וזו לשון ההסכם: " בשלב זה הגענו להסכמה לפיה אנו מקבלים את הצעת ביהמ"ש כפי שפורטה בפרוטוקול (בעמ' 22), דהיינו שהשטחים שסומנו בורוד (אולם אירועים, חדר כושר, סאונה, ג'קוזי, שירותים ומקלחות), ירשמו בתקנון הבית המשותף כרכוש משותף וימסרו במצבם AS IS לדיירים ככל שלא נימסרו עד היום. השטח המסומן בקוו מקווקו ורוד ירשם בצו רישום הבית המשותף כזיקת מעבר (זיקת הנאה) ובנוסף, ככל שיש בעיה של פתח מילוט במקרה סכנה, המשיבה מתחייבת לפעול וליצור פתח מילוט בהתאם לדרישות גורמי בטיחות.
גם העובדה שהנתבעות לא העידו מי מחברי קהילת המפונים אשר עשתה שימוש בפועל בבית הכנסת וברכוש המשותף מקימה חזקה לרעתן לפיה ידעו שאלה לא יתמכו בגרסתן וכי השמוש שנעשה בפועל לא היה סביר והיה שימוש ייחודי.
...
בהתחשב באמור לעיל, מתבקשת המסקנה כי הונחה תשתית ראייתית מספקת לכל הפחות לקביעת דמי שימוש חודשיים של 16 ₪ למ"ר, נכון ליום הגשת התביעה וזאת ביחס לשטח המשותף שהוערך בבית המשפט המחוזי ב250 מ"ר.
מכאן שהתובעים זכאים לפיצוי חודשי בסך 4,000 ₪ בגין השימוש בשטח המשותף ומאחר שהתביעה היא בגין 21 חודשים, סך הפיצוי לו זכאים התובעים בעניין זה עומד על סך של 84,000 ₪.
בהעדר תשתית ראייתית מספקת לעניין שיעור ההוצאות, יש לדחות את תביעת התובעים באשר להוצאות.
סוף דבר
מחייב הנתבעות לשלם לתובעים פיצוי בסך 84,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל ממש.