מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם קיבוצי לעובדי בתי זיקוק חיפה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בשל הפיצול וההפרטה, שולמו לעובדים בבתי הזיקוק בחיפה (להלן – בז"ן) שני מענקים כספיים (להלן – המענקים): האחד – מענק פיצול.
יש לדחות את טענת התובעים 1-3 ו- 5-6 כי עילת התביעה הנוגעת למענק ההפרטה לא יכולה היתה לקום במועד כריתת הסכם המעבר, מאחר ובמועד זה טרם הופרטה בז"ן. כפי שהוברר בפנינו, בהחלטת הממשלה מ- 12/2004 אשר קבעה כי בתי הזיקוק יפוצלו ויופרטו, נקבע גם כי לעובדי בז"ן ישולם מענק הפרטה לפי "נוהלי מתן תגמול לעובדים של מניות המדינה" בהתאם לדרך ההפרטה הרלוואנטית.
מכאן שאנו קובעים כי על אף שיעבדו בבז"ן, היו התובעים ממודרים לגמרי מהליך המו"מ הקבוצי, ולא ידעו בזמן אמת על כריתת הסכם המעבר או על תכנו של הסכם זה. מבין התובעים, הוכח כי רק לשניים היו קרובי מישפחה שיעבדו בבז"ן: מדובר באברמוב שאביו עבד בבז"ן, ובמרצינקובסקי, שאמו עבדה אף היא בבז"ן. אלא שבכך אין ללמד בהכרח כי בזמן אמת ידעו שני תובעים אלו על הסכם המעבר ועל תכנו.
...
אנו קובעים כי הדבר היה בסמוך לאחר יום 1.4.07.
אנו קובעים כי לכל המאוחר ידע התובע באמצע שנת 2011 על כך שהוגשה תביעה של סטודנטים מאבטחים נוספים.
אנו קובעים איפה כי עילת התביעה בגין שני המענקים נולדה באמצע שנת 2011.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

על פי ההסכם, רשימה זו "כוללת את עובדי בז"ן המועסקים ערב היום הקובע באתר בית הזיקוק בחיפה, למעט 54 עובדים בכירים המועסקים בהסכמים אישיים, 27 עובדים בחוזים מיוחדים ששמם מפורט בנספח ג' להסכם זה, ועובדים אירעיים אשר הועסקו בבז"ן פחות מ-7 חודשים ערב היום הקובע". עובד חדש מוגדר כמי שהחל להיות מועסק לאחר היום הקובע, שהוא היום בו הושלמה עסקת מכירת בז"א. דין התביעה ברכיב זה להידחות.
כעולה מהמבוא לאותו הסכם, מטרתו היתה לערוך שינויים בהסכמים הקבוציים ובהסדרים הקבוציים החלים על עובדי בז"ן, בעקבות פיצול בתי הזיקוק בין בז"ן לבין בז"א, ובעקבות הפרטת בז"ן ובז"א. עגון לכך כי הסכם העבודה אמור לחול על עובדים המועסקים על פי תנאי ההסכם הקבוצי המיוחד ניתן למצוא, למשל, בסעיף 11 להסכם העבודה שם נקבע כי עובדים חדשים (כהגדרתם בהסכם העבודה) יועסקו על פי סולם הדרגות שנקבע בהסכמים הקבוציים ובהסדרים הקבוציים.
...
דין התביעה ברכיב זה להדחות.
בענין זה מסביר יעקובי בתצהירו כי החמרה בדרישות המשטרה וגורמי הבטחון, הביאה לכך כי בז"ן הגיעה למסקנה שסטודנטים מאבטחים יתקשו לעמוד בקריטריונים המקצועיים (סעיף 42 לתצהיר יעקובי; עדותו בעמוד 35 לפרוטוקול).
לטעמנו, במחדלם לעשות כן, ויתרו על ההזדמנות שניתנה להם להשמיע את עמדתם ואין הם יכולים עתה לבוא בטרוניות כלפי בז"ן בנוגע לתקינות הליך הפיטורים.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

שלושת ההסכמים הקבוציים הרלוואנטיים הנם – הסכם קבוצי מיוחד (העוסק במעבר עובדים מבתי זיקוק לנפט בע"מ לחברת בתי זיקוק לנפט אשדוד בע"מ והפרטת בתי זיקוק לנפט בע"מ, (להלן– "הסכם המעבר").
בהסכם העבודה, שנחתם באותו יום, הוגדר "עובד ותיק" כדלקמן - "עובד ותיק - עובד המופיע ברשימה נספח ב להסכם זה. רשימת העובדים הכוללת את עובדי בז"ן המועסקים ערב היום הקובע באתר בית הזיקוק בחיפה, למעט 54 עובדים בכירים המועסקים בהסכמים אישיים, 27 עובדים בחוזים מיוחדים ששמם מפורט ברשימה נספח ג להסכם זה, ועובדים אירעיים אשר הועסקו בבז"ן פחות מ-7 חודשים ערב היום הקובע. " אין מחלוקת כי, שמם של התובעים אינו מופיע בנספח א' להסכם המעבר, או בנספחים ב' ו-ג' להסכם העבודה.
...
לטענת הנתבעת, בשל שינויים בדרישות המשטרה ומערכת הביטחון, שכללו הגדרת "פרופיל מאבטח" ותנאי הכשרה מחמירים יותר, הגיעה הנתבעת למסקנה כי, מערך הסטודנטים השומרים יתקשה לעמוד בקריטריונים המקצועיים, ועל כן, לקראת שנת 2009 החליטה הנתבעת להעביר את האחריות לאבטחת מתקניה לחברה חיצונית.
לאור האמור לעיל, אנו קובעים כי דין רכיב התביעה זה – להידחות בזאת.
פיצוי בגין עגמת נפש – לאור התנהלות הנתבעת במשך כל תקופת העסקתם של התובעים, בהחרגתם מתחולת ההסכמים הקיבוציים, למרות שלא הוחרגו באופן מפורש, ושלילת מתן הטבות, ותשלום זכויות ומענקים לתובעים מכוחם של אותם הסכמים, וכן, לאור הפלייתם לרעה של התובעים לעומת שאר עובדי הנתבעת, הן בכל הנוגע להכללתם ברשימה השמית שצורפה כנספח א' להסכם המעבר כמי שזכאים לתשלום מענקים, והן בכל הנוגע למענק תגמול נופש בגין עבודה בתקופת מלחמת לבנון השנייה, אנו קובעים כי בנסיבות דנן, זכאים התובעים לתשלום פיצוי בגין עגמת נפש.
לסיכום – על הנתבעת לשלם לתובעים את הזכויות והסכומים כמפורט להלן – א. מענק הפרטה – כמפורט בסעיף 114 לעיל לפסה"ד. ב. שי לחגים – כמפורט בסעיף 146 לעיל לפסה"ד. ג. תלושי גז – כמפורט בסעיף 149 לעיל לפסה"ד. ד. פיצויי פיטורים מוגדלים – כמפורט בסעיף 151 לעיל לפסה"ד. ה. העלאת שכר שנתית בשיעור של 2% - כמפורט בסעיף 162 לעיל לפסה"ד. תגמול נופש בגין עבודה בתקופת מלחמת לבנון השנייה – כמפורט בסעיף 165 לעיל לפסה"ד. פיצוי בגין עגמת נפש – כמפורט בסעיף 231 לעיל לפסה"ד. על הנתבעת לשלם לתובעים את הסכומים המפורטים לעיל תוך 30 יום מהיום.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כל שהוגש לנו הוא זכרון דברים ותוספת להסכם הקבוצי המיוחד מס' 809/60 בין בתי הזיקוק ונציגות העובדים באשדוד אשר ממנה אין למדים על החובה להפריש לקרן פנסיה ולא ברורה התחולה על עובדי מיפעל בתי הזיקוק בחיפה.
...
התובע בעדותו לא ידע ליתן הסבר לנתונים ולסכומים הנתבעים ברכיב זה. אשר על כן, התביעה ברכיב זה נדחית.
לסיכום תביעת התובעים מתקבלת בחלקה.
כמו כן תשלמנה הנתבעות לכל אחד מהתובעים הוצאות משפט בסך 500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 4,500 ₪ אשר ישולמו תוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זאת לאחר שנקבע כי תוספת זו הנה חלק מ"השכר הרגיל" כמשמעותו בסעיף 10 לחוק זה, ולאור עיקרון המשכיות ההכנסה בזמן חופשה כפי שזה בא לידי ביטוי בלשון סעיף 10(ב)(1) לפיו השכר הרגיל צריך להיות "שכר העבודה שהעובד היה מקבל בעד אותו פרק זמן אילו לא יצא לחופשה והוסיף לעבוד". הלכה זו אושרה על ידי בית-המשפט העליון (בג"צ 148/71 בתי הזיקוק בחיפה נ' בית-הדין הארצי לעבודה (16.12.71, כב' השופט צבי ברנזון)); שנית בהתייחס לטענות המשיבים, כי המבקשים הסכימו לכך שתוספת המשמרות לא תיכלל בשכר הקובע לצורך חופשה, הרי שגם בעיניין זה יש להחיל את הילכת בתי-הזיקוק.
זאת, שכן גם במקרה של עובדי המשמרות בבתי-הזיקוק נקבע בהסכם קבוצי שאין לכלול את תוספת המשמרות בשכר הקובע, אך הן בית-הדין הארצי והן בית-המשפט העליון הבהירו שאין לתת להוראה זו כל נפקות, לאור הוראת סעיף 21 לחוק הסכמים קבוציים, תשי"ז-1971, לפיה אין בכוחו של הסכם קבוצי לפגוע בזכויות עובד הקבועות בחוק; שלישית בהתייחס לטענות המשיבים, כי תנאי העבודה של המבקשים כוללים מיכסת ימי חופשה העולה בהרבה על המינימום הקבוע בחוק, הרי שטענה זהה הועלתה ונדחתה בעיניין בתי-הזיקוק; רביעית בהתייחס לטענות המשיבים, כי הילכת בתי-הזיקוק הנה הלכה ותיקה, בת יובל שנים, שאיננה עוד בתוקף לאור הפסיקה מאז, נציין כי מדובר בהלכה המאוזכרת תדיר בפסיקת בית-הדין הארצי, ועל פני הדברים לא מצאנו כל הצדקה להניח כי היא איבדה מתוקפה במהלך השנים (ראו: דיון (ארצי) מז/3-10 טרוסט נ' מדינת ישראל – משרד הבטחון (15.6.87); ע"ע 300048/98 סימן נ' הסתור (26.3.02); ע"ע 76/99 אופיר נ' מועצה מקומית נווה מונסון (6.6.02); עס"ק 68/09 הסתדרות העובדים הכללית נ' אלביט מערכות תעשיה (29.11.12); פרשת צ'רניצ'נקו (שם, 1.6.20)).
...
משרד הביטחון מדגיש כי יש לדחות על הסף את הטענות כאילו ההסכם עם המשיבות 2 עד 4 הינו פיקציה, תוך שהוא מפרט שהאחרונות ממלאות את כל הפונקציות של מעסיקות, לרבות הליכי גיוס וקליטה של עובדים, חתימה על חוזי העסקה, פיקוח על העבודה ומתן הוראות לעובדים, מתן מענה במקרה של היעדרות, תשלום שכר וזכויות סוציאליות והליכי סיום העסקה; החברות המעסיקות מצטרפות אף הן לטענות משרד הביטחון, וטוענות כי דין הבקשה לאישור כנגד משרד הביטחון להידחות על הסף, שכן הן המעסיקות, ולא משרד הביטחון, ועל כן אין בית-דין זה מוסמך לדון בהליך ככל שהוא מופנה כלפי משרד הביטחון; לטענת המבקשים יש לקבוע שהמדינה היא מעסיקתם של המלווים, במשותף עם המשיבות 2 עד 4.
אף אנו סבורים כי כל עוד לא חל שינוי בעמדת משרד הביטחון, לא ניתן לקיים התדיינות קיבוצית בדרך אחרת ביחס לזכויות חברי הקבוצה, ומכאן שתובענה ייצוגית היא אכן הדרך היעילה וההוגנת להכריע בזכויותיהם.
אשר לטענות המשיבות בדבר מורכבות החישוב הפרטני שיידרש בהמשך ההתדיינות, לא השתכנענו שזהו המצב, שכן על פני הדברים ניתן יהיה בקלות יחסית, ועל סמך מסמכים בכתב הנמצאים בידי המשיבים, לחשב את הסך המגיע לכל אחד מהמלווים (למגמת הפסיקה להנמיך את הרף הנדרש בשלב הבקשה לאישור להוכחה כי "תובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת", ראו: הלכת באג מולטיסיסטם (שם, החל מפיסקה 84 לפסק הדין, והאסמכתאות שם); ייצוג וניהול עניינם של כלל חברי הקבוצה בדרך הולמת ובתום לב (סעיפים 8(א)(3) וסעיפים 8(א)(4) – ב"כ המבקשים הם עורכי דין הבקיאים בדיני עבודה, בעלי נסיון גם בניהול תובענות ייצוגיות, ואנו משוכנעים שייצגו את עניינם של כלל חברי הקבוצה בדרך הולמת ובתום לב. נדגיש, כי לא מצאנו בכך שחלק מהם ייצגו או מייצגים גם את ההסתדרות הלאומית, ואף היו מעורבים בשיח ושיג שהתנהל עם המשיבים ביחס לזכויות חברי הקבוצה (לרבות במסגרת המשא ומתן הקיבוצי שהסתיים בחתימת הסכמים קיבוציים עם המשיבות 2 עד 4 באוגוסט 2018) כדי לשנות ממסקנה זו. סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, ניהול התובענה כייצוגית מאושר בזאת, בהתאם למפורט להלן: חברי הקבוצה: כל עובדי המשיבות 2 עד 4 שהועסקו כמלווים של נכי צה"ל מחודש אוקטובר 2010 ועד מועד אישור בקשה זו. התובעים המייצגים: ציון חזוט, ישראל משה, מורן מלכה, משה בן שטרית, ענת וסרמן צים, אנג'ל יהושע.
לא מצאנו לעשות צו להוצאות ביחס למשיבות 2 עד 4.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו