[5: ע"ע (ארצי) 197/03 אסייג - חנה גורן הפקות בע"מ (16.6.05):"במסגרת הזכות הניהולית של מעסיק הוא רשאי לשנות את הסדרי העבודה, לשנות מבנה של מחלקות שונות, לצמצם חלק מהמחלקות. אך עליו לעשות זאת בצורה סבירה, תוך פגיעה מינימאלית בתנאי העבודה. הפחתה חד צדדית של שכר צריך שתבוא בהסכמה."; בג"ץ 239/83 מילפלדר נ' בית הדין הארצי לעבודה פ"ד מא(2) 210 (87)] [6: ע"ע 1495/02 טרודי עאמר - מועצה מקומית חורפש (14.2.06) "נמצאנו למדים כי לא אלמן עובד ישראל, אשר תנאי שכרו שונו באופן חד צדדי. אכן, יכול הוא להתפטר בשל הרעה מוחשית בתנאי עבודתו ולזכות בפיצויי פיטורים, אך גם רשאי הוא, כל עוד מעסיקו לא בחר לסיים את העסקתו וכל עוד לא ניתנה הסכמת העובד לשינוי במפורש או מכללא, ואפשר כי הסכמה זו תלמד אף מהיתנהגות, לפנות בתביעה לבית הדין להצהיר כי הוא זכאי לתנאים הקבועים בחוזה, לפני שינויו החד - צדדי. "]
מסתמן שעיקר השינוי בתנאי שכר התובעת היה בשל הפחתת משמרות הלילה אותן נהגה לבצע באופן קבוע, כאשר על משמרת לילה קיבלה תוספת שכר של 50% טרם השינוי.
האם יש לראות בתובעת כמי שהסכימה לשינוי?
אנו סבורים, בנסיבות שיפורטו להלן, כי יש לראות בתובעת כמי שנתנה הסכמתה המפורשת או המשתמעת לשינויים הללו בזמן אמת.
...
על אף סברה זו, מצאנו קושי רב בתימוכין לפסיקת פיצוי לתובעת כאמור.
מכאן ומאחר והתובעת לא הצביעה על מקור נורמטיבי התומך בסעד אותו ביקשה, אין לנו אלא לדחות רכיב תביעתה זה.
סוף דבר
אשר על כן, על הנתבעת לשלם לתובעת כלהלן -
השלמת פיצויי פיטורים – 21,074 ₪
פדיון ימי חופשה – 496 ₪
הסכום של 21,570 ₪ ישולם תוך 30 יום ממועד מתן פסק דין זה, בתוספת הצמדה וריבית כדין החל ממועד סיום העבודה ב- 25.9.16 ועד לתשלומו המלא בפועל.
תביעת התובעת בגין רכיבי התביעה - החזר תוספות שכר, פדיון דמי הבראה, הפרשי שכר עבודה, הפחתת שעת חופש, הפרשות לפנסיה ופיצוי בגין הפרת חוקי עבודה נדחית.