בע"א 5876/06 אינטגראציה אנכית בע"מ נ' ראדה תעשיות אלקטרוניקה בע"מ, שעסק אף הוא בדמי תיווך בעיסקאות, קבע בית המשפט העליון כי "נידרש מתווך להוכיח התקיימותם של שני תנאים עקריים בתובעו דמי תיווך: (א) קיומו של הסכם תיווך, מפורש או משתמע (ב) היותו הגורם היעיל לקשירת העסקה".
סבורני, כי במקרה דנן היתקיימו שני התנאים שנקבעו בפסיקת בית המשפט העליון, והתובע זכאי לדמי התיווך כנטען על ידו.
קיומו של הסכם תיווך - בנגוד למקרים רבים, בהם למתווך עיסקאות אין חוזה כתוב לבסס עליו את זכאותו לדמי תיווך (ראו למשל ת"א 54298-11-17 נוה-שטרן ואח' נ' פימי אנרג'י, שותפות מוגבלת ואח'), במקרה דנן נחתם בין הצדדים חוזה כתוב, שלשונו ברורה.
...
בע"א 5876/06 אינטגרציה אנכית בע"מ נ' ראדה תעשיות אלקטרוניקה בע"מ, שעסק אף הוא בדמי תיווך בעסקאות, קבע בית המשפט העליון כי "נדרש מתווך להוכיח התקיימותם של שני תנאים עיקריים בתובעו דמי תיווך: (א) קיומו של הסכם תיווך, מפורש או משתמע (ב) היותו הגורם היעיל לקשירת העסקה".
סבורני, כי במקרה דנן התקיימו שני התנאים שנקבעו בפסיקת בית המשפט העליון, והתובע זכאי לדמי התיווך כנטען על ידו.
העובדה שהנתבעים התכוונו למכור מניות בהיקפים גדולים יותר, ובסופו של דבר עלויות העסקה היו גבוהות משציפו, אינה מהווה עילה שלא לחייבם לעמוד בהתחייבויותיהם על פי ההסכם שכרתו עם התובע, ומדובר לכל היותר בטענה באשר לכדאיות העסקה (סעיף 14(ד) לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973), ולא בטעות שיש בה כדי לפגום בכריתתו של הסכם התיווך באופן המצדיק את ביטולו (ראו ע"א 7920/13 עמיקם כרמל נ' אודליה טלמון).
סיכומו של דבר, אני קובעת כי על הנתבעים לשלם לתובע סך של 30,771 ₪ (20,000 בתוספת מע"מ וריבית פיגורים מיום 5.1.22), וכן הוצאות משפט בסך 1000 ₪.