עוד טוענים המערערים, כי פסיקתו של בית משפט זה בסוגיה הנדונה, הסתפקה בדרישות תום הלב והתמורה בלבד, ולא דרשה את השלמת העסקה ברשום.
לוּ היה סבור בית המשפט בעיניין זלצר, כי לקונה עומדת תקנת השוק מכח סעיף 34א עוד בטרם הרישום, לא היה בסיס לחיובו של רשם המקרקעין בנזקי הבעלים המקורי, בהיעדר קשר סיבתי בין התרשלותו של רשם המקרקעין (ברשום המקרקעין ללא זהוי מספק) לבין הנזק שניגרם לבעלים המקורי (שמקרקעיו הוצאו מידיו).
באותה פרשה, התשובה לשאלה המעסיקה אותנו לא נדרשה לצורך הכרעה במחלוקת, שכן שופטי ההרכב עמדו על פגמים אחרים, אשר מנעו מהקונה להיבנות מסעיף 34א: אי-עמידה בתנאֵי תום הלב והתמורה, והיעדרו של צו רישום זכויות של רשם ההוצאה לפועל.
כך פסק הרמב"ם: "הגונב ומכר ולא נתייאשו הבעלים ואחר כך הוכר הגנב ובאו עדים שזה החפץ שמכרו פלוני הוא גנבו בפנינו. חוזר החפץ לבעליו והבעלים נותנין ללוקח דמים ששקל לגנב מפני תקנת השוק והבעלים חוזרין ועושים דין עם הגנב" (משנה תורה, גניבה ה, ב).
ובאשר למקרקעין – לגבי אלו, קובע הדין התלמודי, כי "קרקע אינה נגזלת" (בבלי, סוכה ל, ע"ב; בבלי, בבא קמא קיז, ע"ב), קרי: "לעולם בחזקת בעליה עומדת" (רש"י, שם).
זוהי תכלית יִחודית לתקנת השוק שבסעיף 10 לחוק המקרקעין, והיא אינה ניצבת בבסיס תקנת השוק שבסעיף 34א. נוכח הבדל זה, מן הדין לשאול: האם דרישת השלמת הקניין ברשום, אשר נקבעה ביחס לסעיף 10 לחוק המקרקעין, נגזרה מתכלית יִחודית זו? כבר ציינתי לעיל, כי לתקנות השוק יש מן המשותף, בהיותן מנגנונים להסרת חסמי שוק מסוגים שונים, ואולם מנגד – כל אחת והדגשים שלה, פועל יוצא של 'כשלי' השוק הנקודתיים עמן הן מתמודדות, ועם האנטרס המקומי אותן נועדו לקדם.
...
נוכח מסקנתי כי המערערים לא שכללו את קניינם, ועל כן לא זקפו לטובתם את תקנת השוק ולא התגברו על קניינו המקורי של אייסוי, אין צורך שאדרש לטענה זו.
אשר על כן, דין הערעור להידחות, וכך אציע לחברַי לעשות.
משכך, גם לדידי דין הערעור שבכותרת להידחות.
לאור האמור, ועל אף שדומה שהמחוקק בחר שלא להיעתר לקריאתו של השופט מלצר בעניין מינץ ביחס לתקנת השוק הכללית הקבועה בסעיף 10 לחוק המקרקעין; סבורני כי טוב יעשה המחוקק אם יתן דעתו לסוגיה שפורטה לעיל, וזאת על מנת לייתר את הצורך בהכרעה על דרך של חקיקה שיפוטית בנדון (ראו והשוו: ע"א 6296/00 קיבוץ מלכיה נ' מדינת ישראל, פ"ד נט(1) 16, 23 (2004)).