מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסעת שוהים שלא כדין: הסדר טיעון לעבודות שירות

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

עפ"ג 33783-06-16 מחאג'נה נ' מדינת ישראל (23.8.16) – נדחה עירעורו של המערער לאחר שהורשע בבית משפט השלום בעבירה של הסעת שוהה שלא כדין בישראל בתמורה לתשלום, בגינה נקבע כי מיתחם העונש ההולם נע בין 5 חודשים ועד ל-18 חודשי מאסר והוא נדון ל-9 חודשי מאסר בפועל (והפעלת מאסר מותנה).
ב"כ הנאשם הפנה לפסקי-הדין הבאים: ת"פ (נצרת) 65968-12-19 מדינת ישראל נ' אבו דבאי (19.5.21) – הנאשם הודה והורשע, במסגרת הסדר טיעון, בכתב אישום המייחס לו עבירה של הסעת שלושה נוסעים או יותר שלא כדין, לאחר שנתפס מסיע שלושה תושבים זרים ברכבו, בידיעה כי אינם מחזיקים בהיתר כניסה לישראל.
בהיתחשב במכלול המפורט לעיל, בהיתחשב בכך שמדובר בהסעה במהלך עבודה ולצרכי פרנסה, על ידי נהג אוטובוס שזו פרנסתו, של 19 נוסעים תושבי חוץ, , מצאתי כי מיתחם הענישה מחייב מאסר בפועל, ולו בעבודות שרות.
...
אני סבורה כי בכך יש עיוות מסויים, וכי ניכר שהמאשימה גמרה אומר מראש שלא להתייחס כלל לנסיבות ולהמלצת התסקיר.
אמנם המאשימה מבטאת בטיעוניה מדיניות ענישה רצויה לעבירות על חוק הכניסה לישראל, אבל סבורני כי ראוי היה לקחת בחשבון את הנסיבות האישיות, על פי הוראותיו של תיקון 113, ולבטא נסיבות אלה בהסכמה לענישה קלה יותר מהמקסימום שעליו סוכם בהסדר הטיעון.
חוות דעתו של הממונה על עבודות השרות, שהוגשה ביום 22.11.22, מצאה את הנאשם מתאים במגבלות לריצוי עונש מאסר באופן זה. סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת את עונשו של הנאשם כדלקמן: 5 חודשי מאסר בפועל לריצוי בדרך של עבודות שרות בעמותת זקני הכרמל עספיא.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בת"פ (פ"ת) 6654-10-13 מדינת ישראל נ' עודה (19.6.2016) הורשע נאשם בשלושה עבירות של הסעת תושב זר השוהה שלא כדין, לנאשם עבר פלילי בתחום העבירות על חוק הכניסה לישראל, חשוב לציין שבמקרה זה הסיע הנאשם 2 נוסעים בכל פעם, ביהמ"ש הטיל על הנאשם 8 חודשי מאסר בפועל, מאסר מותנה, פסילת רישיון על תנאי, חילוט רכבו וקנס.
בת"פ (ב"ש) 50159-02-22 מדינת ישראל נ' אבו מדיעם (07.12.23)- בהסדר טיעון סגור נגזר על ידי המותב הנוכחי (השופט אריה דורני-דורון) על נאשם שהסיע שב"ח- חודשיים מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות, מאסר מותנה ל6 חודשים, קנס בסך 2500 ₪ והתחייבות בסך 2000 ₪.
ראו בעיניין זה ע"פ 2210/11 באזין נ' מדינת ישראל: "לאור תכליתן הביטחונית והתוצאות הרות האסון העלולות לנבוע מהן, יש להטיל על אדם שהורשע בביצוען – ככלל ובכפוף לבחינתו האינדיבידואלית של כל מקרה ומקרה – עונש מאסר בפועל, מבלי שתנתן האפשרות להמירו בעבודות שירות" הנסיבות הקשורות בבצוע העבירותלהחלטה בת.פ. ה זה, הפניתה במשפט להעניש באופן מחמיר במקרים כגון דא. כבוד האדם וחרותו, וכן זכות האדם לאוטונומיה על גופו: הנאשם במעשיו הסיע בשטחי מדינת ישראל, בשני מקרים שונים, תושב הרשות הפלסטינית שאין בידו אישור שהייה במדינת ישראל כדין.
...
סבורני כי מתחם העונש ההולם, בנסיבות כל אחד מהמקרים , נע מחודש מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות ברף התחתון עד ל6 חודשי מאסר בפועל ברף העליון.
לאחר ששקלתי את כלל השיקולים לעיל, לחומרה ולקולא, גוזר אני על הנאשם העונשים הבאים: 2 חודשי מאסר בפועל לריצוי בעבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בכתב אישום מתוקן במסגרת הסדר טיעון, בעבירה שעניינה הסעת תושב זר השוהה שלא כדין, עבירה לפי סעיף 12א(ג)(1) בחוק הכניסה לישראל, תשי"ב – 1952.
עיקר ורוב הפסיקות מצביע על מאסר בדרך של עבודות שירות, ויש להניח כי במסגרת העלייה במדרג הענישה ביחס לנורמה התודעתית המתגבש לאחר השביעי לאוקטובר, לא יהא דין אלו כדין אלו , אלו שלפני הטבח ואילו שלאחריו : כן הובהר לא אחת כי הגם שעונש מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח הוא תוצאה מסתברת של עבירות העסקה, הלנה והסעה של שוהה בלתי חוקי, הרי שהוא אינו תוצאה הכרחית, וכי יש לבחון כל מקרה לגופו, בשים לב לנסיבות ביצוע העבירה ולנסיבות מבצע העבירה.
...
עמדתו זו , לא אפשרה לשירות המבחן להמליץ על טיפול ושיקום, ואף תמכה במסקנה כי לא הפנים חומרת העבירות והיחס לחוק במכלול, כדפוס התנהגות שיש בגינו לקבוע רכיבי ענישה שיש בהם אלמנט הרתעה ובכלל זה מאסר קצר בעבודות שירות.
לאחר שקלול כלל הנתונים לעיל, אני גוזר על הנאשם העונשים הבאים: 45 ימי מאסר בפועל לריצוי בעבודות שירות.
פסילה על תנאי - אני מורה על שלילת רישיון הנהיגה של הנאשם, שלילה על תנאי בת 12 חודשים, וזאת למשך תקופה של 3 שנים מהיום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע בהכרעת דין מיום 19.04.2023 בהתאם להודאתו במסגרת הסדר טיעון, בעובדות כתב האישום בעבירה של המסיע ברכב תושב זר השוהה שלא כדין, לפי סעיף 12 א (ג) (1) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב – 1952.
ראו בעיניין זה ע"פ 2210/11 באזין נ' מדינת ישראל: "לאור תכליתן הביטחונית והתוצאות הרות האסון העלולות לנבוע מהן, יש להטיל על אדם שהורשע בביצוען – ככלל ובכפוף לבחינתו האינדיבידואלית של כל מקרה ומקרה – עונש מאסר בפועל, מבלי שתנתן האפשרות להמירו בעבודות שירות" הנסיבות הקשורות בבצוע העבירה: הנאשם במעשיו הסיע בשטחי מדינת ישראל, תושב הרשות הפלסטינית שאין בידו אישור שהייה במדינת ישראל כדין.
...
לאור האמור, לאחר שקלול כלל הנתונים לעיל, אני גוזר על הנאשם העונשים הבאים: חודשיים ( 2 ) מאסר בפועל לריצוי בעבודות שירות.
אני מורה על שלילת רישיון הנהיגה של הנאשם, שלילה על תנאי בת 12 חודשים, וזאת למשך תקופה של 3 שנים שמניינן יחל ממועד סיום הפסילה בפועל דלעיל, והתנאי הוא שלא יעבור הנאשם כל עבירה לפי חוק הכניסה לישראל תשי"ב - 1952.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בת"פ (ב"ש) 50159-02-22 מדינת ישראל נ' אבו מדיעם (07.12.23)- בהסדר טיעון סגור נגזר על ידי המותב הנוכחי על נאשם שהסיע שב"ח -חודשיים מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות, מאסר מותנה ל6 חודשים, קנס בסך 2500 ₪ והתחייבות בסך 2000 ₪.
עיקר ורוב הפסיקות מצביע על מאסר בדרך של עבודות שירות, ויש להניח כי במסגרת העלייה במדרג הענישה ביחס לנורמה התודעתית המתגבש לאחר השביעי לאוקטובר, לא יהא דין אלו כדין אלו , אלו שלפני הטבח ואילו שלאחריו : כן הובהר לא אחת כי הגם שעונש מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח הוא תוצאה מסתברת של עבירות העסקה, הלנה והסעה של שוהה בלתי חוקי, הרי שהוא אינו תוצאה הכרחית, וכי יש לבחון כל מקרה לגופו, בשים לב לנסיבות ביצוע העבירה ולנסיבות מבצע העבירה.
...
סבורני בהתאם לרוב פסיקות מוחלט כי מתחם העונש ההולם, נע מחודש מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות ברף התחתון עד ל6 חודשי מאסר בפועל ברף העליון.
לאחר שקלול כלל הנתונים לעיל, לקולה ולחומרה אני גוזר על הנאשם העונשים הבאים: 45 ימי מאסר בפועל לריצוי בעבודות שירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו