט קיבל את טענת העותר, המועלית גם בעתירה, בעניין עיקרון אחידות הענישה והקל בעונשו, אף שצוין כי לא נפל פגם בגזר דינה של הערכאה הדיונית משום שבמעמד זה טרם נגזר דינו של שותפו של העותר, אכרם.
לא מצאנו עילה להתערב בסוגיה זו.
הנה כי כן, משטענות העותר נבחנו בשתי ערכאות מוסמכות (וחלק מטענותיו אף התקבלו בבית המשפט הצבאי לערעורים) – הגשת העתירה כמוה כניסיון לדון בעניינו של העותר ב"גלגול" שלישי.
העתירה נדחית.