בכל הקשור לטענת התובע לבעיה רפואית המונעת ממנו ללמד בבית הספר האחר, בשל קושי לנהוג את המרחק לשם מביתו - הוא לא המציא כל תעודה רפואית המבססת טענתו זו, למרות שהתבקש לעשות כן.
בכל הקשור לטענת התובע כי הוא נעדר כשרות רפואית לעבוד בבית ספר האחר, היות ואין באישור הרפואי הכללי שקבל בשנת 1996, כדי לאפשר לו דבר שכזה – מדובר באישור רפואי שמאשר לתובע להיות מועסק כעובד הוראה ולא כעובד הוראה בבית הספר דווקא ואין לקרוא את הפרשנות שהוא מבקש לקרוא, למילים "למישרה הנדונה בלבד", שהרי אין שום קושי בכשירות הרפואית הנדרשת לשם לימוד מקצעות ההיסטוריה והגאוגרפיה בבית הספר לעומת הכשירות הנדרשת להוראת אותם מקצועות בבית הספר האחר.
מדובר בתובנה המצויה בידי הנוגעים בדבר במשרד החינוך ואשר בגינה קיים הנוהל המפורט בחוזר מנכ"ל, העוסק באיסור העסקת קרובים באותו מוסד, כאשר סעיף 2.1 לו קובע מפורשות כי:"אין להעסיק בהוראה או בכל עבודה אחרת במוסד חינוכי, אם באותו מוסד עובד קרוב מישפחה שלו, קרוב מישפחה לענין זה פרושו בן זוג, בת זוג, הורה, בן, בת, אח, אחות, גיס, גיסה, דוד, דודה, אחיין, אחיינית, חם, חמות, כלה, נכד או נכדה"..
...
לנוכח כל האמור לעיל, יש להורות על דחייתה תביעה תוך חיוב, התובע, בהוצאות משפט ובשכ"ט עו"ד.
דיון והכרעה
נקדים אחרית לראשית ונציין כי טענות הנתבעת, מקובלות עלינו, אחת לאחת וכי גם אנו מצאנו בהתנהלותו של התובע, לרבות התעקשותו להעלות טענות מטענות שונות, שרובן התבררו, כבר במהלך חקירתו הנגדית, כחסרות כל יסוד, משום חוסר תום לב מובהק.
בתאריך 14/9/14, השיבה, מנהלת המחוז למכתבו הנ"ל של ב"כ התובע והודיעה לו כי החליטה לדחות את בקשתו וזאת מהטעמים הבאים:
"א. ראשית, מדובר באישור שבשיקול הדעת ואין חובה, אף אם התקיימו התנאים הקיימים בסעיף הרלוונטי בחוזר מנכ"ל הנ"ל, המאפשר החרגה, לתת היתר חריג. הכלל הוא, כי אין לאפשר העסקה של קרובי משפחה וככל שהמחוז יכול להעביר את אחד מבני הזוג למקום עבודה אחר, עד 30 ק"מ ממקום מגוריו, בתחום הכשרתו, דרך המלך לנקוט בהליך זה.
מכאן שגם אם היתה מוכיחה המבקשת , בררנות באכיפה, קיימת בענייננו מניעה של ממש מלהורות למשיבה להשיב את המבקשת לעבודתה בכפיפות לגיסה - בניגוד להוראות חוזר מנכ"ל"
לסיכום
לנוכח כל האמור לעיל, ובשים לב לראיות שהוגשו לתיק ולטעם הרב שמצאנו בטענותיה של הנתבעת, הרינו קובעים כי החלטתה להעביר את התובע לבית ספר האחר, הינה החלטה סבירה אשר אין מקום שבית הדין יתערב בה ולכן הרינו מורים על דחיית התביעה.