מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם שותפות והעברת זכויות בחברה

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתם, כאמור, המבקשים הם שהפרו את התחייבויותיהם לפי הסכם השותפות, בין השאר נוכח אי השגת מימון, ולכן יש להפעיל את המנגנון הקבוע בהסכם ולממש את זכותם לרכוש את חלקם של המבקשים, נוכח אי השגתו.
יחד עם זאת נקבע שבכל מקרה של העברת זכויות במניות החברה או של מכירת המקרקעין, בתמורה או שלא בתמורה, יהיו המבקשים חייבים ליידע את המשיבים בדבר.
מר גיל מציין בתצהירו (בהערת שוליים מספר 3, פיסקה 40) תאריכים ספציפיים של שש פגישות שהמבקשים קיימו עם משרד הקליטה, אולם כל ששת הפגישות היתקיימו ממילא לאחר 25.1.17, שהוא היום שבו החברה כבר זכתה במיכרז; בנוסף, חמש מתוך שש הפגישות הללו היתקיימו ממילא אחרי שכבר נחתם החוזה עם משרד הקליטה, וחלקם של המשיבים לפי הסכם השותפות היה אמור להתבצע לפני חתימת ההסכם עם משרד הקליטה.
...
מכל מקום, גם לגופם של דברים לא אוכל להיעתר למבוקש.
ציינתי כי אין אני סבור שכדאי שהדברים יגיעו להכרעה שיפוטית שתלבן את הדברים ואת ההתנהלות (ועדיין אני סבור כך), אך עניין זה חורג מהבקשה שעל הפרק.
נראה לי כי המקום המתאים לבירור המחלוקות בין הצדדים בכל הנוגע בבקשה שלפני, הוא בהליך בבית המשפט המחוזי-מרכז.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הקרקע הזאת נרשמה בטבו בשנת 66 בבעלות חברת ב.פ. דיור וכמובן במסגרת ההסכם שנחתם בין המינהל, בין הרשות לפיתוח לבין החברה, ניכנס שם תנאי מיוחד שהגדיר חד משמעית את מחויבות החברה לדאוג לפינוי הישובים באותה עת. לימים חברת ב.פ. מכרה את הקרקע לדנקנר וקבוצת אמת"ש. הנושא באותה העת נבחן גם על ידי פרקליטות המדינה, וגם על ידי היועץ המשפטי של המינהל, והמינהל אישר את העברת הזכויות.
בעת הצגת ההצעה במליאת הכנסת (צורף כנספח 47 לבקשת האישור) אמרה חברת הכנסת מירי רגב, את הדברים הבאים: "אם היינו מגיעים להבנות גם עם ראש עריית תל אביב, אני רוצה להגיד- אותו ראש עיר שאמור לדאוג לתושבים שלו, לצפון תל אביב, בדיוק במו לדרום תל אביב: הוא לא היה שותף להסכם הזה- אם היינו מגיעים לשיתוף פעולה בין הממשלה, היזמים, בין עריית תל אביב, אני אומרת לך, זה היה ניגמר. אבל משום שעיריית תל אביב לא רצתה ללבת לקראת תושביה, תושבים לא של חיפה ולא של בת ים ולא של חולון- אני הייתי מתביישת בשם ראש עריית תל אביב" (שם, בעמ' 5).
...
על רקע האמור, ומשהתייתר הצורך בהמשך ניהול ההליך הייצוגי, הגישו המבקשים, תושבי השכונה, בקשה להסתלק מן ההליך הסתלקות מתוגמלת.
סוף דבר ההסתלקות מבקשת האישור שבכותרת מאושרת בזאת.
אני מורה על מחיקת בקשת האישור בהתאם להוראות סעיף 16 לחוק תובענות ייצוגיות.
כמו כן, נדחית התובענה האישית של התובעים נגד המשיבה, ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

מנגד, הנתבע טען כי חילופי הדברים שקיים עם התובע לא עלו כדי הסכם שותפות מחייב, ובכל מקרה לא הייתה התחייבות כלשהיא לקבלת זכויות במניות החברה.
בכלל זה, הצדדים הציגו עצמם כשותפים בנכסי המרכז הרפואי, והרי כך גילה התובע אודות נתבעים 4-3, וכך גילו נתבעים 4-3 אודות התובע; הצדדים הישתתפו בנכסי המרכז הרפואי, כאשר בהסכם נכתב כי "כל הציוד שהועבר ממרכז אלנור לשעבר הנו בבעלות מרכז אלבראא" (סעיף 1 להסכם מיום 22.6.2016); ונקבעו הוראות מפורשות המחייבות פעולה לטובת המרכז הרפואי (למשל, סעיף 5 להסכם מיום 22.6.2016: "שני הצדדים יעבדו יחדיו על הרמת המרכז ופיתוחו").
...
לפיכך, טען הנתבע כי דין התביעה להידחות.
אולם, משעה שהסעד לא התבקש כלל בכתב התביעה, לא ניתן להיעתר לו. עוד יצוין כי בסיכומיו טען הנתבע, לראשונה, כי התובע הקים בתקופת השותפות עסק מתחרה בשם מרכז א-תור, ולפי הנטען רווחיו של עסק זה שייכים לשותפות, ולכן גם לנתבע (פסקאות 56, 63-60 לסיכומי הנתבע).
לפיכך, דין התביעה ביחס לסעד זה להידחות.
התביעה להעברת זכויות במניות החברה – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

משכך, אף אילו היה התובע מוכיח כי הוסכם כי שווי פעילותו העסקית, אשר קדמה להתקשרות הצדדים בהסכם, תרשם כהלוואה, או כי הוא יהא זכאי לקבלה במקרה של סיום ההיתקשרות (וכאמור טענות אלו לא הוכחו), לא היה בראיות אשר הונחו בפני כדי לבסס את טענותיו לעניין שווי זה. התובע אף לא הרים את הנטל להוכיח כי שווי הציוד/מלאי שהועבר על ידו לחברה, ואשר ביחס אליו הוא היה זכאי כי תרשם הלוואת בעלים, הוא בשווי הנטען על ידו.
בהנתן כל אלו יש להורות כי בהעדר ביצועה של השמאות, לא היה כדי לפגוע בתובע או בשכרו, וזאת הן נוכח ההקף השונה מזה הנטען של סכומים שנמשכו, קיומן של הסכמות מאוחרות בין הצדדים (נוכח רצון התובע להתאים את שכרו לסכום הפטור מעיקול), וכן היתנהלות תמוהה של התובע עצמו במסגרתה הוא נטל מהחברה כספים לצורך "השלמת הכנסה". בהנתן מסקנתי דלעיל, אף לא ניתן להורות כי הנתבע הפר את הסכם השותפות, או כי התובע זכאי לסעדים הנובעים מהפרתו של הסכם זה. תשלום התחייבויות עבר של התובע אחת המחלוקות המהותיות בין הצדדים להליך נסובה סביב שאלת קיומה של הסכמה לתשלום חובותיו של התובע, בגין התקופה שקדמה למועד התקשרותם, ולהקמת החברה.
...
עת נחה דעתי כי עורך הדין בראון כלל לא ייצג את התובע במהלך וקודם ההתקשרות בהסכם השותפות, לא היה מקום להסתמכותו של התובע על ייעוץ משפטי מטעמו של עו"ד בראון ולא הייתה יכולה להיות לו, שום ציפייה, כי עו"ד בראון "יגן עליו", מפני התקשרות בהסכם אשר לשיטתו, בדיעבד, אינו מיטיב עמו.
עו"ד בראון אימת את חתימתו של התובע, על הפרוטוקול המופנה לבנק, בעניין זכויות החתימה, לאחר שהוצג בפניו פרוטוקול מישיבת מועצת המנהלים של החברה, בחתימתם של התובע ושל הנתבע, אשר בה התקבלה ההחלטה על העברת זכויות החתימה; לאחר שיחה טלפונית עם התובע, וכאשר אימות החתימה נעשה, בסופו של דבר, בנוכחותו של התובע עצמו.
למעלה מכך, בנסיבותיו של הליך זה, ותוך מתן הדעת לכלל הראיות והעדויות אני מוצאת כי לא אך שלא אותרה הלימה בין הנתונים העובדתיים לבין הסעדים הנקובים בכתב התביעה, אלא כי היה במכלול הראיות כדי ללמד על התנהלות דיונית אשר אין לצדה תום לב. סוף דבר: התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

אין מחלוקת שההסכם נוסח לפני הקמת החברות, וכפועל יוצא המבקשת והמשיבה לא נזכרות בו. עם זאת, העברת הזכויות לחברות מטעם הצדדים להסכם הותרה במפורש בסעיף 10.3, שאפשר לכל שותף להעביר את הון השותפות לתאגיד שבשליטתו המלאה.
...
מסקנתי היא שההסכם נספח 1 לכתב התביעה תקף ומחייב.
לפיכך, נחה דעתי שיש לקבל את הבקשה ולהורות על עיכוב ההליכים לצורך העברתם לדיון לפני בורר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו