עם זאת הוא מפורט ומסביר, מנקודת המבט של מנהל ביה"ס, את התיפקוד הלקוי של המבקשת במספר תחומים:
"ברמת הפרט" - "אין לה היכולת להיתמודד ולעזור לתלמידים בעלי קשיים חברתיים, היתנהגותיים ריגשיים ולימודיים למרות שקיים בבית ספרנו הרבה תלמידים עם קשיים...".
"ברמת המערכת" - פורט כי המבקשת לא מסייעת להנהלה ואינה מהוה חלק מצוות הניהול של ביה"ס כפי שמצופה ממנה.
ביה"ד אינו מקבל טענה זו. בסעיפים 25-30 לתצהיר המפקחת מפורטות פגישות שנערכו עם המבקשת במסגרת תהליך ההערכה, וכן מתוארים מקרים מהם למדה המפקחת באופן ישיר על תיפקודה הנמוך של המבקשת הן בפגישות אישיות עימה ובהתמודדותה עם תוכניות עבודה שונות, הן בעת סיור בביה"ס שבו העביר פסיכולוג ביה"ס מפגש עם התלמידים (ולא היועצת), והן בוועדת זכאות ואפיון שבה "תפקדה היועצת בצורה דלה ולא הכירה את התלמידים לעומק, בלטו חוסר שביעות הרצון וחוסר תיפקוד המבקשת בועדה הזו (סעיף 30 לתצהיר המפקחת).
מקל וחומר כשהשארתה של המבקשת בתפקידה יגרום לביה"ד עוד שנה אחת לפחות של תיפקוד נמוך בתחום היועצת, לשירות פחות טוב לתלמידים, למורים, למנהל, ובעקבות כך לחוסר שביעות רצון של כל אלו.
המשיבה הגישה תצהיר מטעם המפקח והוא העיד ונחקר לפני ביה"ד. מתצהירו עולה כי הסיבה להחלטה בדבר העברתה היזומה של המבקשת מביה"ס היא הירידה בתקן ביה"ס שנבעה מהירידה במספר התלמידים בביה"ס. לתצהיר צורפו דוחות מאזן תקן שהעידו על כך.
לדברי המפקח הירידה בתקן חיבה ביצוע הפחתה במצבת המורים.
המפקח פעל, כאמור בתצהירו, בהתאם לנוהל העברה יזומה עקב צימצום בתקן ביה"ס, לפיו "ההעברה תנתן לפי הותק המשוקלל של העובדים באותו מיקצוע עודף.. כאשר הראשון להעברה הנו בעל הותק הנמוך ביותר". הותק נקבע לפי שני מרכיבים – הותק הכולל והותק המוסדי (סעיף 11 לתצהיר).
...
אנו דוחים את טענת המבקשת כי בשימוע שבוצע לה נפל פגם וכי הוא נעשה שלא כדין.
סיכום:
הבקשה נדחית על כל חלקיה.
המבקשת תשלם הוצאות הבקשה בסך 7,500 ₪ למשיבה תוך 30 ימים.