מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפחתת מזונות זמניים לפני גירושין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית הנזקים שנגרמו לרחל כתוצאה מהתנהלותה של עו"ד אויזרוביץ: תחילת תשלום מזונות זמניים רק 6 חודשים לאחר שהבעל עזב את הבית, המזונות הזמניים שנפסקו הופחתו מסכום של 5,000 ל – 4,000 ש"ח, רחל נאלצה לשכור שירותיו של עו"ד נוסף שימשיך את הטיפול בייצוגה, מניעת יכולתה של רחל למשוך כספים מהחשבון המשותף בשל ייעוץ להגבלת החשבון לבצוע פעולות רק על פי שתי חתימות וכן נזקים בשל עוגמת הנפש שנגרמה לרחל.
למותר להעיר כי כפי שלמדתי מהתובעים רחל רונן וגדי בן נעים , ההליכים בתיק הגירושין של רחל רונן טרם נסתיימו.
...
מסקנתי היא כי מחד לא הוכיחו גדי ורחל כי הם זכאים להשבת מלוא שכר הטרחה בהתאם לאמור בכתב תביעתם.
גם את טענתם להפחתת שכר הטרחה שנקבע בהסכם על דרך של תשלום השכר הראוי בלבד אותה הציגו לראשונה במסגרת התצהירים, לא הוכיחו באמצעות חוות דעת מומחה לעניין זה. ומאחר ואין הדבר בגדר ידיעה שיפוטית, הרי שללא חוות דעת מומחה, לא הונחה בפני בית המשפט תשתית ראייתית כלשהי לצורך הוכחת טענה זו. סיכום לאחר שבחנתי את התביעה של גדי ורחל, לא מצאתי כי הוכח בפניי כי אכן עו"ד אויזרוביץ הפרה את הסכם שכר הטרחה שנחתם עם רחל.
לאחר שבחנתי את העדויות והראיות שהובאו בפניי, מצאתי את גרסתה של עו"ד אויזרוביץ מהימנה ועדיפה על גרסת התובעים רחל רונן וגדי בן נעים.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

במאי 2003 נוסח הסכם בבית המשפט בדרום אפריקה המסדיר את עינייני הגירושין, לרבות משמורת, רכוש, מזונות אשה זמניים ומזונות ילדים.
בחודש מאי 2013 הגיעו הצדדים להסכמה על הפחתת סכום המזונות הזמניים.
בהחלטה נוספת מיום 24.1.2012, שניתנה כתגובה לבקשת העותרת, הציע בית הדין הרבני הצעה לפיה העותרת תקבל גט, אך "בנתיים לא יינתנו תעודות גירושין עד לבירור העניין, ויבוטלו עיכוב היציאה והעיקולים". עוד נקבע כי "אם אחר הבירור ביה"ד יחליט למסור את תעודת הגירושין, הרי שלפני מסירת התעודה תנתן לאשה זכות לברר טענותיה במסגרת ערעור". העותרת לא קיבלה את ההצעה מחשש שזכויותיה בבית המשפט תפגמנה.
...
ואולם, וכפי שיובהר, סלע המחלוקת ואורכם של ההליכים מובילים למסקנה ברורה שבקנה-מידה רציונאלי, גם על-פי האינטרסים של הצדדים וציפיותיהם, נעדרת מידתיות בין ההשקעה של הצדדים בהליך השיפוטי לבין הפער בעמדותיהם ומהותן.
מסקנה זו נגזרת מגבולות ההליך השיפוטי בישראל.
לסיכום, אמת-המידה למתן צו עיכוב יציאה מן הארץ במסגרת סעיף 4א לחוק שיפוט בתי דין רבניים היא חשש כן וממשי שמא הימנעות ממתן הצו תביא לידי עיגון.
ניתן להגדיר הבדל זה כהבדל בין "סמכות פנים" מול "סמכות חוץ", או "סמכות מקומית" מול "סמכות בינלאומית". סוף דבר המסקנה היא שיש להפוך את הצו על תנאי שניתן לחלוט, באופן שיפורט להלן.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לפני תובענות להפחתת מזונות ולהרחבת זמני שהות, לאחר שאלה נקבעו בפס"ד כשנה לפני שהוגשו התובענות שבכותרת.
השוני בין המקרים נוגע למידת הנטל המוטל על הטוען לשינוי: כאשר החיוב נקבע בהסדר מזונות שקבל תוקף של פס"ד - הנטל מוגבר יותר והוא גבוה אף יותר כשהחיוב נקבע במסגרת הסכם גירושין כולל.
...
מטעמים אלה, אני דוחה את תביעת האב לשינוי בזמני השהות.
לסיכום: בחינת טענותיו של התובע לשינוי נסיבות מהותי באספקלריה של הטענות שנטענו מפיו בהליך הקודם, מובילה למסקנה ברורה לפיה התובע לא עמד בנטל המוטל עליו להוכיח שינוי נסיבות מהותי ולפיכך, אני רואה לנכון לדחות אף את תביעת האב להפחתת מזונות.
ככל שהאם תודיע שאין ביכולתה לעמוד בהחלטה שניתנה, מאחר שהאב טען כי אין לו כל בעיה להסיע את הקטינים אם יורחבו זמני השהות ועל מנת להבהיר לאם את חובתה לקיים החלטות שיפוטיות ולא להעמיד את האב בפני עובדה מוגמרת - אני מורה כי האב ישא במלוא נטל הנסיעות והוא יהא רשאי לקזז סך של 400 ₪ לחודש (עבור שתי הנסיעות שהוא מבצע במקום האם), מסכום המזונות.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

במקרה זה, להתרשמותי, מעבר לעובדה כי לא ברור אם התובע מעוניין לצמצם או להרחיב את זמני השהות, אזי להתרשמותי, הוא כורך את תביעתו להפחתת מזונות בתביעה להסדרי שהות באופן שאינו עולה בקנה אחד עם חובת תום הפחתת דמי המזונות - פסק דין למזונות, אינו יוצר מחסום סופי מפני חידוש ההיתדיינות, וניתן לחזור ולפנות לבית המשפט בקשה לנושא המזונות, בכפוף להוכחת התנאי כי חל שינוי מהותי בנסיבות המצדיק את שינוי הקביעה המקורית.
הנני סבור, כי אין בבע"מ 919/15 ]פורסם בנבו[ כדי לשנות מהלכה זו. בתביעות לשינוי 8 מזונות שנקבעו בפסק דין חלוט טרם הילכת בע"מ 919/15 ]פורסם בנבו[ – אין מקום, לטעמי, להבחין בין מזונות שמקור חיובם הוא בפסק דין שנתן תוקף להסכם גירושין כולל; מזונות שמקורם בפסק דין שאישר הסכם שעניינו מזונות בלבד; ומזונות שנקבעו בפסק דין שניתן לאחר הליך משפטי.
...
אינני מקבל את דבריו של התובע ביחס למה שהוסבר לו על ידי בא כוחו דאז, וזאת בין היתר, לנוכח העובדה כי הוא לא טרח לזמנו לעדות.
התביעות נדחות.
₪ התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד, בסך 30,000 זכות ערעור כחוק.

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ביום 15/9/20 התגרשו הצדדים, כמחצית השנה לאחר פתיחת ההליכים.
בהמשך הודיעה כי זונחת כוונתה זו. ביום 22/5/22 , לאחר שגם הבן אליה עבר להתגורר אצל אביו, הופחתו המזונות הזמניים והועמדו על 3,000 ₪ לחודש עבור הבנות בתוספת מחציות, ממועד מעברו של הקטין אליה.
באשר למועד התחולה, בשים לב לכך שהילד הבן ב'ו עבר למשמורת האב כ- 7 חדשים טרם מעברו של הבן אליה, ובשים לב לכך שנותרו עוד 7 חדשים עד מועד הגיעה של הבת הבת א' לגיל שש, מצאתי כי יש להחיל האמור ממועד מעבר שני הקטינים למשמורת האב, לצד החלת עיקרון החיוב מדין צדקה גם על הבת הבת נ'.
...
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו