בנוסף, טוען הנתבע כי יש לסלק את התביעה על הסף מחמת היתיישנות או שהוי ניכר שכן הקשר בין התובע לבין המנוחה הסתיים לכל המאוחר בשנות התשעים המוקדמות.
טענות הנתבעת
הנתבעת מכחישה את סמכותו העניינית של בית משפט זה לידון בתובענה וטוענת כי מדובר בסכסוך בין בני מישפחה שכן הסעד העקרי הנידרש בתובענה זו הוא הצהרה כי התובע הוא הידוע בציבור של המנוחה - סעד שהוא בתחום סמכותו של בית המשפט לעינייני מישפחה.
הנתבעת מציינת טענת התובע לפיה תביעתו נדחתה מטעמים פרוצדוראליים אינה נכונה, שכן במסגרת פסק הדין של ערעור היה ידוע לתובע כי לצורך הכרתו כידוע בציבור של המנוחה עליו לנקוט בהליך מול הרשם לעינייני ירושה, אך בחר התובע מסיבותיו שלו שלא לעשות כן.
הנתבעת טוענת כי בנגוד להתנהלות התובע כמפורט לעיל, הנתבע פנה אליה בבקשה להכרה בזכויותיו, המציא מסמכים והשלים את כל שנידרש – כך שבקשתו נימצאת בימים אלו בפני דיון בועדה המתאימה וטרם ניתנה בה הכרעה.
לאורך ההליך, הציג התובע ראיות חיצוניות להוכחת היותו ידוע בציבור של המנוחה, והן:
פנייתו של גיורא (בעלה הקודם של המנוחה) לבית הדין הרבני בבקשה לאסור את הנישואין בין התובע למנוחה, שם ציין גיורא כי: "אבקש להביא לידי כב' את הפרטים הבאים: האמת בקשר לתיק זה היא: האשה, נורית גזית זנתה משך תקופה ארוכה עם שאול וקסמן בן זאב... משך התקופה כשנה. תפסתי אותם פעמים מספר במצבים לא סבירים ובכל פעם ניסו "להסביר" לי שטעיתי.
כך למשל, הכירה הפסיקה בהיות בני זוג ידועים בציבור, על אף העובדה שאחד מהם היה נשוי לאחר ( ע"א 384/61 מדינת ישראל נ' רות סופיה פסלר , טז 102, ע"א 563-65 רחל יגר (פלינק), הידועה גם פלביץ נ' זאב פלביץ, ואח' , כ(3) 244, בע"מ 3287-09 פלונית נ' פלוני, פורסם בנבו 7.5.2009), וכך למשל הכירה הפסיקה בבני זוג כידועים בציבור על אף העובדה שלכל אחד מבני הזוג לן בדירה משלו (ע"א 79-83 היועץ המשפטי לממשלה נ' סוזן שוקרן , לט(2) 690).
מנגד, טען הנתבע כי הוא קיבל את הגלריה מהמנוחה עוד בחייה, והשקיע כספים רבים להמשך ניהול הסטודיו לציור ולהצלתו של העסק תוך רכישת ביטוחים, פירסום וכל עלות הנדרשת לתפעולו (ראו סע' 160 לכתב ההגנה של הנתבע).
...
התובע מוסיף, כי במהלך חודש נובמבר 1992 הוא והמנוחה עברו להתגורר בנכס המרכזי, זאת לאחר שהוא עזר למנוחה לרכוש את חלקו של גיורא בנכס, כאשר המנוחה הייתה אותה עת חסרת כל.
לטענת התובע, בשלהי שנת 1992 גיורא תקף אותו באלימות, לאחר שהוא ניסה למנוע את כניסתו לנכס, ובגין אירוע אלימות זה הוגש כתב אישום כנגד התובע והנתבע, כתב אישום אשר בוטל בסופו של דבר והם זוכו.
מכל האמור לעיל עולה, שדוחות המעגל שנערכו בשנים שטרם פטירת המנוחה (2009-2002) מלמדים על קביעות ורציפות מגוריו של התובע יחד עם המנוחה (מלבד תקופה קצרה בה התגורר בירושלים) בהיותו בן זוגה תחת קורת גג אחת, כך שיש להניח מהם כי התובע התגורר עם המנוחה שישה חודשים טרם פטירתה, ואף היה נוכח בנכס המרכזי ביום הפטירה עצמו.
לאור לשון החוק, ומשהגעתי למסקנה כי התובע והמנוחה ניהלו מערכת יחסים של ידועים בציבור - זכאי התובע לרשת את זכות הדיירות המוגנת של המנוחה אף בנכס העסקי בו הייתה המנוחה דיירת מוגנת בהתאם לחוזה שכירות מוגנת שחתמה מול הנתבעת (ראו נספח טו' לתצהיר התובע).
סוף דבר
הפועל היוצא הוא שהתביעה מתקבלת במלואה, כך שיש להכיר בתובע כידוע בציבור של המנוחה ויש להכיר בו כדייר מוגן בנכס המרכזי על שתי קומותיו והחצר הצמודה, ובנכס העסקי בהתאם לסע' 20(א) ו- 23(א) לחוק הגנת הדייר;
משכך, ניתן בזה צו המורה לנתבע לפנות את הנכס המרכזי והן את הנכס העסקי ולמסור את החזקה בהם, כשהם פנויים מכל אדם וחפץ השייכים לו או למי מטעמו, לא יאוחר מיום 1.1.2022 בשעה 12:00;
הנתבע יישא בהוצאות התובע בסך 15,000 ₪ וכן בשכר טרחת עו"ד בסך 30,000 ₪.