ישיבה מס' 13 מיום 6.12.2015 (נספח 15 למוצגי החברה)
מזכירת הועדה גב' קסלר הציגה את רכוז הניקוד של המועמדים כפי שהיתקבל מחברי הועדה ולפיהם, הנתבעת קיבלה את הציון הגבוה ביותר:
דרוג
שם פרטי
שם מישפחה
ציון קריטריון קשיח אשר נוקד מחדש
ציון משוקלל של כלל הקריטריונים הקשיחים – ציון מנומל
ציון משוקלל של כלל הקריטריונים הרכים – ציון מנומל
ציון סופי
1
ענבר
טור שלום
82.65
7.76
8.075
7.88
2
עמוס
תיבי
93.39
8.43
6.46
7.64
3
ראובן
וולף
65.75
6.46
7.66
6.94
ישיבה מס' 13 מיום 9.12.2015 (היתקיימה בטלפון, נספח 19 א' למוצגי החברה)
התקבלה תשובת המנהלים המיוחדים בקבוצת רב בריח, לפיה, יש ברשותם דוחות כספיים מבוקרים של החברה ליום 31.12.2003; מאחר והתובע עבד בשנה זו עד יוני 2003, וכבר היתקבל מידע מ-BDI, הוחלט לא לקבל את המידע הנוסף.
בהתנהלות התובע מול ועדת האיתור היה חוסר תום לב, כאשר התברר כי השאלון שמילא מר בחרי בשם רב בריח, לא היה רלוואנטי להעסקת התובע משנת 2001; עוד התברר כי התובע לא היה יועץ משפטי אלא עו"ד פנימי של חברת רב בריח.
מדובר היה בחברה ציבורית שהתובע לא שימש בה נושא משרה, ושהמחזור הכספי השנתי של החברה היה נמוך מ-250 מיליון ש"ח.
כך או אחרת, אין למנות את התובע לתפקיד, לאור הודאתו כי הורשע ע"י ועדת האתיקה של לישכת עורכי הדין ובשל כך שהוא מנהל הליך משפטי מקביל למינויו כיועץ משפטי בחברה ממשלתית אחרת.
בקורות החיים המתייחסים לאותה תקופה, צויין כי עבדה כעורכת דין במשרד עו"ד לוין, אבי גיא, ועסקה בדיני בנקאות ומקרקעין, ייעוץ משפטי למספר בנקים למשכנאות (בנק הפועלים, בנק משכן, בל"ל, דיסקונט למשכנתאות, בל"ל למשכנתאות), ניהול עצמאי של תיקי כנוס נכסים, תביעות כספיות, חוזים, מכרזים, הוצאה לפועל, שטרות, דיני חברות, משפט מינהלי, פשיטת רגל, מקרקעין, חוזי מכר ושכירות, מסוי מקרקעין, רישום והעברת זכויות ועבודה מול רשויות מקומיות, טאבו, חברה משכנת ומנהל מקרקעי ישראל, ניסיון בהופעות בדיונים בבתי משפט שלום, מחוזי, בלישכת ההוצאה לפועל (נספח 62 הנ"ל).
עו"ד נייגר הביא דוגמא נוספת של הוצאה לפועל ומימוש משכונות (הקרובה לעיסוקה של הנתבעת במשרד עו"ד אבי גיא), וזה יכול להיות מימוש שטר חוב והוצאה לפועל שלו, אך גם מימוש מישכון על מניות חברה ציבורית או חברה מסחרית גדולה המחייבת את הכונס להתעמק במשפט מסחרי, דיני תאגידים ודיני ניירות ערך, דיני חוזים וכו' (סעיף 30 לפרוטוקול הועדה – נספח 3 א' למוצגי החברה).
גב' רונית סבה הסתמכה על נתוני נציגת תע"ש בכל הקשור לתובע, ובעניין רב בריח ציינה כי התובע "עסק בתחום גם אם כל הפרטים ברורים וידועים לנו מתוך הנתונים – ביה"ד לא פתח לנו לדיון בסוגיה".
מר יוסי בסן חזר גם הוא על הניסיון שיש לתובע כתוצאה מעבודתו בתע"ש במחלקה המשפטית, מול חטיבת כספים, טפול בהתקשרויות בסכומים משמעותיים ומול בוררויות.
...
במקרים בהם אין דרך אחרת לקיום המכרז, ובאין מנוס, יורה בית הדין על סעד ביטול של מכרז, וישנן נסיבות העשויות להצדיק את ביטול המכרז, בעיקר מקום בו הפגמים יורדים לשורשו של המכרז עצמו (ראו עומר דקל מכרזים, כרך שני, (2006), עמודים 309-311, והאסמכתאות שם).
אין בידינו לקבל את טענת התובע לפיה, יש להורות על מינויו, מקום בו אין מקום כי בית הדין ייקח על עצמו את מלאכת ניקוד המועמדים, אשר נתון לשיקול דעת מושכל של חברי הוועדה, לו רק היה מופעל.
סוף דבר
על כן, אנו מורים על ביטול מינויה של הנתבעת כיועצת משפטית בחברה.