בע"פ 1001/01 מדינת ישראל – ניסים, פ''ד לח (2003) 145 נקבע, כי העסקה ללא היתר הנה "עבירה חמורה, במיוחד כאשר העסקת עובדים זרים ללא היתר הופכת להיות בעיה חברתית ומוסרית. העסקת עובדים זרים, ללא היתר וללא הפיקוח של החוק ומשרד העבודה והרווחה המבטיח להם תנאי עבודה הוגנים, פוגעת גם בתנאי עבודתם של עובדים מקומיים רבים הצריכים להתחרות בשוק העבודה עם "עבודה זולה"".
לעניין גזירת העונש אציין, כי יש לזקוף לזכות הנאשמת את ההודאה בעבירות תוך נטילת האחריות וחסכון בזמן השפוטי.
...
לפי גישה זו, השאלה מהו אותו "מעשה" אמנם אינה זהה לשאלה מהו אותו "אירוע", אך גם לצורך השאלה מהו "אירוע" ניתן להיעזר במבחן הצורני-עובדתי וכן במבחן האינטרס המוגן, כך ש"מסכת של מעשים ועבירות תוגדר "אירוע אחד" בכל אותם מצבים שבהם ההסתכלות באירוע העברייני תביא את המתבונן למסקנה שפיצולם יהיה מלאכותי, וכי לאמיתו של דבר מדובר במכלול אחד", ועם זאת "ריבוי נפגעים עשוי להשפיע על הסיווג הראוי. כך, יהיה אפשר לקבץ רצף של עבירות נפרדות לכדי אירוע אחד כאשר מדובר בפגיעה קלה באינטרס המוגן או כשמדובר בקרבן אחד, ואילו כאשר האינטרס החברתי המוגן הוא אינטרס רב עוצמה, וקיימים מספר קורבנות, תופרד כל עבירה ותיחשב לאירוע בפני עצמו" (יניב ואקי ויורם רבין, הבניית שיקול הדעת השיפוטי בענישה, תמונת מצב והרהורים על העתיד לבוא, הפרקליט נ"ב 413 (2012); להלן: ואקי ורבין; בעמ' 443).
כן ראו עפ (ארצי) 29843-01-21 מדינת ישראל - מאפיית אורן משי בע"מ (2.5.22) שם נפסק, כי "ראשית יובהר שגם אם מדובר באירוע אחד, מדובר באירוע הכולל עשרה מעשים ולא מדובר באירוע אחד הכולל מעשה אחד. בעניין זה מקובלת עלינו טענת המערערת כי קביעת בית הדין האזורי אינה יכולה לעמוד ובגזירת העונש יש להתחשב בין היתר במספר המעשים (ע"פ 12606-04-19 ל.מ. שירותי כוח אדם (צפון) בע"מ – מדינת ישראל)".
בנסיבות אלו ייקבע מתחם ענישה אחד תוך התחשבות בכך שמדובר בריבוי עבירות ולא יקבעו מתחמי ענישה לכל עבירה בנפרד.
בנסיבות אלו אני סבור כי יש להעמיד את מתחם הענישה במקרה זה על שיעור של בין הקנס המנהלי לבין הסכום שהמאשימה הציעה כרף עליון, קרי: בין 107,500 ₪ לבין 300,000 ₪.
סוף דבר:
הנאשמת תשלם את הקנס שנקבע לעיל ב-40 תשלומים חודשיים, שווים ועוקבים החל מיום 1.2.23 ובכל 1 לחודש שלאחר מכן.