מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם שכירות מכונת צילום לתקופת 48 חודשים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 10.6.2008 נערכו בין מעתק בע"מ ומר נתנאל מזרחי שני הסכמים: האחד – "תנאי שכירות מכונת צלום מסמכים". תקופת ההסכם: "הסכם זה תוקפו ל-48 חודשים החל מיום 10.6.08 ועד ליום 9.6.12". השני – "הסכם שירות / אחריות / דמי צלום". תקופת ההסכם: "תוקפו של הסכם זה 84 חודשים החל מיום 10.6.08 וכלה ביום 9.6.15 והוא יוארך לתקופה נוספת של שנה בכל פעם ...". מעתק בע"מ אינה חתומה על ההסכמים (בהסכם השני מצוין שהוא נערך אל מול מעתק הנדסה (1984) בע"מ).
אין משמעות עסקית להסכם לפיו הלקוח שוכר מכונת צלום למשך 48 חודשים בלבד, בתום התקופה עליו להשיב את המכונה ובמקביל עליו להמשיך ולשלם דמי שירות למשך 3 שנים נוספות.
...
כאמור, שוכנעתי שהלקוח מאמין בטענה לפיה הוא רכש את המכונה ושהמחלוקת בסוגיה היא מחלוקת בתום לב. עם זאת, אין די באמונה סובייקטיבית כאמור.
שוכנעתי שהתקלה אמנם טופלה, אולם הטיפול התעכב (עמ' 11, ש' 15 – 20).
אני קובע את הפיצוי בגין התקלה והעובדה שהתקלה לא טופלה באופן מספק בתוך פרק זמן סביר בשיעור של 1,800 ₪.
על יסוד האמור, אני מורה כדלקמן: תא"ק 38507-05-13: על הלקוח, מר נתנאל מזרחי, לשלם לחברה, גסטטנרטק בע"מ, סך של 4,840 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

להלן יכונו הבית וחדרי האירוח יחדיו "הנכס" או "מיתחם האירוח". בין התובעים לבין נתבעים 1 ו-2, יאנה ואלון קייטלמן (להלן: "הנתבעים"), נחתם ביחס לבית הסכם שכירות מיום 18.06.11, לתקופה של 12 חודשים, מיום 15.09.11 עד 14.09.12, עם אופציה לשנה.
בכלל זה פסנתר, ארגז דקורטיבי, סלון דמוי עור, שולחן סלון חום, כורסת טלויזיה, כיסאות, שידות, כוורות, שולחנות, מיטות, ארונות, ויטרינה, תנורי חימום, כלי מטבח, מקרר, מכונת כביסה, מייבש כביסה, מכשירי טלויזיה, מקרוגל, טוסטר אובן, תנור אפייה, כיריים, מדיח כלים, מדפסת, פקס, מחשב נייד, פריזרים.
לדברי מר לזר, בתצלומים נראים בבירור שולחן הפסיפס, קרניזים דקורטיביים אשר נתלשו מהקירות, נזקים למקרר שארפ, ריהוט זרוק שבור מאחורי הבריכה, הוצאת מדפים ותומכי מתכת בקירות הבית, בוסתן הפירות מזמן השתילה ולאחר פינוי הנכס, קירות הבית לפני המסירה צבועים בגוון אחיד, מזרונים וכלי מיטה זרוקים בחצר הבית, חורים רבים בקירות הבית עקב עקירת מדפים, פריטי ריהוט סלון לפני המסירה, מנגל לפני המסירה, שולחן פסיפס שבור אחרי הפינוי והשטיח המרוקאי.
...
חיזוק נוסף למסקנה זו, כמו גם להיעדר כל תקלה, מצוי בנספח ת/3 למוצגי התובעים, אשר מראה ירידה דרסטית בצריכת החשמל בשנת 2014 לעומת שנת 2013 (הנתבעים פינו את הנכס בספטמבר 2013).
אי לכך, על הנתבעים לשאת בעלות זו. סיכומו של דבר, דין טענות הנתבעים, למעט החיוב בגין מילוי הבריכה בסך של 400 ש"ח, להידחות.
סוף דבר התביעות בת"א 22409-11-13 ובת"א 47385-11-13 מתקבלות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת שכרה אצל התובעת מכונת שיכפול מסמכים "RZ-370", על פי חוזה מיום 24/08/05 והתחייבה לשלם בגינה 60 תשלומים בסך 690₪ לחודש בתוספת מע"מ. בנוסף, שכרה הנתבעת בשכר מכר מכונת שיכפול מסוג "V 8000" והתחייבה לשלם 48 תשלומים חודשיים בסך 380₪ בתוספת מע"מ. על חשבון חלק מהתחייבויותיה לתשלום דמי השכירות על פי הסכמי השכירות מסרה הנתבעת המחאות ו/או שטרי חוב.
בנוסף, על פי הסכמי השכירות השונים, התחייבה הנתבעת לשלם לתובעת בגין צילומים במכונות המושכרות וכמו כן, רכשה הנתבעת אצל התובעת חומרים מתכלים וחומרים לבית הדפוס שלה.
דיון והכרעה בין התובעת לנתבעת היתקיימו יחסי מסחר במשך תקופה ארוכה שבמסגרתם שכרה הנתבעת מהתובעת מכונות שיכפול והדפסה בתנאי שכר מכר, כאשר בגין המכונות הייתה הנתבעת אמורה לשלם לתובעת דמי שכירות חודשיים.
...
התביעה שכנגד משדחיתי את טענות הנתבעים וקבעתי כי התובעת לא הפרה את התחייבותה כלפי הנתבעת וכי היא הייתה רשאית להפסיק לספק לה את השירות ולהפסיק למכור לה חומרים, הרי שלנתבעת אין כל עילה לתביעתה ודין התביעה שכנגד להידחות בשלמות.
סוף דבר אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 142,923₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל, בצירוף האגרה כפי ששולמה ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום תשלומה.
אני מורה על דחיית התביעה שכנגד.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, הוסכם בין הצדדים, כי לאחר שישולמו 48 תשלומים חודשיים, כאמור בסעיף 2 להסכם השכירות, נספח ב' לכתב התביעה, תועבר הבעלות במכונת הצלום על שם עסקו.
עיקר טענות הנתבעות בהתאם לטענות הנתבעות, כפי שפורטו בכתב ההגנה וכפי שהועלו בדיון, בתאריך 10.6.08 נחתם בין הנתבעת 1 לבין התובע הסכם השכירות, לתקופה של 48 חודשים.
...
חשבונית זו הוצאה בגין הסכם מחודש שנחתם עם ד"ר טונר למתן שירות למכונה ובגין תיקון התקלה בה. אני סבורה, כי מגיע לתובע החזר בשיעור 80% מהסך של 10,170 ₪.
גם רכיב התביעה שעניינו אובדן הכנסה מלקוחות שלא אבו להמתין להדפסות חוץ, לא הוכח בראיה כלשהי, ודינו להידחות.
סיכום הדברים אני מקבלת את התביעה, אם כי בחלקה, ומחייבת את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובע, תוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, סכום של 8,136 ₪, בצירוף ריבית והפרשי הצמדה כחוק מיום 19.5.13 ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת היתקשרה ביום 13 במאי 2007 עם חברת אינפוטופ בע"מ בהסכם להשכרת מכונת צלום וקבלת שירות עבורה.
ההסכם הוא ל- 48 חודשים מיום התקנת המכונה אצל הנתבעת.
עוד יש לציין כי כל חשבונית כוללת את עקרי ההסכם לפיו בגין חודש שרות יש לשלם סך של 240 ₪ בתוספת מע"מ עבור כל צלום יש לשלם סך של 0.07 ₪ בתוספת מע"מ. יחד עם זאת, לאחר ששמעתי עדותו של מר גנה סלדובסקי, טכנאי ואיש פיתוח של הנתבעת, לעניין ניסיונות תיקון המכונה והתקלות הרבות שהתגלו בה וכן עדותו של מר נווה נתנאל, מנכ"ל הנתבעת, בנושא זה וכן לאחר שעיינתי בקריאות המונה שהוצגו, מקבל הגרסה שבחודשים הראשונים של שנת 2010 התגלו במכונה תקלות לא מעטות והיא עבדה באופן חלקי בלבד.
עוד יצוין כי מאחר שהנתבעת לא טענה כי המכונה שייכת לה ו/או שאינה שייכת לתובעת, והיא השתמשה בה לצרכיה משך תקופה ארוכה היא מנועה מלטעון, ככל שלא קיים הסכם בין הצדדים, מכוח עקרונות חוק עשיית עושר ולא במשפט, התשל"ט-1979.
...
סוף דבר לאור האמור לעיל, ומאחר שהמכונה היא של הנתבעת ולא של התובעת; ובשים לב לדוחות השירות והחשבוניות והתנהגות הצדדים, דוחה את טענת הנתבעת להיעדר יריבות.
התוצאה היא שעל הנתבעת לשלם לתובעת סך של 7,657 ₪ (יתרה ליום 31.12.2009).
כמו כן, תשלם הנתבעת הוצאות בסך 1,500 ₪ (כולל).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו