התובע טוען כי זיקת הביטוח נותרה אצלו, כי העברת הבעלות היתה מסיבה כלכלית של האח מר מוטי כהן, כעולה מהצהרה של מר מוטי כהן לפיה עקב מצבו הכלכלי ביקש שאחיו, מר יעקב כהן ירכוש את הרכב תמורת 35,000 ₪, התשלום כלל 500 ₪ עבור מערכת מולטי מדיה ובוצע בהעברת רכב משומש בשווי 5,000 ₪ לגב' ענבל, וארבעה תשלומים בסך מיצטבר של 10,000 ₪ בין המועדים 1/11/15 עד 10/2/16.
"משמע, הנזק צריך להגרם למבוטח או למוטב, אך אין זאת אומרת, שהנכס צריך להיות בבעלותו של אחד מהם. אכן קיימים מצבים לא מעטים, אשר בהם מבטח אדם נכסים של זולתו, מפני שהוא אחראי להם, ואם יאבדו או יינזקו הוא יהיה חייב לפצות את הבעלים, ולכן ייגרם למבוטח נזק; ייתכנו גם נסיבות, שבהן מבטח אדם נכס, מפני שיש לו עניין בהגעתו בשלום של נכס פלוני, כדי שיוכל לקבלו לבעלותו אחרי הגעתו" (ע"א 188/84 צור חברה לביטוח בע"מ נ' ברוך חדד, פ"ד מ(3) 1 (1986)).
ניתן היום, י"ח אדר תשע"ז, 16 מרץ 2017, בהיעדר הצדדים.
...
לאחר ששמעתי את הצדדים ועיינתי במסמכים, אני קובעת כי התובע אינו הבעלים בפועל של הרכב, ואין לו כל זיקה ביטוחית לרכב, ורישום הרכב והביטוח על שמו נעשה לנוחות בני המשפחה המעורבים, שטעמיה עדיין לא הובררו.
עובדות נוספות, שנטענו, מחזקות את המסקנה כי התובע רכש את הרכב במתנה עבור אחותו, הבעלות היתה שלה כל העת, והיא זו שקיבלה את הכספים ממכירתו לאחיה, מר יעקב כהן, ולא התובע.
הסיכום הינו כי אני דוחה את התביעה, ומחייבת את התובע לשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 500 ₪.