בהסכם הממון נקבע שהצדדים "מאמצים את ההסדרים הקבועים בחוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג-1973 (להלן: "החוק") ומסכימים כי הם יחולו על היחסים ביניהם בכפוף לשינויים המוסכמים שייקבעו בהסכם זה" (סעיף 3 נספח ד' לתצהיר הנתבעת).
במסגרת פירוט הרכוש המשותף של הצדדים הוסכם שיבואו "כל הנכסים והזכויות, ללא יוצא מן הכלל, שיצבור כל אחד מהם במהלך חיי הנישואין, למעט האמור בס"ק ד' להלן ולמעט סעיף 5 בעיניין דירת המגורים, יהיו רכושם המשותף בחלקים שוים בין בני הזוג. לרבות זכויות פנסיוניות, ביטוחיות, משכורות או הכנסות כלשהן וכן תגמולים בגין עבודה ויגיע כפיים שיצברו על ידי בני הזוג במהלך חיים המשותפים" (סעיף 4(א)).
כמו כן, הסכם הגירושין קובע עוד התחייבות לא שגרתית לפיה "כל עוד האישה תמשיך להתגורר בדירה לבדה (כך שלא יתגורר עימה דרך קבע בן זוג) הבעל ימשיך לשאת באופן בלעדי בכלל תשלומי אחזקת הדירה (כמו-ארנונה, מים, גז, חשמל, וועד בית)" וההתחייבות תפסק "ככל ויתגורר עם האישה בדירה בן זוג דרך קבע, ... וכלל התשלומים יחולו על האישה בלבד" (שם, סעיפים 21-22).
עדותה של עו"ד ויינטרוב מתיישבת עם דבריו של התובע במעמד הדיון לפיהם: "אני להסכם הגעתי עם גישה שמה שהיא רוצה ומה שהילד צריך הוא יקבל אפילו אם אני מבחינתי אצטרך לגור ברחוב" (עמ' 4, ש' 32-31), עם ידיעתו מה מקובל לשלם "נאמר לי לדוגמא למשל על כך שמקובל לשלם מזונות על ילד בסכום מסוים" (פרו' 22.12.2020 עמ' 4, ש' 11-10), ולמרות זאת הסכים לסכום המוסכם ואף התחייב לתשלום מזונות מלאים עד גיל 21 (עמ' 3, ש' 8-7; ר' גם עמ' 52, ש' 34-33).
ודוק, גרסת התובע לפיה יציאתו מהדירה הייתה בנסיבות קשות "גורשתי מהבית שהשקעתי בו, והופרדתי מהילד שאהבתי" (עמ' 17, ש' 34-33), אינה מתיישבת עם העובדות הבאות: התובע חתם על הסכם שכירות שתחילתו מיום 3.7.2020 (נספח ל"ח); בסמוך לאחר עזיבתו את הדירה יידע התובע את הגב' פ' על כוונתו להתגרש ביום 6.7.2020 (עמ' 32, ש' 4) והוא אף החל לחזר אחריה (עמ' 18, ש' 25-19; עמ' 19, ש' 7; נספח ט' (מיום 21.7.2020) לתצהיר הנתבעת); לאחר עזיבתו את הדירה לא נימנע מהתובע קשר עם בנו, ומכאן גם העידר חשש לעניין זה מצד התובע במעמד אישור ההסכם ("אנחנו עכשיו בתקופת מעבר... אני מאמין שכאשר המצב יתייצב אנחנו נתראה הרבה יותר. לגבי החוגים זאת גם סיבה שאראה אותו כי אני לוקח אותו לחוגים ואחזיר אותו"- פרו' 29.7.2020 עמ' 1, ש' 25-21).
...
המוטעם מהמקובץ: לאור כל האמור לעיל, לא ניתן לומר שההסכם גרוע במידה בלתי סבירה.
אין בהיקף החוב כשלעצמו להביא למסקנה על תנאים לא סבירים.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל אני קובעת כדלקמן:
התביעה נדחית.