עוד נקבע כי הותרת אישור פסק הבוררות על כנו בטרם נבחנו טענות המבקשת על ידי בית הדין, גורמת לעיוות דין גם מטעמים הקשורים בסכום פסק הדין באשר הסכום הפסוק בפסק הבוררות אינו תואם לכאורה לתביעה שהועברה להליך של בוררות, וכי כאשר מוגשת בקשה למתן פסק דין במעמד צד אחד יש לתת פסק דין על יסוד כתב התביעה בלבד, ואין כל אפשרות לתת פסק דין בהיעדר הגנה על סכום גבוה מהסכום הנתבע.
למרות שכתב התביעה היה על סך 53,000 ₪ (סכום ש"נופח" על ידי מרכיבים בלתי רלוואנטיים), לאור טענת ב"כ המבקש, ניתן פסק דין על 85,000 ₪ בתוספת 20,000 ₪ בתוספת מע"מ.
המשיבה טוענת כי הסיכסוך הועבר בהסכמה מבית משפט השלום לבוררות אצל דן יחיד, כב' הרב סילמן לבדו, ואילו את הדיון במעמד צד אחד ערך הרב פרבשטיין במסגרת של שלושה דיינים, ללא הסכמת הצדדים וכך גם הדיון האחרון נערך בהרכב של שלושה ולא אחד.
עם התארכות ההליכים המשפטיים ב"כ המשיבה החליף את כתובת משרדו פעמיים מאז ניפתחו ההליכים בבית הדין בשנת 2014, ולמרות שפרטי ההיתקשרות שלו צוינו מספר פעמים על גבי המסמכים שהוגשו לבית הדין, בית הדין היה שולח את הפקסים למקום שגוי ואיש לא וידא מסירתם.
...
ביום י"ט אלול תשע"ז ה- 10.9.2017 ניתן פסק בוררות
בפסק הבוררות נקבע כי הוא ניתן בהעדר תגובה כדלקמן:
"א. מאחר והנתבעת לא הופיעה לדיון שנקבע ליום א' כ"א אדר תשע"ז למרות שהודיעו לבא כוחה שיתקיים דיון גם בהעדרה, ומאחר וגם לא נתקבלה תגובה בכתב לפרוטוקול הדיון הנ"ל שהועבר בפקס, אין מנוס מקבלת טענות התובע".
כן נקבע כי המשיבה מחויבת לשלם למבקשת סך של 85,000 ₪ והוצאות בסך 20,000 ₪ שעליה לשלם תוך 30 יום.
עניין זה נדון יחד עם התביעה העיקרית כאשר המשיבה לא התייצבה לדיון לאחר שהתרו בה שיינתן פסק בוררות גם בהעדרה, וקביעת בית הדין חלה על שני הסכסוכים גם יחד שנמסרו להכרעת בית הדין גם אם בית הדין לא ציין במפורש כי תביעת המשיבה נדחית.
אינני מקבלת טענה זו. די בכך שהבורר שנבחר על ידי הצדדים ומונה על ידם להכריע בסכסוך היה נוכח בדיונים וחתם על פסק הבוררות כדי שפסק הבוררות יהיה כשר.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל מתקבלת התובענה לאישור פסק בוררות ואני מאשרת את פסק הבוררות שניתן על ידי כב' הרב יהודא סילמן ביום י"ט אלול תשע"ז בכפוף ל"פסק דין – תיקון והבהרה" שניתן על ידי כב' הרב יהודא סילמן יחד עם כב' הרב שריאל רוזנברג וכב' הרב יעקב פרבשטיין מבית דין צדק בני ברק מיום כ"ז תמוז תש"פ.
הבקשה לביטול פסק הבוררות, העברת הבורר מתפקידו, העברת הסכסוך להתברר לפני בורר אחר או בימ"ש – נדחית.