ראו גם החלטה נוספת שמתייחסת למועצה ולמצבה הרעוע באותה עת: ס"ק (ארצי) 1016/04 לישכת המסחר תל-אביב, איגוד לשכות המסחר – הסתדרות העובדים הכללית החדשה (החלטה מיום 20.12.2004).
בין היתר, בית הדין הארצי הדגיש, "... שהפירוש המילולי הדווקני עליו נסמכים המערערים, מביא לתוצאה בלתי סבירה הן מבחינת תכלית ההסכם והן מבחינת ההקשר התעשייתי. מבחינת תכלית ההסכם – פעולה לפי הפירוש המילולי תביא, תחת צימצום מעגל הזכאים לפנסיה תקציבית העומדת בבסיס ההסכם, להרחבתו...". כן ציין בית הדין הארצי באותו המקרה, כדלקמן: [103: ע"ע (ארצי) 1709-01-12 מלכה – עריית תל אביב-יפו (ניתן ביום 16.8.2016).
]
"הצדדים להסכם המעבר היו מודעים לכך שעובדים רבים במיגזר הצבורי בוטחו בפנסיה צוברת ולא בפנסיה תקציבית, לרבות עובדים בעלי ותק של מספר שנות עבודה. עם זאת, כיוון שהגיעו לכלל מסקנה שהמעבר לפנסיה צוברת הנו חיוני למשק בבחינת 'צו השעה', סברו וקיבלו על עצמם לצמצם את מספר העובדים המבוטחים בפנסיה תקציבית, ואף היתנו בהסכם המעבר ובהסכם 2001, שלא להוסיף על העובדים שהיו בתוכנית פנסיה תקציבית במועד הקובע, עובדים נוספים."
שילוב של שני הגורמים שתוארו כעת, מעלה כי פרשנות ראויה של הסכם המעבר, אינה תומכת בטענות התובעת, ואף נוגדת אותה.
ערעור שהוגש על ידי המדינה לבית הדין הארצי נמחק בהמלצת מותב בית הדין – ע"ע (ארצי) 14731-02-13 (ניתן ביום 16.8.2013); פ"ה (י"ם) 20709-10-13 זורוחוב – מדינת ישראל רשות הכבאות וההצלה במשרד לבטחון פנים (ניתן ביום 15.8.2016).
] [108: ע"ב (ת"א) 7490-01 חן – מועצה איזורית חוף השרון (ניתן ביום 5.5.2005).
...
המועצה טוענת, מנגד, כדלקמן –
- טענות סף – דין התביעה להיות מסולקת על הסף מטעמי התיישנות, שיהוי והיעדר עילה;
- אשר להתיישנות – בהתאם להלכה הפסוקה המועד הקובע לתחילת מירוץ ההתיישנות הוא מועד ההצטרפות להסדר הפנסיה הצוברת, קרי חודש 9/1999.
על כן, אין כל מקום לדחיית מירוץ ההתיישנות;
- אשר לשיהוי – למועצה נגרם נזק ראייתי עקב נקיטת ההליך בשיהוי ניכר, בחלוף כעשרים שנים ומעלה ממועד תחילת עבודתה של התובעת, ומשעה שמשרדי המועצה הועברו למקום אחר, מסמכים נעלמו ככל הנראה, והוחלפו עובדים מאותה התקופה;
- התובעת ישבה במשך כל השנים בחיבוק ידיים, בידיעה מלאה כי היא מבוטחת במסלול של פנסיה צוברת, ונקיטת ההליך בשיהוי ניכר מהווה חוסר תום לב של ממש;
- לגופו של עניין – טענותיה של התובעת דינן להידחות גם ביחס לטענותיה לזכאות לפנסיה תקציבית, היות שהיא הפרישה לתובעת את הסכומים המתחייבים על פי דין.
באשר לטענת העסקה פיקטיבית שמעלה התובעת - הרי שלאור פסיקתו של בית הדין הארצי בעניין, אף אם התובעת היתה מוכיחה טענתה כי מדובר היה בהעסקה פיקטיבית של המועצה אשר במרוצת השנים העסיקה אותה לכאורה על ידי חברת כוח אדם אך בפועל היתה עובדת של המועצה, טענתה בדבר תחולת ההסדר הפנסיוני לגביה הייתה נדחית.
סוף דבר
לסיכום – לאור כלל האמור והמפורט לעיל, דין התביעה להידחות, ונדחית בקשתה של התובעת להכריז עליה כזכאית להיכלל בהסדר פנסיה תקציבית.
עם זאת, ולפנים משורת הדין, ובשל היות התובעת עובדת פעילה במועצה, אנו קובעים כי התובעת תישא בהוצאות המועצה בסך של 3,000 ₪ בלבד.