התובע טען כי עקב פתיחת תיק הוצאה לפעול ע"י הנתבע , נאלץ הוא לנהל תיק מורכב מעל שלוש שנים, יכולתו הכלכלית לא אפשרה לו לשכור שירותי ייצוג משפטי ועל כן, נאלץ להשקיע זמן רב בלימוד בסיסי של נושא התיק וסדרי הדין והכנת כתבי דין רבים וכי הוא מעריך כי השקיע מעל 300 שעות עבודה בניהול התיק בנוסף לעלויות נוספות הקשורות לבצוע תשלומים דרך ההוצאה לפועל בסך 2,232.54 ₪, פניות ומכתבים לנתבע במהלך ולאחר סגירת תיק ההוצאה לפועל שגזלו ממנו 8 שעות עבודה וכן, נגרמה לו עוגמת נפש רבה.
הנתבע טען כי בתגובתו לבקשה בטענת פרעתי ציין כי אכן בוצעו תשלומים עד חודש 4/2015 ואולם מאחר ומדובר בחיוב שוטף נוצר חוב לתובע בגין חודשים 5-7/2015 בגינם לא היתקבל כל תקבול וכי נוכח תגובת התובע כי העביר כספים ישירות לתיק ההוצאה לפועל החל מיום 18.5.2015 עד 12.10.2018 ונוכח בקשת התובע לביטול דיון שנקבע בבקשה בטענת פרעתי, הרשמת הורתה על ביטול עיכוב הכספים, העברתם לנתבע ובטול הדיון.
הנתבע טען כי לאחר שחודשו תשלומי המזונות לגרושתו של התובע ביום 1.11.17, הוגשה ביום 14.4.18 בקשה לפתיחת תיק הוצאה לפועל נגד הנתבע, התקבלה הודעה כי יש להגיש בקשה להחייאת התיק, הוגשה בקשה, התובע הגיש תגובה כי הגיש תביעתו דנן וכי הוא מבקש כי התיק יעבור לבירור בבית המשפט וכך בהיעדר תיק הוצאה לפעול, נוצר חוב לתובע החל מחודש 1/2018.
טענות כנגד החלטות הנתבע לגבי אופן ביצוע תשלומים, המדיניות והשיקולים לכך לרבות סבירות ההחלטות הן טענות בתחום המשפט המינהלי ואין מקומן להידון במסגרת תביעה כספית בסדר דין מהיר וכך גם הסעד המבוקש בדמות צו עשה כנגד הנתבע בנוגע לאמצעי תשלום מסוים.
...
התובע טען כי בעקבות כך נאלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי, להגיש בקשה בטענת פרעתי מורחבת וכי בסופו של דבר עמדתו , כי כל התשלומים עד 30.4.2015 שולמו ישירות לנתבע וכי החל מחודש מאי 2015 כל התשלומים שולמו להוצאה לפועל ומעוכבים שם, התקבלה , הדיון בוטל וניתנה החלטה לשחרר את הכספים .
הנתבע טען כי לא ניתן להיעתר לבקשת התובע לשלם חוב מזונות ישירות לנתבע באמצעות שוברי תשלום בהעדר אפשרות כזו מאז כניסת תיקון 42 לחוק לתוקפו.
אקדים תוצאה להנמקה ואומר כבר עתה כי לאחר עיון בכתבי הטענות, ובחומר הראיות ובסיכומים, ולאחר שמיעת הצדדים בדיון שנערך בפני, הגעתי למסקנה כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
מכאן המסקנה כי רק בהתקיים חוב, ניתן לאוכפו ולהגיש בקשה לביצוע ברשות האכיפה והגבייה.