מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכמה שבעל פה על דיירות מוגנת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בעוד שהתובעים טוענים כי נחתם עם הנתבעים הסכם שכירות חופשית ביום 29.2.1996 שהוארך בהתנהגות; הנתבעים טוענים כי מדובר בהסכם למראית עין וכי הוסכם בעל-פה כי הם יהיו דיירים מוגנים בדירה.
כך, לא שולמו דמי השכירות הקבועים בחוזה, לא הועמדו הערבויות הנדרשות, לא נימנעה בניה בנכס, ותקופת החוזה הסתיימה עשרות שנים לאחר התקופה הקבועה בו. עוד נטען כי עו"ד גולדמן פעל בחוסר תום לב כאשר גרם להם להבין כי הסכים איתם על דיירות מוגנת ובמקביל פנה להליכי פינוי מושכר ללא ידיעתם ומבלי שזומנו לבית המשפט.
...
בענייננו אף לא הוכח כי שולמו דמי מפתח, לא בכסף ולא בשווה כסף, כך שגם עובדה זו תומכת במסקנה כי אין מדובר ברישיון בלתי הדיר.
לפיכך יש לדחות גם טענה זו. תוצאה לאור האמור יש לקבל את התביעה ולהורות על פינויים של הנתבעים.
בנסיבות העניין ישלמו הנתבעים לתובעים שכ"ט עו"ד בסך של 8,000 ₪ והוצאות משפט, זאת תוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מיוחד (תא"ח) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בנגוד לטענה שהועלתה בכתב ההגנה ולפיה המנוח והנתבע הסכימו בעל פה לשנות את חוזה השכירות והדבר לא נעשה, במכתב זה טען הנתבע כי הוא הוטעה לחשוב שמדובר בחוזה של דיירות מוגנת וזאת בשל הנראות של החוזה.
העד העיד כי הוא שוכר את המקום מספר שנים, וכי הצדדים לא חתמו על חוזה, אלא הסכימו בעל פה על שכירות חודשית של 600 ש"ח. העד העיד כי המנוח לא היה מפנה אותו מהמחסן וכי המנוח לא עמד על כך שישלם במועד ובמקרים שבהם לא יכול היה לשלם את דמי השכירות היה המנוח מאפשר לו לשלם באיחור.
...
בנסיבות אלה, משהסכם השכירות הסתיים עוד ביום 20.8.2019, יש לקבל את התביעה ולהורות על פינוי הנתבע מן החנות.
לפי הטענה, ככל שביום הגשת התביעה היה הסכם בין הצדדים, יש לדחות את התביעה.
על יסוד האמור לעיל, דין התביעה להתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טען, שהתובע שאל אותו עד מתי הוא עוד מעוניין לדור בדירה ועל כך השיב הוא לו "עד לסוף שנת 2022" וכי התובע השיב לו "בסדר גמור, אני מסכים". עוד טען, כי היה זה חוזה השכירות בעל פה שנכרת בין הצדדים.
קושי נוסף, שמחזק המסקנה בדבר הטעה היא גרסת הנתבע לפיה ההסכם נועד לעגן הסכם בעל פה ונעשה לבקשת סמי כדי למנוע העלאת טענה של הנתבע לדיירות מוגנת.
...
לנוכח כל האמור לעיל, ביהמ"ש קובע שסעיף 5 להסכם מבוטל הן עקב הטעית התובע והן עקב ביטול פסק הדין עליו מתבסס אותו סעיף.
ביהמ"ש מחייב הנתבע לשלם לתובע שכר דירה מכיוון שביהמ"ש ביטל סעיף 5, וסעיף 16, התוצאה היא שבוטל מנגנון הכריכה של תשלום שכר הדירה עם פסק הדין בתביעה ללשון הרע ועל הנתבע לשלם לתובע שכר דירה, לרבות בדיעבד.
סוף דבר ביהמ"ש קובע כלהלן: ביהמ"ש מחייב הנתבע לשלם לתובע הסך של 104,000 ₪ צמוד בתוספת ריבית כדין ממועד הגשת התביעה ועד מועד התשלום בפועל, אגרות משפט ששולמו צמודות בתוספת ריבית כדין ממועד ההוצאה ועד מועד התשלום בפועל ושכ"ט בא כוח התובע בסך של 17,000 ₪ צמוד בתוספת ריבית כדין ממועד מתן פסק הדין ועד מועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה מסגרת משפטית אין חולק שהצדדים רשאים להסכים בעל פה על השכרת המושכר בדיירות מוגנת (ע"א 564/79 עמוס רומנו נ' מהדי כהן שוחט (1.2.82)), וכי ככלל, הנטל להוכיח שכך נעשה מוטל על הטוען לכך, דהיינו על הנתבעים (ע"א (מחוזי חי') 26599-12-14 אריאל קליין נ' יצחק קוהן (קיצ'י) (10.5.2015)‏‏ ואסמכתאות שם), אף כי לכלל זה יש חריגים.
...
לסיכום הנתבעים לא עמדו בנטל להוכיח הסכמה של התובעים לכך שתמורת השקעותיהם בשיפוץ המושכר הם יזכו למעמד של דיירים מוגנים בו, וגם לא עמדו בנטל להוכיח את גובה ההשקעה.
אשר על כן, אני קובעת שהנתבעים אינם דיירים מוגנים במושכר.
לפיכך אני מורה על פינוי הנתבעים מהמושכר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כמו כן נאסר על הדייר להעביר את זכויותיו במושכר לאחר מבלי לקבל על כך את הסכמת בעל הבית, התובע, בכתב (ס' 3 להסכם).
הנתבעים נסמכים בית השאר על מכתבו של עו"ד ננר שלא זכה למענה ועל העובדה כי במשך השנים משנת 1999 קיבל הנתבע א הסכמת התובע לעיתים בכתב ולעיתים בעל פה. עוד מצביעים הנתבעים על העובדה שמאז מכתב התובע משנת 2014 שנענה על ידי עו"ד ננר חלפו כ-4 שנים עד הגשת התביעה דנן.
עילות הפינוי – העידר הסכמה לשכירות המשנה של נתבע 6 כמצוין לעיל, התובע מבסס עילות הפינוי שלו על הפרת הסכם השכירות בינו ובין הדייר המוגן (סעיף 3 להסכם האוסר על השכרת משנה ללא רשות בכתב מבעל הבית) ועל עילות הפינוי הקמות לו במצב כזה גם בחוק.
...
עוד נטען, כי גם התובע, שביקר במקום, ידע בדיוק מי מחזיק בו. לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים וטיעוניהם, הגעתי למסקנה כי אכן היה במכתב הנתבעות מיום 16.2.14 כדי להטעות את הנתבעים.
סיכומם של דברים התביעה נגד הנתבעים 1-5 וכן הנתבעות 6-7 נדחית.
בנסיבות בהן, גם אם לחלופין, הוכרע כי הנתבעים זכאים לסעד מן הצדק, הגעתי למסקנה כי אין ליתן צו להוצאות וכל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו