בשולי הדו"ח קיימת הערה בכתב יד: "בדירה מס' 3 מחזיקות הנכדות דין עם בעלה ולין. וכן הבן אבי (גרוש), הייתה לו דירה במזכרת בתיה ובעקבות הגירושין משנה שעברה עזב את הדירה. לדבריו מתגורר בדירה מזמן".
עולה, כי עובר למעבר העותר לדירה, הוא התגורר בדירה במזכרת בתיה ואכן, בשנים 2011-2014 נערכו ביקורי מעגל בדירה ברח' אשכול 7/4, מזכרת בתיה ועולה מהם, כי אכן, במהלך שנים אלו התגורר העותר בדירה זו עם אישתו, כיום גרושתו וילדיו (להלן: "הדירה במזכרת בתיה").
בד בבד, בתאריך 21/2/2015, פנה גם העותר למשיבים בבקשה להכיר בו כדייר ממשיך בציינו, כי "לפני כשנה וחצי התגרשתי (מצורף פס"ד) וחזרתי להתגורר עם אמי דוניס בוזגלו בכתובת הנ"ל... אני גרוש פעמיים, אב ל-7 ילדים, נרקומן לשעבר. חוויתי לאחרונה אשפוזים בבאר יעקב וכיום אני תחת טפול תרופתי ... עקב הבעיות המורכבות שלי בחיי הנישואין אני זה שטיפלתי באמי והייתי לסירוגין עד לפני שנה וחצי שעברתי לגור באופן קבוע בדירה ואין לי מקום אחר ללכת אליו". העותר הוסיף, כי דין ולין אינן מתגוררות בדירה יותר מ-5 שנים והחתימו את אמו "במירמה" על הצהרה כוזבת תוך שימוש באיומים.
בפרוטוקול וועדת לגאליזציה חטיבתית מיום 5.5.2015 צוין ביחס לדירה "אינו עונה על כללי לגאליזציה, לא מופיע בביקורי המעגל, הדיירת החוזית בבית אבות, יש להעביר לועדה עליונה ולהגיש תביעת פינוי".
בהחלטת הועדה העליונה, מיום 3.9.2015 נימקה הועדה את דחיית בקשת העותר כדלקמן: "לא התגורר בדירה במשך 4 שנים לפני כניסת הדיירת החוזית למוסד סיעודי, לרבות בתאריך הקובע 8/2009. כמו כן המבקש לא עונה לכללים המזכים מתן דיור בשיכון הצבורי, שכן לא עונה למספר נפשות מזכה... הועדה בחנה מכלול הנתונים והנסיבות ולא מצאה מקום לחרוג מהכללים".
בעקבות החלטה זו ננקטו נגד העותר הליכי פינוי וביום 29/5/2013 ניתן פסק דין המחייבו לפנות את הדירה תוך מתן שהות בת שנה להגיש העתירה דנן.
העותר פונה לרחמי בית המשפט בהיותו גרוש פעמיים, אב ל-7 ילדים, נרקומן לשעבר שהשתקם ולוקה במחלה סכיזופרניה, ללא קורת גג. כיום, הוא מנסה לשקם עצמו ולבנות חייו מחדש, ולשם כך הוא זקוק לקורת גג.
טיעוני משרד הבינוי והשיכון (המשיב)
המשיב טוען כי דין העתירה להדחות על הסף, מחמת שהוי ניכר בהגשתה.
המשיב טוען כי העותר אינו עומד בתנאים הקבועים בחוק ובנהלי המשיב לקביעת זכאות כדייר ממשיך, שכן, הוא לא התגורר בדירה משך 3 שנים רצופות טרם מעבר הדיירת החוזית למוסד סיעודי.
יתר על כן, בחינת דו"חות "ביקורי המעגל" מעלה כי לא נפל בהם ליקוי המצדיק הפחתה ממשקלם בעת הפעלת שיקול הדעת המנהלי.
...
העותר פונה לרחמי בית המשפט בהיותו גרוש פעמיים, אב ל-7 ילדים, נרקומן לשעבר שהשתקם ולוקה במחלה סכיזופרניה, ללא קורת גג. כיום, הוא מנסה לשקם עצמו ולבנות חייו מחדש, ולשם כך הוא זקוק לקורת גג.
טיעוני משרד הבינוי והשיכון (המשיב)
המשיב טוען כי דין העתירה להידחות על הסף, מחמת שיהוי ניכר בהגשתה.
אף לגופה דינה להידחות בהיות ההחלטה נושא העתירה, סבירה, נכונה ואינה מגלה עילה להתערבות בית המשפט.
לעניין משקלם הראייתי של דוחות המעגל, ראה עע"מ 2732/14 עופר שניידר נ. משרד השיכון והבינוי:
"אין בידי לקבל את טענת המערער כי יש לייחס משקל נמוך לדו"חות המעגל ולתצהירי הסבתא. אלה הן ראיות ישירות מזמן אמת באשר למצב העובדתי מושא המחלוקת, ואין לקבל בדיעבד טענות על שיקולים כאלה ואחרים מצד הסבתא להסתרת מידע מעורכי הביקורת, ובמיוחד כאשר זו אינה כבר בין החיים. אציין כי טענה זהה לזו של המערער דנן נדחתה מכל וכל זה לא מכבר על ידי בית משפט זה: עע"מ 2851/13 סויסה נ' מדינת ישראל, פסקה 16 (23.6.2014).
אשר על כן, לאור האמור לעיל, אני דוחה את העתירה.