מבוא
מונחת בפניי בקשה לביטול הודעה בדבר איסור שימוש מינהלי ברכב בת 30 יום שהוטלה על רכבו של המבקש (43-825-31) על ידי קצין מישטרה, בגין עבירה של הסעת נוסעים בשכר בנגוד לתקנה 84א לתקנות התעבורה, התשכ"א- 1961 (להלן: "תקנות התעבורה").
טיעוני הצדדים
ביום 12.12.16 בשעה 09:06 לערך נתפס אחיו של המבקש כאשר הוא נוהג לכאורה ברכב, בשכונת א-טור בירושלים ומסיע נוסעים בשכר ולפיכך הוא התבקש להתלוות לשוטר וכאשר התלווה אליו התחיל להיתפרע בניידת.
...
עוד טוענת המשיבה כי דין טענת חוסר הסמכות להידחות שכן החקיקה ביוה"ש הינה מכוח צו אלוף המחיל את החוק כמו שהוא בישראל, בנסיבות מסוימות, ובמקרה זה מדובר בקצין משטרה של מחוז ירושלים והתקנה שבה נעשה שימוש לצורך השבתת הרכב היא אותה תקנה.
אציין כי לאחר שעיינתי בחומר הראיות המצוי בתיק המאשימה שהוגש לעיוני, הגעתי למסקנה שקיימות ראיות לכאורה שדי בהן בשלב זה כדי לקבוע שאחיו של המבקש נהג ברכב באותו מועד וכי הסיע נוסעים בשכר וזאת ללא רישיון נהיגה מתאים לסוג הרכב.
לפיכך, בנסיבות אלה, לא שוכנעתי, כי יש בפני נסיבות אשר מצדיקות ביטול ההודעה בדבר איסור השימוש ברכב או קיצור תקופתה, ומצאתי, כי לא נפל פגם בשיקול דעתו של קצין המשטרה אשר הורה על איסור השימוש ברכב.
אין ספק שמדובר בפגיעה כלכלית במבקש אך בנסיבות העניין, אני סבור כי מדובר בפגיעה מידתית וסבירה ביחס לחומרת העבירה ונסיבותיה כפי שעולות מתיק החקירה.
לסיכום
אשר על כן, אני מורה על דחיית הבקשה לביטול הודעת איסור
ניתנה היום, י"ג טבת תשע"ז, 11 ינואר 2017, בהעדר הצדדים.