מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם שיתוף במקרקעין לצורך הקמת גדר אבן

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בחיפה (כב' השופט אבישי רובס) מיום 10.12.19 בתיק אזרחי 42392-10-19, במסגרתה נדחתה בקשת המבקשת לצוו מניעה זמני בעילה הקניינית, ובתוך כך, הורה למשיבים להגיש בקשה להיתר בניה לצורך הקמת הגדר וכפוף לקבלתו ו/או קבלת אישור בכתב מאת רשות התיכנון כי אין צורך בהיתר בניה, לא תהיה מניעה לבניית הגדר.
עוד נקבע שהצדדים הקימו ובנו, כל אחד על חלקו במקרקעין, בית מגורים ובין שני בתי המגורים מחבר קיר משותף, כך התייחסו שני הצדדים בהסכם השתוף שנירשם בטבו, שהגדר הקיימת בין שתי החלקות היא קיר משותף.
בית משפט קמא תיאר את הגדר המבוקש בנייתו על ידי המשיבים בסעיף 11 להחלטה : " ...אבהיר כי הנתבעים מבקשים לבנות בצד הגדר הפונה למגרשם גדר עץ שגובהה 2.07 מטר מפני הקרקע (מדובר בגדר עץ מדורגת, לאורך פני הקרקע) וגובהה המרבי יהיה נמוך בכ - 30 ס"מ מגובהה המרבי של גדר המתכת המותקנת כיום על גבי גדר האבן המפרידה בין שני המגרשים. הגדר תיתמך בעמודי עץ ומתכת שימוקמו בתוך מגרשם של הנתבעים ובנוסף, היא תיתמך על ידי הגדר הקיימת במספר מקומות, מצד מגרשם של הנתבעים.". המבקשת הגישה תביעה למתן צו מניעה קבוע, צו עשה קבוע ותביעת נזקין לבית משפט קמא ובד בבד הגישה בקשה למתן צו מניעה זמני.
הטענה המאוחרת , שאין לה כל זכר בכתב התביעה או בבקשה המקורית כי בוצעו תקוני גבול והגדר היא למעשה מוקמת בחלקה לאחר תקוני הגבול (גם טענה זו לא נטענה במפורש) לא נתמכה בחוות דעת של מומחה שיצבע היכן עובר קו הגבול החדש ביחס להקמת הגדר לאחר תיקון הגבול ואם זה עולה בקנה אחד עם הסכם השתוף שקובע שיווין של שטח (הפרש של מטר בודד) בין שתני המגרשים.
...
חזרתי ועיינתי בכתב התביעה ואני סבור כפי שסבור בית משפט קמא, כי העילה הקניינית עליה מבוסס כתב התביעה שהגדר נבנתה בין שני המגרשים נבנתה בתוך המגרש שבבעלות המבקשת בהתאם להסכם השיתוף לרבות התשריט שצורף לו. כתוצאה מכך הגדר היא בבעלותה הבלעדית של התובעת וכי המשיבים לא יכולים לבצע כל שינוי בגדר.
דיון והכרעה ; לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה, נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות.
אני סבור כי צדק בית משפט קמא במסקנתו שדחה את הבסיס הקנייני למתן צו מניעה, ולמעשה בית המשפט נעתר באופן חלקי שהורה למשיבים לבנות לאחר קבלת היתר בניה או אישור בכתב שהגדר אינה טעונה היתר, ובכך אף אפשר למבקשת במידה ותוגש בקשה לקבלת היתר, להעלות התנגדויות במסגרת ועדת התכנון והבניה.
גם באשר למאזן הנוחות, לא נפלה שגגה בהחלטת בית משפט קמא ובהעדר פגיעה קניינית כמפורט על ידו, צומצמה המחלוקת לעצם קבלת היתר, ובכך קבע בית משפט קמא שעל המבקשים לבנות לאחר קבלת היתר כדין לפי סעיף 145, או לחילופין אישור בכתב שהגדר אינה טעונה היתר, ורק בקיום אחד מתנאים אלו ניתן להקים את הגדר, בעת שקבע: " יחד עם זאת, מוטל על הנתבעים להגיש בקשה להיתר בניה לצורך הקמת הגדר. לפיכך, בכפוף לקבלת היתר כחוק מאת הועדה המקומית לתכנון ולבניה ועל פי האמור בהיתר לכשיתקבל (ולחילופין, אישור רשמי בכתב של הועדה לתכנון ובניה כי אין צורך בהיתר בניה) לא תהיה מניעה לבניית הגדר." אני סבור כי בהחלטה זו לא נפל כל פגם המחייב התערבות של בית משפט זה. במקרנו לא התקיימה עילה להתערבות בית המשפט של הערעור בהחלטתו של בית משפט קמא ולפיכך, אני דוחה את בקשת רשות הערעור.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

השני, ביום 20.7.20 בעת שהתובע ביקש להחנות את הרכב ובעת נסיעה לאחור בפניה לכיוון החניה שפשף את הכנף הקדמית בצד ימין בגדר האבן שבמקום (להלן: "הארוע השני").
בהתייחס להסדרת הזכויות בשטח טענו שבשנת 2010 הוסכם במסגרת הליך שהתנהל בפני המפקחת על המקרקעין כי יפעלו בשיתוף פעולה לגיבוש תקנון מוסכם לשתי הדירות, אולם בשל מחדלי התובעים לא הוסדרו המחלוקות.
לאחר הגשת חווה"ד מטעם התובעים, פעלו גם הנתבעים להגשת חוות דעת מטעמם ערוכה בידי מר גולדשמידט ממודדי חדרה בע"מ. מר גולדשמידט ציין בחוות דעתו כי בין הצדדים אין הסכם שתוף או תשריט בית משותף אך אין מחלוקת על כך שהחלק הקידמי שייך לתובעים והחלק האחורי לנתבעים והשטח המשותף היחיד הנו שביל הגישה הנמצא בצד צפון כפי שמופיע בתיקון צו בית משותף.
זאת ועוד, העובדה שהתובעים ממשיכים לחנות במקום מדי יום (עמ' 5 שורה 13 לפרוטוקול) מבלי שניגרם נזק יומיומי מצביעה על האפשרות שהנזקים נגרמו כתוצאה מגורמים שונים ולאו דוקא בשל הקמת הגדר.
...
בשים לב לטענות התובעים בכל הנוגע לנזקים הנגרמים בעת חניית רכבם, אני סבורה כי היה עליהם לפעול תחילה לבירור טענותיהם בקשר עם הקמת הגדר ומתן סעד מתאים במסגרת המתאימה לכך.
סיכומו של דבר, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בשנת 2015 הגיעו הצדדים להסכם פשרה, אשר קיבל תוקף של פסק דין במסגרת תיק ת.א. 30411-10-15 של בית משפט השלום בחיפה ( להלן: " הסכם הפשרה " ), במסגרתו נקבע כי התובע רשאי להקים גדר רשת בגובה מטר וחצי לאורך הגבול ההסטורי, כפי שמופיע בפרוק השתוף משנת 1953, וכי הנתבע שומר על זכותו להקים גדר אבן בעתיד, ויהיה רשאי לעשות כן בתוך שיטחו.
לטענת הנתבע, התובע ממרר את חייו מיום שרכש את הקרקע בשל צרות עין, והגיש נגדו עשרות תלונות שוא במשטרת ישראל ועתירות לבית המשפט לקבלת צוי מניעה.
דיון והכרעה: התובע והנתבע הנם בעלי הזכויות, בחלקים שוים, במקרקעין הידועים כחלקה 10 גוש 11008, בשטח כולל של 1,406 מ"ר. החלוקה בין המגרשים של הצדדים הנה לפי פסק דין שניתן בהתאם להסכם פשרה, שהושג בהליך קודם.
...
סוף דבר לאור כל האמור, ניתן בזה פסק דין סופי ( הכולל את רכיבי פסק הדין החלקי מיום 05.10.21 ), לפיו אני מורה על מתן הסעדים שלהלן: צו מניעה קבוע האוסר על הנתבע למנוע מהתובע להקים גדר לפי חוות הדעת של המומחה מטעם בית המשפט ולפי הסימון שזה ערך בשטח, והאוסר על הנתבע להרוס גדר לאחר שזו תיבנה כאמור.
הנתבע ישלם לתובע פיצויים בסכום של 8,000 ש"ח, תוך 45 ימים מיום המצאת פסק דין זה לנתבע.
הנתבע ישלם לתובע הוצאות משפט ( לרבות בגין תשלומי אגרה והוצאות המומחה שמונה מטעם בית המשפט, וכן לאור ההחלטה במסגרת פסק הדין החלקי כי הוצאות ההליך שם תיקבענה במסגרת פסק הדין היום ) ושכ"ט עו"ד, בסכום כולל של 15,000 ש"ח, תוך 45 ימים מיום המצאת פסק דין זה לידי הנתבע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בין רמ"י ובין המנוח נחתם ביום 9.12.1993 הסכם שתוף במקרקעין, לפיו חולקה חלקה 20 לשתי חלקות משנה, 20/1 ו - 20/2, הראשונה יוחדה לשימוש ייחודי ובלעדי של המנוח והשניה יוחדה לשימוש ייחודי ובלעדי של רמ"י. המנוח בנה על חלקת המשנה שלו את המבנה האמור, שבקומתו העליונה מתגוררת כיום אלמנתו, ואילו בקומתו התחתונה מתגוררת בתו הנתבעת.
צירוף רמ"י בדיון שהתקיים ביום 11.7.2021 בפני כב' השופט יואב פרידמן העלו הצדדים טענות נוספות: התובע טען כי קיבל את רשותה של רמ"י לנטוע בחלקת המשנה שלה עצים, ואילו הנתבעת טענה כי גדר האבן אכן אינה מסמנת את הגבול האמתי בין החלקות, ואולם זאת לרעת הנתבעת ורמ"י ולטובת התובע, ולא להיפך, כנטען על ידיו.
הסכמות הצדדים נקצר ונאמר, כי לאחר שני קדמי משפט הגיעו הצדדים לידי הסכמה לפיה קו הגבול בין חלקותיהם של התובע ושל רמ"י יסומן בהסכמה על ידי נציגי רמ"י, ולאחר סיום הקמתו של קו הגבול התחייבו התובע והנתבעת הדדית שלא לחצות את הקו לכיוון החלקה השכנה.
אין חולק, כי נכון למועד הארוע נשוא התביעה, השטח בו נטע התובע את העצים לא היה שייך לו (חרף טענתו לפיה הגדר אינה מציינת את קו הגבול האמתי בינו ובין רמ"י); ואולם, הוא גם לא היה שייך לנתבעת (שלאביה, קל וחומר לה, אין זכויות שימוש בשטח זה, על פי הסכם השתוף, אשר נכון למועד הארוע נשוא התביעה, הנו תקף, שריר וקיים).
...
סוף דבר כאמור, התביעה העיקרית מתקבלת ובמסגרתה אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 5,500 ₪, בצירוף שכר טרחת עורך דין בסך של 1,200 ₪ והחזר האגרה ששולמה.
התביעה-שכנגד נדחית, ולפנים משורת הדין - ללא צו להוצאות.
למען הסר ספק, התביעה נגד נתבעת מס' 2 נדחית אף היא, ולאור הסכמת הצדדים בעניין, ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השופטת ד' ברק ארז קבעה שיש להחיל בעיניין זה, מכוח היקש, את דיני העיסקאות הנוגדות במקרקעין במובן זה שיש נסיבות שבהן חלוקה ייחודית של ההחזקה בשטח המשותף מצדיקה להטיל חובה על הקונה לברר אם יש בנמצא הסכם שתוף בין המוכר לבין השותפים האחרים.
החלקה תחומה בגדרות, בחזיתה גדר מאבן דבש המשולבת בצמחיה; בחזית מיגרש התובעים שער חד-כנפי ובחזית מיגרש הנתבעת רחבת חניה מקורה ומרוצפת לצד שביל מעבר להולכי רגל.
כל עוד השינוי במצב ההחזקה לא יוביל להריסת הבית או לפגיעה ניכרת עד מאוד בערכו (והנטל להראות זאת מוטל על הנתבעת), אני סבור שלא עלה בידי הנתבעת להוכיח שהסטת הגדר תוביל לפגיעה בלתי מידתית בה. אכן, הסטת הגדר תוביל להריסת גדר בלוקים; לפינוי צמחיה; לצורך להקים גדר אחרת במקום; הגדר החדשה (כפי שיפורט להלן) תעבור קרוב יותר לחלון הבית; ויידרש כנראה גם להזיז מחסן.
מן הראוי שההריסה והקמת גדר חדשה ייעשו בהסכמה ובשיתוף פעולה, אולם בהעדר הסכמה שתגובש תוך 120 יום ממועד פסק הדין, אפשר יהיה להוציאו לפועל, ורשם ההוצאה לפועל יהיה רשאי למנות כונס נכסים לצורך ביצועו או להורות על ביצועו בכל דרך אחרת חוקית שיראה לנכון.
...
את טענת הנתבעת לחוסר סמכות אין בידי לקבל.
יש לקוות שלא תידרש התדיינות נוספת בסוגיה זו. סוף דבר מכל המקובץ לעיל, דין התביעה להתקבל.
על רקע המכלול, ראיתי להעמיד את שכר הטרחה שתשלם הנתבעת לתובעים על סך של 40,000 ש"ח. הנתבעת תשלם סכום זה תוך 30 יום שאם לא כן יישא ריבית פיגורים לפי סעיף 5(ב) לחוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום פסק הדין ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו