מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

העדפת קביעת רופא המוסד לביטוח לאומי על פני קביעת רופא בית משפט

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בירושלים ב"ל 11598-03-17 18 מרץ 2019 לפני: כב' השופטת שרה ברוינר ישרזדה – סגנית נשיא התובע אלירן פיינברג ת.ז. 039756648 ע"י ב"כ: עו"ד אתי דרין הנתבע המוסד לביטוח לאומי גופים על פי דין 513436494 ע"י ב"כ: עו"ד הלנה מארק פסק דין
ככל הנראה הוגש תצהירו של מר ג'ולאני לתיק (לא הוגש לנט המשפט אך ב"כ הנתבע אישרה כי היתקבל אצלה), אלא שהלה לא התייצב לדיון והתובע החליט על משיכתו.
כל אחת מהגרסות אינה מתיישבת עם כך שהיה "עסוק" מכדי לפנות לרופא בדחיפות והעדיף להמתין לתור אקראי אצל אורתופד, ואף לא עם כך שלא מצא טעם דחוף לפנות לרופא (כאשר הכאבים מונעים ממנו הגעה לעבודה).
בחקירתו הסביר התובע שהרופא לא רשם את כל מה שאמר לו. אף שהסבר זה אפשרי, הרי שלא פחות אפשרי הוא שהתובע קבע תור בלא קשר לאירוע כלשהוא, בשל כאבים מהם סבל כבר קודם לכן, (או בשל החמרתם אז) והגיע בעת התור לרופא.
...
אמנם המנעות מלגשת לקבלת טיפול רפואי אינה בהכרח מחייבת מסקנה כי לא היה ארוע.
מקובלת עלי טענת התובע שאין זה נוהג שבעולם שאדם ילך לרופא על מנת לבקש ממנו לתקן הרישום חודשים לאחר מכן (כשוודאי הרופא אינו זוכר דבר)- ועל כן לא מצאתי מקום ליתן משקל לכך שפעולות אלה לא נעשו (כפי שהציגה ב"כ הנתבע במסגרת הח"נ) .
בנסיבות אלה מוצאת אני כי יש לדחות את התביעה וכך אני קובעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט קבע כי יש להעדיף את קביעת הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי, שכן: "אנו סבורים כי לקביעת הקשר הסיבתי ולקביעת דרגת הנכות של הנפגע ב'תאונת עבודה' על-ידי המערער, יש בדרך כלל מעמד עדיף על פני קביעתו של בית המשפט בתביעת הנפגע. זהו הכלל עליו עמדנו. כלל זה גם נובע מהיות המשטר החל על הצדדים בתביעת השבוב - משטר חוזי. מסקנה זו מגשימה גם התכלית העומדת בבסיס ההסכם, להמנע מתביעות פרטניות גם אם ההסדר הכללי אינו תואם את המקרה הפרטני.
בת"א (שלום - י-ם) 3401/05 המוסד לביטוח לאומי נגד אליהו חברה לביטוח בע"מ (20.9.2006) קבע בית המשפט מקום בו "התעוד זועק את היעדרו של הקשר סיבתי, ו'הדיון' בחות דעת רופאי התובע מסתכם באזכור קיומה של תאונת דרכים וקביעת נכות על בסיס איזכור מקרי מעין זה, יש לחרוג מהכלל הנזכר." יצוין כי באותו מקרה קבע בית המשפט עיון בתעוד הרפואי מעלה על פני הדברים כי אין קשר סיבתי ביןה תאונה לבין הנכות וכי תעוד זה לא עמד בפני רופאי המוסד לביטוח לאומי.
...
" אשר על כן, אני דוחה את טענתה של כלל כי התאונה אינה מהווה תאונת דרכים (ולפיכך לא חל ההסכם).
לסיכום נקודה זו, לא מצאתי כי מחלוקת בדבר אחוזי הנכות אשר נקבעו לנפגע מצדיקה דחיית דרישה ששלח המוסד לביטוח לאומי למבטחת מכוח ההסכם (גם אם תחת מחאה או בהסתייגות) ולפיכך אין במחלוקת כאמור בכדי לפטור את כלל מחיובה בתשלום הריבית המוסכמת.
סוף דבר אשר על כן אני מורה כדלקמן: כלל תשלם למוסד לביטוח לאומי את הגמלאות ששילם וישלם לזערורה על פי המנגנון הקבוע בסעיף 3(2) להסכם (80% מסכום התביעה) בהתאם לשיעור נכותו הרפואית של זערורה עקב התאונה (30%).

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

ביחס להחלטה הנוגעת למומחה שמונה מטעם בית המשפט, מחקירת המומחה עלה כי אין לו יחסים מיוחדים עם רופאי בית החולים העמק, כפי שבקש המערער לטעון, אלא על-פי הראיות מדובר ביחסים מקצועיים גרידא שאין בהם כדי לעורר חשש למשוא פנים מצדו.
קביעות אלה נסמכו על היתרשמותו מהעדויות שנשמעו, לרבות אלה של המומחים הרפואיים, כאשר בית משפט קמא מצא להעדיף את עמדת המומחה מטעמו ואת זו של המומחה מטעם משיבים 2-1, על פני עמדת המומחה מטעם המערער.
ברע"א 4394/09 לנדרמן נ' סגיב הנדסה ושות' (1993) בע"מ, פסקה 10 (30.12.2010) מוסבר כי במקרה שבו ניזוק נפגע בתאונת דרכים ואז מובל לטפול בבית חולים, "ניתן לראות כי הגעתו של הניזוק לבית החולים – שם טופל באופן רשלני – היא פועל יוצא ישיר של ארוע התאונה... משמע, יש קשר סיבתי עובדתי ישיר בין הארוע התאונתי הראשון לבין הארוע השני". ראו גם בהמר' (מחוזי י-ם) 458/61 בית החולים הכללי לבני ישראל "שערי צדק" בירושלים נ' המוסד לביטוח לאומי, פ"מ כט 275 (1961), שם קבעה השופטת מ' בן-פורת כי יש לאפשר למל"ל לחזור בתביעת שבוב אל בית החולים שהתרשל בטיפולו של מי שניפגע קודם בתאונת עבודה, שכן יש לראות ברשלנות הרפואית המשך ישיר וצפוי של תאונת העבודה.
...
המערער חוזר בעיקרו של דבר על הטענות שהעלה בפני בית המשפט קמא, אשר לשיטתו צריכות להוביל למסקנה כי משיבים 2-1 אחראים לנזקו.
סוף דבר: אציע לחבריי כי לא נתערב בקביעותיו של בית המשפט קמא, להוציא בקביעה הנוגעת לפגיעה באוטונומיה.
על סמך האמור, דין הערעור להידחות.
השופטת ע' ברון: אני מסכימה עם חברי המשנה לנשיאה נ' הנדל כי דין הערעור להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה חיפה ב"ל 24730-01-20 25 נובמבר 2021 לפני: כב' השופט אסף הראל נציגת ציבור (עובדים) - גב' מלכה טל נציגת ציבור (מעסיקים) - גב' ענבל רוור התובע עמאר בורהאן ע"י ב"כ: עו"ד א' חנא סבאג הנתבע המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד ד' ירושלמי פסק דין
עוד טען התובע כי ייתכן ויש מקום כי בית הדין ימתין לחוות דעתו של מומחה נוסף שמונה כמומחה במסגרת תביעתו הנזיקית של התובע בבית משפט השלום בקריות, על מנת שזו תועבר לעיונו של המומחה בתיק זה לשם השלמת חוות דעתו.
בהיתחשב באמור לעיל, אנו קובעים כי יש להעדיף את מסקנות המומחה על פני מסקנות הרופאים האחרים שטיפלו בתובע, זאת מאחר ומדובר במומחה-יועץ רפואי שמונה על ידי בית הדין, בתחום הרלוואנטי לפגיעה (אורתופדיה ורפואת כאב) וככזה יש לייחס למסקנותיו משקל ניכר, בפרט שהמומחה פירט היטב את הסיבות לכך שאינו מאמץ את אבחנות הרופאים האחרים.
...
התובע הגיש תביעה לקביעת דרגת נכות מהעבודה, ואף זומן לוועדה רפואית אשר דנה בענייננו ובסופו של דבר קבעה לתובע החל מיום 1.2.20 ואילך נכות יציבה בשיעור של 25%.
איננו מקבלים את טענת התובע כי יש להמתין לחוות דעתו של המומחה שמונה בתביעה הנזיקית שהגיש התובע בבית משפט שלום בקריות.
משכך הם פני הדברים יש לדחות את בקשת התובע להמתין לחוות דעתו של מומחה-יועץ רפואי נוסף.
לאור האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בהמשך, לאחר שטופלה על ידי רופאי מישפחה ואורתופדים בקהילה משך מספר חודשים, ולאחר שנשללו מחלות אחרות, אובחנה המערערת כסובלת מפיברומיאלגיה.
נטען כי בכך העדיף בית המשפט את יישום תקנות המוסד לביטוח לאומי במחלקת נפגעי עבודה על פני קביעת המומחה מטעמו ללא נימוקים, ולו באופן חלקי, משנמנע מהגדלת הנכות ל-50% באמצעות הפעלת תקנה 15 לתקנות הביטוח הלאומי.
...
דין הערעור והערעור שכנגד להידחות.
בית המשפט מצא לקבל את קביעת המומחה בכל הנוגע לנכות הרפואית והעמידה על 20%, למרות פער שנתגלה בחלק מהנתונים העובדתיים שעמדו בפני המומחה.
סופו של דבר, שאנו דוחים את הערעור והערעור שכנגד מטעמיו של בית משפט המחוזי, על פי סמכותנו מכוח תקנה 460(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו