מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסרת שם מהיצירה לפי חוק זכויות יוצרים

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה יצירת צלום נכנסת תחת הגדרת "יצירה אמנותית" לפי חוק זכות יוצרים, תשס"ח – 2007 (להלן: "החוק").
לאחר ששקלתי את מכלול נסיבות העניין, לרבות את הקף ההפרה ומשכה ואת העובדה כי הנתבעת הסירה את הצלום מהאתר מיד לאחר פנייתה הראשונה של התובעת אליה בעיניין זה, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך של 7,500 ₪.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ואת הראיות שהוצגו מטעמם, אני קובעת כי הנתבעת, בעת שפרסמה את הצילום במסגרת הכתבה, הפרה את זכות היוצרים של התובעת בצילום, כמשמעה בחוק.
בעניין זה ניתן להחיל את הכלל לפיו אי הבאת עד רלוונטי מביאה למסקנה לפיה אילו הושמע העד, עדותו היתה עומדת לרעת אותו צד שנמנע מהביאו.
לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי בפרסום הכתבה מושא התביעה הנתבעת הפרה את זכות היוצרים של התובעת בצילום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

כאן המקום לציין שבמכתב ההתראה, בדומה לכתב התביעה, טענה התובעת ש"מדובר בתמונות שצולמו עבור מרשתי" מבלי לפרט על ידי מי, אולם על כל פנים, במסגרת התגובה למכתב ההתראה, הסירה הנתבעת את התמונות לאלתר על אף שזכויות התובעת בתמונות "אינן ידועות", ודחתה את בקשת התובעת לפצוי.
באותה תמונה שצורפה לפסק הדין, נקבע שהצלם השקיע "את חושיו ואת נקודת מבטו על המציאות". עולה שאלה, האם הנחה זו נכונה גם ביחס לצילום מכונת כביסה סטנדרטית עם פתח חזית למשל, כפרסום לחנות למוצרי חשמל? האם אין על התובע לפי חוק זכויות יוצרים להוכיח כי יש ביצירתו חותם כלשהוא שלו, ולו באופן מינימלי (וראו לעניין זה דברי כב' השופט ג'ובראן שצוטטו לעיל)? העולה מהמקובץ הוא איפוא, שההנחה היום בפסיקה היא שהצלם הוא בעל זכות בצלום - גם אם גילה יצירתיות כלשהיא אך בבחירת זוית הצלום.
רוצה לומר, כי המבחן הוא אובייקטיבי ולא סובייקטיבי ולא ראיתי בתמונה כי התובעת ציינה את שם העסק ולא נטען כי הנתבעת הסירה את שם העסק של התובעת מהתמונה.
סעיף 27א לחוק זכויות היוצרים עניינו יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע או לא אותר מקנה היתר לשימוש בתמונות אולם בכפוף לכך שהמשתמש פעל בשקידה סבירה לגילוי או לאיתור בעל זכות היוצרים ביצירה לפני השמוש וכי המשתמש ציין באופן ברור באותה דרך שבה הוא עושה שימוש ביצירה כי השמוש נעשה על פי סעיף זה שאינו יודע מיהו בעל זכויות היוצרים וכי בעל זכויות היוצרים זכאי לבקש שהמשתמש יחדל מהשמוש וכן פרטים ליצירת הקשר עמו.
...
לא שוכנעתי כי יש לנציג הנתבעת אינטרס לפרסם באתרו צילום עם דמות של איש לא ידועה.
שוכנעתי מדבריו כי אין לו כל "רווח" מפרסום התמונה של מעמד הנירוסטה של התובעת דווקא משהוא משווק מעמד דומה כאשר העסק קיים בשוק שנים רבות ולא בשל אותו תצלום – הון החברה יגדל, בשים לב לכך שאם מדובר במוצר ייחודי הרי שלא יוכלו לייצר או להתקין מוצר שכזה ואז יהיה חשופים לתביעות מלקוחות.
סיכומו של דבר, הנתבעת תשלם לתובעת סך של 800 ₪ תוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהיעדר הוכחה כי הקובץ אותו יצרה התובעת הוא יצירה מוגנת לפי חוק זכות יוצרים, אין צורך בהמשך הניתוח הטיעון עליו נסמכה התובעת בסיכומיה.
מחלוקת עם שירותי בריאות כללית על שכר או נושאים אחרים אינה יכולה, בנסיבות הקונקרטיות ובלי לקבוע מסמרות לגבי כל מקרה, לשמש לסיכול שימוש ביצירה בדרך זו. הסרת שמם של נתבעים 3 ו-4 (ד"ר פורים וגב' גורדון) מרשימת מחברי המאמר התובעת טוענת כי לנתבעים 3 ו-4 לא היתה תרומה למאמר הראשון ואין מקום לציונם ברשימת המחברים.
מבלי להעמיק בשאלת ניתוח סע' 16 לחוק, נזכיר כי לפי סעיף 11 לחוק, הזכות לעשות יצירה נגזרת כלולה בזכות היוצרים, כלומר – ככל שהמאמר השני הוא יצירה נגזרת של הקובץ (ויש ספק ממשי בכך), הייתה לשירותי בריאות כללית זכות ליצור יצירה זו. התובעת הסירה דרישותיה למתן צוי עשה בעיניין המאמר השני והמשיכה לידרוש סעד כספי.
...
הערות וסיום לא מצאתי בטיעוניהם האחרים של הצדדים או בשיקולים אחרים, כדי לשנות את תוצאות הדיון לגופו של ענין (ע"א 578/17 יבלינוביץ נ' פרטנר תקשורת בע"מ (18.11.2018); ע"א 2112/17 גרסט נ' נטוויז'ן בע"מ (2.9.2018); רע"א 1491/16 פלונית נ' פלוני (14.4.2016); רע"א 9294/09 חן נ' בנק הפועלים (25.3.2010); ע"א 4861/05 שיכון עובדים נ' מנהל מיסוי מקרקעין (11.8.2008); ע"א 84/80 קאסם נ' קאסם, פ"ד לז(3) 60 (15.6.1983)), ובכלל האמור טענות לגבי: תוכנו של הדוא"ל מיום 18.8.201; הסתרה של הפרסומים; הפוסטר שהוצג ביריד המחקר בשנת 2010; תמיהות על חסרונן של תכתובות דוא"ל נוספות (וההסברים שניתנו בענין קיבולת תיבות הדוא"ל הרלוונטיות); טענה (ככל שנותרה כזו) כי התובעת ויתרה על זכויותיה המוסריות; אי זימון פרופ' שפילברג לעדות; ייחוס תרומה מינורית למאמר הראשון (התובעת והנתבע 2, הדדית); מעמד של corresponding author; סיפא המכתב המופיע בעמ' 418 לתצהירי הנתבעים; האם היה על מי מהצדדים לפנות אל כתבי העת ולהודיע להם דבר כזה או אחר בעניין המחלוקת; רמת המומחיות של כל אחד מבעלי הדין בסוגיות רלוונטיות; דוא"ל 4.2.2009 של פרופ' ברנר אל גב' דורה ניב (נספח 10ב) (לדוא"ל כשלעצמו אין חשיבות של ממש; עמדת פרופ' קוטן מקובלת עלי, עמ' 73 ש' 8-6); ועוד.
בכפוף לכך (פעולה שהייתה מוסכמת על הנתבעים לפני הגשת התביעה ולאחריה), התביעה נדחית.
בסופו של יום וחרף הרצון להימנע מכך (בדומה לבית הדין לעבודה בהליך הנזכר), אין מנוס מחיובה של התובעת בהוצאות הנתבעים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הסעד הנתבע הוא פיצוי בסך 100,000 ₪ ללא הוכחת נזק לפי סעיף 56א לחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007 (להלן - החוק; סעיף 28 לכתב התביעה).
מתן הקרדיט לאחרת "חורג לחלוטין מהגדרות החוק ומחייבת פיצוי גבוה וחריג". אין מקום לקבוע מקדמית כי ההפרה חדלה תוך זמן סביר לאחר קבלת הודעת בעל הזכות (כפי דרישת סעיף 56א(א)(1) לחוק) - שהרי התובע צירף לתביעתו תעוד של מצב ביניים באתר שבו הקרדיט השגוי הוסר, שמו הוסף במרוחק מהצילום, אולם הצלום עצמו לא הוסר.
קובע סעיף 56א(א) לחוק: הוראות סעיף 56 לא יחולו על אדם שהעמיד לרשות הציבור ברשת האנטרנט יצירה אמנותית שהועמדה קודם לכן לרשות הציבור או שהירשה לאחר להעמיד לרשות הציבור יצירה כאמור, ובילבד שהתקיימו כל אלה: (1) המפר חדל מההפרה בתוך זמן סביר לאחר שקבל הודעה מבעל הזכות או מי מטעמו בדבר ההפרה;  (2) היצירה לא הועתקה מקטלוג, שמטרתו מכירה של היצירות הכלולות בו או מתן רישיון לשימוש ביצירות הכלולות בו, שהועמד לרשות הציבור ברשת האנטרנט; (3) היתקיים אחד מאלה: (א) הפרת הזכות כאמור לא היתה למטרה מסחרית; (ב) המפר הוא עמותה כמשמעותה בחוק העמותות, התש"ם-1980, מוסד ללא כוונת רווח כהגדרתו בחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975, חברה לתועלת הציבור כמשמעותה בחוק החברות, התשנ"ט-1999, הקדש כמשמעותו בחוק הנאמנות, התשל"ט-1979, ואגודה עותמאנית כמשמעותה בחוק העותומאני על האגודות, ובילבד שמחזורם אינו עולה על 1,200,000 שקלים חדשים; לעניין זה, "מחזור" – סכום התקבולים מכל מקור וסוג שהתקבלו בשנה האחרונה שחלפה, ולעניין הקדש – סכום ההוצאות השנתי לכל מקור או סוג שהוצאו בשנה האחרונה שחלפה.
...
התוצאה נוכח אי הוכחת עמידה בתנאי סעיף 56א(א)(1) לחוק, הבקשה לסילוק התביעה על הסף - נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת טענה להגנתה כי היצירה כלל אינה יכולה להחשב יצירה בת הגנה לפי חוק זכות יוצרים, 1911; כי אם אכן מדובר ביצירה, הרי שהיא נכתבה במשותף עם פרופ' אשר טישלר, המנהל האקדמי של הנתבעת בין השנים 1994-1998, ולכן התובע ופרופ' טישלר הם "יוצרים משותפים"; הנתבעת הוסיפה וטענה כי היצירה נכתבה בעת שהתובע היה עובד שלה ולכן זכות היוצרים ביצירה מוקנית לה ולא לתובע; כי בהמשך היצירה נכתבו פרטים שונים שלא על ידי התובע, כגון, תאריך פתיחת הקורס, משכו, המסלול, מספר השעות האקדמיות, מחיר הקורס ורשימת המרצים; כי בחודש ספטמבר 2006 עודכן אתר האנטרנט של הקורס ובכלל זה הוסר שמו של התובע מרשימת המרצים, כך שאם אכן היתה הפרה של זכות יוצרים, היא נמשכה מספר מצומצם של שבועות; כי התובע לא פנה לנתבעת בדרישה להמנע מפגיעה בזכויותיו; לבסוף טענה הנתבעת כי התובע אינו מומחה בתחום הנדל"ן ואין לו מוניטין בתחום זה. חשוב לציין כי עד לשלב חקירת העדים, הנתבעת לא הכחישה שהתובע אכן כתב את היצירה, הגם שטענה כי לא עשה כן לבדו.
...
סוף דבר 41.
מכל הטעמים שפורטו לעיל, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 25,000 ₪ בצרוף מע"מ כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו