אכן, המבקש עצמו צירף בקשות של הוועדה המקומית לתיכנון ובניה איזור מיום 21.12.17 נושאות כותרת: "בקשה לרישום הערה על אי התאמה", בהתאם לתקנה 29 (א) לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום) התש"ל-1969 (מוצגים ת/1, ת/2).
...
בחקירתה לא ידעה הגב' שם טוב לאשר באם קיים סעיף הדן במצב בו קיימת חריגת שימוש, ואשר קובע כי אז אין לאפשר רישום הנכס כבית משותף (עמ' 78 ש' 32-34).
ההסכם, כפי שצויין לעיל, מחייב את רישום הזכויות (בכפוף לתנאיו), ואינו מקנה לרמ"י זכות להימנע מרישום הזכויות, כל עוד ההסכם תקף, כפי מקרה זה.
במקרה אחר שבו סירבה רמ"י לקדם רישום בית משותף, בין השאר בנימוק להפרה את חוזה החכירה, הן מחמת שימוש בבניין שלא לפי ייעודו המקורי והן מחמת קיבולת הבניה שחרגה מן המותר לפי חוזה החכירה, נדחו טענות רמ"י תוך שנקבע כי:
"בניה שלא כדין של חוכר, במקרקעין שהוחכרו לו, אינה שוללת מניה וביה את זכות החכירה שלו בתוספות הבניה, אלא היא מקימה לבעל המקרקעין את הזכות לדרוש את סילוק הבניה או להשלים עימה, שאז הוא אף נדרש לשלם לחוכר את מחיר השקעתו. יחד עם זאת, בית המשפט רשאי לחייב את החוכר לשלם לבעל המקרקעין שכר ראוי בגין תוספות הבניה".
וכן: "סיכומו של דבר, העובדה שהחברה שבכינוס הפרה את חוזה החכירה באופן יסודי, אינה שוללת את היותה חוכרת של הבנין, לרבות של חלקיו שנבנו מעבר למותר לפי חוזה החכירה. על כן, היא זכאית לרישום זכויותיה כחוכרת במסגרת רישום הבית המשותף. תרופתה של הרשות בגין הפרת חוזה החכירה היא תרופה כספית, משום שזו הדרך בה בחרה הרשות להגיב על ההפרה וזו גם הדרך שנקבעה בחוזה החכירה למקרה שבו הרשות תוותר על הדרישה לביטול החוזה". (פר"ק 2173-06 רשות מקרקעי ישראל נ' סי.די. סי. חברה לפיתוח בע"מ (בכינוס נכסים), החלטה מיום 1.11.2008, להלן: "עניין סי.די. סי." )
והדברים יפים לענייננו מכוח קל וחומר, באשר בעניין סי. די. סי. הגם שנקבע כממצא כי החברה ביצעה בניה בחריגה מההיקף שהותר לה בחוזה החכירה ועשתה שימושים שלא הותרו בחוזה, עדיין נפסק כי הפרות אלה אינן שוללות את זכותה להירשם כחוכרת במסגרת רישום הבית המשותף.
העתירה למתן היתר לפיצול סעדים נזנחה בסיכומים, ועל כן, אינני נדרשת לה.
סוף דבר
המרצת הפתיחה מתקבלת.