מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

העברת דיון לבית הדין הרבני

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

התובע טען כי התביעה אינה נוגעת בסעדים הנובעים מיחסי עבודה של עובד ומעסיק, כגון רכיבי שכר שלא שולמו או היתעמרות בעבודה על ידי המעסיק, ולמעשה המעסיק הישיר של התובע (בית הדין הרבני בצפת) אינו מצוי על המדוכה או כחלק מהנתבעות ואין מבוקש סעד כנגדו.
מעיון בהחלטה עולה כי כבוד נשיא בית הדין הארצי (כתוארו אז), השופט פליטמן ערך הבחנה בין בקשה שעניינה חוסר סמכות מקומית, אשר תדון בבית הדין שאליו הוגשה הבקשה, לבין החלטה להעביר מקום דיון בהליך, שהוגש לבית הדין המוסמך, ותדון על ידי נשיא בית הדיון הארצי לעבודה, בהתאם לסעיף 78 לחוק בתי המשפט, החל בבית הדין לעבודה.
...
עוד הפנו הנתבעות להחלטת כבוד הנשיא, השופט אייל אברהמי בסע"ש 31998-02-16 פלונית נ' מדינת ישראל לפיה גם בתביעות נגד המדינה נדרשות זיקות גיאוגרפיות מסוימות, ואין לאפשר לתובע להגיש את התביעה לכל בית דין שיחפוץ לפי שיקול דעתו.
נוכח כל האמור לעיל, הגם שמדובר בתביעה כנגד המדינה, אין לבית הדין בירושלים סמכות מקומית לדון בהליך.
נוכח כל האמור לעיל, לבית הדין בירושלים אין סמכות מקומית לדון בהליך.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

להעברת הדיון לבית הדין הרבני עקב חוסר סמכות נדחתה" (להלן: "ההתייחסות להעברת הדיון") וכך בית הדין הרבני דן בתביעה ללא סמכות שכבר "קנה" בית משפט זה. בנוסף טענה, כי היתנגדה לסמכות ביה"ד הרבני לידון ולא נתנה הסכמתה לכך.
...
בנסיבות אלה, אני מורה על מחיקת התביעה וביטול החלטתי מיום 8/12/19 ביום 27.1.20 , ולאחר שהנתבע הגיש תביעה בעניין מזונות הקטין א' בפני ביה"ד הרבני, דן האחרון בבקשה וקבע: "הופיעו הצדדים וב"כ, וביה"ד הקשיב לדבריהם בקשב רב וסבלנות.
נוכח כל האמור לעיל, אני קובעת כי בימ"ש זה לא "קנה" סמכות נמשכת לדון בנושא מזונות הקטינים, ההחלטה בעניין הפחתה זמנית בדמי המזונות בוטלה, ובעקבות פסק הדין היה מותר לנתבע להגיש תביעת מזונות לביה"ד הרבני.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, אני מקבלת בקשתו של הנתבע ומורה על מחיקת התביעה על הסף מחוסר סמכות עניינית, משקבעתי כי לביה"ד הרבני בחיפה נתונה "סמכות נמשכת" לדון בענייני מזונות הקטינים.
נוכח תוצאת פסק דין זה, ובשל העובדה שהתביעה הוגשה תוך העלמת עובדות רבות בחוסר תום לב, התובעת תשלם לנתבע הוצאות משפט ושכ"ט עוה"ד בסכום של 2,340 ₪.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לטענתו, לאחר שבית המשפט לעינייני מישפחה דן בתביעה שהגישה המשיבה במשך שנה שלמה, ואף נתן את החלטתו בבקשה למזונות זמניים, הרי שהוא רכש סמכות נמשכת לידון בה. כמו כן, העותר טען כי בית המשפט לעינייני מישפחה כלל לא המליץ למשיבה להעביר את הדיון בתביעה לבית הדין הרבני האיזורי, אלא המלצתו הייתה כי תמתין עד אשר ניתן יהיה לידון בתביעה באותה הערכאה.
...
לאמור – מקובלת עליי מסקנת בית הדין הרבני הגדול כי אין ענייננו דומה למצב בו "בעלי דין נמצאים בעיצומו של הליך, והתובע גודע את ההליך באיבו כדי להימנע מתוצאה צפויה שאינה נוחה לו". בסופו של יום, התביעה בבית המשפט לענייני משפחה נמחקה בטרם הוגשו תצהירים, ואף טרם נפרשה במלואה יריעת המחלוקת בין הצדדים.
בשולי הדברים אציין, כי מקובלת עליי טענת היועץ לפיה סוגיית היקף סמכותו של בית הדין הרבני האזורי טרם התבררה, ומשכך מצאתי להעיר, בבחינת למעלה מן הצורך, כי בשלב זה אף לא ניתן להכריע בדבר אופייה של התביעה שהגישה המשיבה לבית הדין הרבני האזורי או לקבוע אם מדובר באותה תביעה שהוגשה לבית המשפט לענייני משפחה.
סוף דבר לא מצאתי עילה להתערבות בהחלטתו של בית הדין הרבני הגדול לפיה בית הדין הרבני האזורי רכש סמכות לדון בתביעה שהגישה המשיבה.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2023 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

עם זאת באורח פלא לא גרסה המערערת בבקשותיה אלה כי יש לקבוע קטגורית כי בית הדין נעדר סמכות להכריע במחלוקות שבין הצדדים וכי את הללו יש להעביר לדיון לפני ערכאה אחרת אלא, לאחר שהזכירה ברישת דבריה את טענת הסמכות ולאחר שהאריכה לטעון לגופם של דברים טענה בזו הלשון: ככל שלא תיתקבל בקשתה של האשה לעיל, עותרת האשה להפסקת ההליכים בנימוק שעם גירושי הצדדים הסתיימה סמכות בית הדין לידון בהסכם, והיא תעתור לאכיפתו בערכאה המתאימה עם תביעה נזיקית אשר איננה בסמכות בית הדין הנכבד בכל מקרה.
] הרעיון שביסוד סעיף 3 לחוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין) הוא לאפשר לבית הדין, בבואו לידון ולפסוק בדבר סיום מעמד הנישואין של בני הזוג על ידי גירושין, לידון ולהכריע בה בשעה גם בעניינים, אשר לפי עצם טבעם כרוכים הם בהליך הגירושין, או בעניינים שנכרכו בפועל בהליך הגירושין, ואשר הכרעתם דרושה לשם חיסול יעיל של יחסי בני הזוג המתגרשים זה מזה (ראה: ע״א 59/8 [1], בעמ׳ 1091).
...
אך נוכח כל האמור, גם אם הבנה זו שגויה אין לכך נפקות לענייננו.
) סוף דבר, הצדדים המתדיינים לפנינו – שניהם – כרכו ענייני רכוש שונים, ובפשטות המשמעות היא כריכת כלל ענייני הרכוש, ובכלל זה נכרך בהתנהלותם ובהתדיינותם באופן ברור גם עניינם של יישום ההסכם, הן ההסכם הראשון והן הנספח, וההכרעה במחלוקות הנוגעות אליו בשאלת קבלתה או דחיית של חוות הדעת השמאית, מינויו או אי־מינויו של שמאי אחר וקבלת או דחיית חוות דעתו שלו ואופן איזונן של דירות הצדדים בהתאם לכך אם באמצעות נטילת כל דירה בידי אחד מהצדדים ותשלומי איזון בשל הפער בין מחירי הדירות השונות ואם באמצעות מכירת הדירות או חלקן לצדדים שלישיים, והכול בהתאם לשמאות שתיקבע כשמאות המחייבת.
להתנהלות זו חברו ונלוו גם האמירות הלא ראויות ולא מכובדות כלפי בית הדין קמא וכלפי בית דין זה ואף הניסיון המניפולטיבי והמופרך להציג את אי־קבלת עמדתה של המערערת בסוגיית מעמדו של הסכם (הנספח) כשוויון נפש כלפי סרבנות גט. פסיקתנו והוראותינו נוכח כל האמור הן כדלהלן: אנו דוחים את הערעור על החלטת בית הדין האזורי לעניין הסמכות.

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הנתבעת טוענת כי למעשה היום היא מתקיימת אך ורק מפנסיית השארים של בעלה הראשון בסכום זעום של 2,300 ₪ ואינה מקבלת אפילו את קצבת הזיקנה מהמל"ל בשל חוב עבר שהיה לה במל"ל. עוד טוענת הנתבעת כי הנכס בו היא מתגוררת איננו בבעלותה, מדובר בנכס שהיה שייך לבעלה הראשון ועם פטירתו הועבר בירושה לכלל הילדים, עוד מציינת כי מדובר בבית רעוע וישן ולא כפי שתואר.
לא ניתן להיתעלם מכך שעולה מפרוטוקול דיון שבו הישתתפו הצדדים בבית הדין הרבני האיזורי בבאר שבע ביום 9.5.2018, כי גם האשה עצמה בדיוק כמו רשויות בתי הדין ורשויות מדינת ישראל, אינה מבינה ממש מה המצב ההלכתי שלה וכאמור לעיל, כנראה עושה שימוש בחוסר הבהירות במצבם של הצדדים, וכך מן הפרוטוקול : "בית הדין : את רוצה להמשיך להיות נשואה?
...
סבורני כי אדם שלאורך שנים אינו יכול להתקיים כנדרש מקצבאות הנכות והזיקנה שלו, כמו גם מקצבת הפנסיה בשל גביית מזונות שוטפים לטובת אישה וקטינים, סופו שימצא עצמו בזיקנתו במצב כלכלי כפי שהוא מתאר נכון להיום, כאשר החלק הארי של קצבתו ממשיך ומשולם בגין מערכת יחסים שהתפוגגה לפני עשרות שנים.
לסיכום וכאמור לעיל אני מוצאת להורות על ביטול חיוב התובע במזונות הנתבעת וזאת החל ממועד הגשת התובענה שבכותרת.
הנתבעת תשלם לתובע הוצאות ההליך בסך 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו