עוד נקבע, כי "חוק עבודת נשים אוסר על שינוי בהקף העסקה או בתנאי השכר, להבדיל משינוי בתפקיד העובדת השבה מחופשת לידה, לגביו אין איסור מפורש. עם זאת הלכה פסוקה היא כי בנסיבות מסוימות שינוי במהות העבודה, השולל מהעובדת היזדמנות אמתית לשוב ולהשתלב במקום עבודתה, הוא שינוי העומד בנגוד לתכלית חוק עבודת נשים". (ע"ע 44309-05-11 שירי להב- משרד החוץ, [פורסם בנבו] ניתן ביום 22.1.13) (להלן- פרשת שירי להב).
"
לאור האמור, אנו קובעים כי הנתבעת פעלה שלא כדין עת בחרה להעביר את התובעת ששבה מחופשת לידה למחלקה חדשה על פני העברתה של עובדת אחרת שתפסה את מקומה במחלקה.
האם הפרה הנתבעת את הראות חוק שויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח – 1988 ?
סעיף 2(א) לחוק שויון ההזדמנויות קובע כדלקמן:
"2.(א) לא יפלה מעסיק בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון, טפולי פוריות, טפולי הפריה חוץ-גופית, היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, מקום מגוריהם, השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים כהגדרתו בחוק שירות בטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, לרבות מחמת תדירותו או משכו, כמשמעותו בחוק שירות ביטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, הצפוי להם, בכל אחד מאלה:
...
לאור האמור, אף תביעתה של התובעת ברכיב זה דינה להידחות.
מאחר ובתלושי השכר ערכה הנתבעת פנקס חופשה וממנו לא עולה כי לתובעת יתרת חופשה הניתנת לפדיון, ומאחר והתובעת לא הסבירה את חישוביה ברכיב זה, למעט הגשת תחשיב שבו הוזנו נתונים שכלל לא הוסברו, וחזרה ממנו בדיון המוקדם אף זאת ללא כל הסבר ותחשיב מפורטים, התביעה ברכיב זה נדחית.
לסיכום
התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בגין הפרת חוק עבודת נשים בסך של 20,000 ₪ תוך 30 יום.