מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסרת מגנומטרים מהכניסה להר הבית

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד יש להדגיש כי ההחלטה להסיר את המגנומטרים משערי הכניסה למוסלמים למיתחם הר הבית למעשה השיבה על כנם את הסדרי הבטחון שהיו נהוגים במיתחם זה שנים.
...
המשיבים בתגובתם טוענים מנגד כי יש לדחות את העתירה בהיעדר עילה להתערבותו של בית משפט זה ובשים לב לשיקול הדעת הרחב המוקנה למשטרה בכל הנוגע לאמצעי הבידוק הננקטים על ידה לצורך הבטחת הסדר הציבורי בהר הבית.
שוכנענו כי ההבחנה בדרכי הבידוק יש לה הצדקה לשם שמירת הביטחון והבטחת הסדר של המבקרים במתחם.
לפיכך, אנו סבורים כי על אף השוני באמצעי הבידוק בשערים השונים, שיקול הדעת הופעל על ידי המשטרה בהקשר זה באופן סביר ובמסגרת הסמכות שהוקנתה לה בפקודת המשטרה [נוסח חדש], התשל"א-1971 (וראו פסקה 12 בעניין פואה).
משכך, לא מצאנו עילה להתערב בו. בשולי הדברים נציין כי טענת העותרים באשר להפרת חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, התשס"א-2000 נטענה באורח כללי בכתב העתירה בלא פירוט של התשתית המשפטית והעובדתית המבססת את טענת ההפליה לפי חוק זה. מכל מקום ומבלי לקבוע מסמרות לעניין תחולתו של החוק בענייננו, נראה לנו כי הסוגיה נושא העתירה באה בגדר החריג הקבוע בסעיף 3(ד)(1) לחוק הקובע כי אין רואים הפליה לפי סעיף זה "כאשר הדבר מתחייב מאופיו או ממהותו של המוצר, השירות הציבורי או המקום הציבורי" (ההדגשה הוספה).
אשר על כן, העתירה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בעקבות הפיגוע סגרה משטרת ישראל את מיתחם הר הבית, ופתחה את המקום מחדש בתאריך 16.7.17 תוך הצבת גלאי מתכות בכניסה למיתחם.
הואיל ולקביעתי דבריו של הנאשם מהוים, הלכה למעשה, הזדהות ועידוד עם מעשים, שלפי לשון החוק, הם בבחינת מעשי טירור, הרי שהדברים מתיישבים עם דרישת החוק, הקובע כי מעשה ששיש בו כדי "לאלץ ממשלה או רשות שלטונית אחרת...לעשות מעשה או להמנע מעשיית מעשה" (במקרה זה דרישה להסיר את גלאי המתכות שהוצבו בהר הבית), הוא בבחינת הזדהות עדוד ושבח למעשה טירור.
...
בדבריו, משתמש הנאשם במילים המעוררות תחושות קשות אודות המתרחש בעיר ירושלים באותה העת, בין היתר מתאר כיצד בשכונות ערביות שונות בעיר ירושלים מתרחשים עימותים אלימים רבים בעקבות זעמם של התושבים, תושבים מתעמתים עם חיילים; "אלטור זעמה" ובעקבות כך פוצצו בקבוקי תבערה; "כל הארץ זועמת"; ולסיום מוסיף כי "נראה שהולך להיות לילה כביר בירושלים. חושבים שמסגד אלאקצא הפקר להם?!". מדובר באמירות קשות אשר בהקשר הדברים בו הן נאמרו, סבורני כי יש בהן כדי הזדהות עם המעשים והאירועים האלימים שהתרחשו וזאת כמחאה על החלטת הממשלה להציב גלאי מתכות בכניסה להר הבית, ואסביר: בסיכומי הסניגורים המלומדים, צוין בבירור כי המחאה המתוארת ברשומה זו הינה כנגד החלטת הממשלה להציב מגנומטרים, דבר אשר נתפס כחילול קדושת המקום, פגיעה בחופש הגישה אליו ופגיעה ברגשות הדת, ואילו האמירה "להם" במשפט האחרון, מיוחסת לגורמים אשר החליטו על צעד זה. לכן, לטענת הנאשם, המחאות הינן בעיקרן חוקיות והתבטאות הנאשם התומכת באותה המחאה והביקורת כנגד המדינה במשפט האחרון שפרסם הינה לגיטימית.
לאור האמור, אני קובע כי הרשומה המופיעה בסעיף 12 (ה)(2) לכתב האישום מקימה את העבירה של גילוי הזדהות עם ארגון טרור והסתה לטרור, לפי סעיף 24(ב)(2) לחוק המאבק בטרור.
על כן, אני קובע כי הרשומה המופיעה בסעיף 12 (ו) לכתב האישום מקימה את העבירה של גילוי הזדהות עם ארגון טרור, לפי סעיף 24(א)(1) לחוק המאבק בטרור.
סוף דבר : לאור כל האמור, הנני מרשיע את הנאשם בכל העבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו