ביום בו ניתן פסק דין (10.9.20) פורסמה על ידי הכתב מתן וסרמן (הנתבע 2) ידיעה בעתון מעריב באנטרנט (שבבעלות הנתבעת 1) שעסקה בפסק הדין.
לאחר הפסקה הודיע סדובסקי שהוא עומד על תביעתו (וזו כמובן זכותו המלאה) והצדדים הסכימו שאין צורך בהגשת ראיות וכי ניתן להכריע בתובענה על בסיס כתבי הטענות וסיכומים שיוגשו.
יישום הדין על ענייננו
סדובסקי טוען לשלוש קבוצות של ביטויים מכפישים אליהן אתייחס להלן: "ביטוי מכפיש ראשון לפיו בפסה"ד קבע ביה"מ כי התובע טען שלחיאני רצחה את המנוחה במו ידיה ואף חייב אותו לפצותה בשל כך". "ביטוי מכפיש שני לפיו בפסה"ד קבע ביה"מ כי התובע טען שלחיאני יודעת כי בת כיתה אחרת מהכיתה היא הרוצחת ואף חייב אותו לפצותה בשל כך"; "ביטוי מכפיש שלישי...לפיו התובע השמיץ את אולה קרבצ'נקו".
ראשית, ביחס לביטוי הראשון הנטען, עיון בפירסום מעלה שסדובסקי קורא לתוכו את שאין בו. לא נכתב בפירסום שסדובסקי טען שגב' לחיאני רצחה את תאיר ז"ל "במו ידיה". נכתב בפירסום שסדובסקי הפיץ תאורית קונספירציה לפיה היא "הרוצחת האמיתית".
שנית, סדובסקי טוען שעל מנת שהפירסום יהיה דין וחשבון הוגן על מה שנקבע בפסק הדין צריכים להתקיים שני תנאים מצטברים: האחד, שבית המשפט קבע בפסק הדין שהתובע עשה את הפרסומים והשני שבית המשפט חייב את סדובסקי לפצות את לחיאני בגין אותם פרסומים.
...
אינני מקבל טענה זו ממספר טעמים: (1) בכתב ההגנה נטען באופן כללי לפרסום מותר "ע"פ ס' 13 לחוק" (סעיף 5 לכתב ההגנה); (2) אמנם בסעיף 11 לכתב ההגנה מצוטט סעיף 13(5) לחוק אך מיד לאחר מכן נכתב: "הנתבעת תטען כי הפרסום נאמן לפסק הדין, ועל כן חוסה תחת הגנת פרסום מותר"; (3) ברור שסעיף 13(5), כשלעצמו, אינו רלבנטי, גם לשיטת סדובסקי, שכן הוא עוסק ב: "פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין-שיפוטית על פי דין, שנעשה תוך כדי דיון בפניהם, או בהחלטתם, או פרסום על ידי בעל דין, בא כוחו של בעל דין או עד, שנעשה תוך כדי דיון כאמור". בענייננו, הנתבעים כלל לא טענו שהם בגדר בעל דין או עד בהליך; (4) חלק ניכר מכתב ההגנה עוסק בהפניה לקביעות בפסק הדין שמוכיחות, לטענת הנתבעים, שאין ממש בטענות סדובסקי; (5) סדובסקי עצמו טען בכתב התשובה לכתב ההגנה שהוא עומד על "דין וחשבון הוגן על מה שנאמר" – כלומר, סדובסקי עצמו הבין ואישר שזו ההגנה הרלבנטית.
כעולה מהקביעות בפסק הדין סדובסקי סבר שהרוצחים האמיתיים היא מי מבין חברותיה וחבריה של תאיר ז"ל; סדובסקי הפיץ את "תאוריית החברות" בספר שכתב ובסרט שיצר; סדובסקי העלה חשדות פרטניים כלפי לחיאני; סדובסקי פרסם "חידת היגיון" עם שאלה רטורית שהתשובה מובילה למסקנה שלחיאני מעורבת ברצח; סדובסקי שיתף פוסט שבו יוחסה ללחיאני האשמה ברצח; סדובסקי סבר שיש כנגד לחיאני מספיק ראיות להרשעה; סדובסקי הזהיר שלא להאמין ללחיאני ושהיא שקרנית מקוצענית וככל שיחקרו אותה ויאיימו עליה בכליאה, האמת תתגלה.
עם זאת אציין שהעובדה שהנתבעים ריככו את נוסח הפרסום מי לאחר פניית סדובסקי מלמדת שהנתבעים היו קשובים לטענותיו ופעלו בתום לב.
התוצאה
לאור כל האמור, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעים הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך של 9,000 ₪.