לפיכך עמד התובע על קבלת הסעדים הבאים: פיצוי בגין הפסד הישתכרות ל – 12 חודשים, פיצוי בגין עגמת נפש ונזק לא ממוני, פיצוי בגין דמי האבטלה אשר היה מקבל אלולא סיווגו הפיקטיבי, פצויי פיטורים, גמול שעות נוספות, דמי הבראה, פדיון חופשה, דמי חגים וחופשות מיוחדות, החזר הוצאות נסיעה, פיצוי בגין אי ביצוע הפקדות לפנסיה, הפקדות לקרן הישתלמות וזכויות נוספות מכח ההסכמים וההסדרים הקבוציים החלים על הנתבע אותן העריך התובע בכ 78,600 ש"ח.
לטענתו החלופית של התובע, אף אם יקבע כי לא מתקיימים יחסי עובד ומעביד בין הצדדים יש מקום לפסוק לזכותו, מכח הנוהג ו/או חוסר תום לב ודיני החוזים הכללים, פצויי פיטורים והודעה מוקדמת בשיעור של 4 חודשים לפחות ונזק לא ממוני בסך של 50,000 ש"ח.
טענות הנתבע
הנתבע טען, כי התובע נתן לנתבע שירותים במסגרת פרויקט זמני שענינו טפול בחובות פגומים, בהתאם להנחיות בנק ישראל, לתקופה שמיום 18.11.2010 ועד ליום 28.2.2014 עת הגיעה ההיתקשרות המסחרית בין הצדדים לידי סיומה (ר' סעיף 3 לכתב ההגנה).
31.3 עוד ציין הנתבע שכנגד, כי בכל חישוב שיעשה יש להביא בחשבון את אבדן הזכות להתארגן, אבדן ההגנה בפני פיטורים ואובדן השייכות והסולידריות כעובד אשר כימותם תלוי בערכים בהם מחזיק עורך הכימות (ר' סעיף 2.1.3 לכתב ההגנה שכנגד) וכי גם מקום בו בתי הדין לעבודה איפשרו "השבה", השבה נעשית רק מקום בו התמורה "היא גבוהה בהרבה מאשר היה מקבל כשכיר (מה שלא היה כאן); או שיש בו הסכם קבוצי הקובע את גובה השכר (מה שאין כאן); או שבו הציעו ל"קבלן" להיות עובד (מה שלא היה פה)" (ר' סעיף 2.1.4 לכתב ההגנה שכנגד).
...
הנתבע העלה טענת התיישנות בכל הנוגע לזכותו הלכאורית של התובע לקבלת פדיון חופשה (ר' סעיף 51 לכתב ההגנה), טען כי התמורה ששולמה לתובע כללה את דמי ההבראה (ר' סעיף 50 לכתב ההגנה), כי התובע אינו זכאי להחזר הוצאות נסיעה היות וניכה הוצאות דלק ורכב מהכנסותיו וכי יש לדחות את התביעה גם מאחר והוגשה על דרך של אומדן אף שהנתונים מצויים היו בידיו (ר' סעיף 52 לכתב ההגנה); עוד נטען כי גם אם הועסק כעובד לא היה זכאי להפקדות בשיעורים הנטענים על ידו אלא בהתאם לגובהן המשתנה כפי שנקבע בצו ההרחבה לפנסית חובה ובכל מקרה בגין שכר שאינו עולה על השכר הממוצע במשק (ר' סעיפים 53.2-5.31 לכתב ההגנה); כי אף לו היה עובד הבנק לא זכאי היה כי תבוצענה בגינו הפקדות לקרן השתלמות (ר' סעיף 54.2 לכתב ההגנה).
סבורים אנו, כי אף שחוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות, תשס"א-2001 אינו חל בעניננו, על מזמין שירות חלה חובה ליתן לגוף או אדם הנותנים לו שירותים הודעה מראש טרם סיום ההתקשרות על מנת ליתן לאותו נותן שירותים הזדמנות להערך מבחינת הקף הירידה הצפוי בהכנסותיו, לא כל שכן מקום בו מדובר בנותן שירותים שעיקר הכנסתו מאותו מזמין שירות.
עוד נקבע בפרשת ענת עמיר כי סוגית הקיזוז/ההשבה תבחן על פי מידת תום הלב של הצדדים:
"יש להסיט את מרכז הכובד מבחינת תום ליבו של המועסק בלבד (הקובעת כי יפוצה כל אימת שלא פעל בחוסר תום לב קיצוני) לבחינת התנהלות שני הצדדים ותום ליבם. על פי רוח הפסיקה, אין חולק כי כאשר פעל העובד בחוסר תום לב לא יהא זכאי לתשלומים נוספים. האם במקרה שכזה, יהא חב בהשבת התשלומים שקיבל והעודפים על השכר החלופי בצירוף הזכויות? כאמור, במקרה שכזה, מצטרפת אני לדעתו של הנשיא פליטמן כי משהתמורה שלה יהא העובד זכאי בעבור עבודתו הוסכמה בין הצדדים, אין לאפשר למעסיק לחזור בו מהסכמה זו ומכאן שאין ליתן תוקף לסעיף "גדרון" ואין מקום להשבה (להבדיל מקיזוז כפי שפורט לעיל)".
בעניננו, מאחר וקבענו כי לא שררו יחסי עובד ומעביד בין הצדדים נדחית תביעת ההשבה/טענת הקיזוז שהעלה הנתבע, היות ואין לאפשר לנתבע לחזור בו מן ההסכמות אליהם הגיעו על בסיסם הושתתה מערכת היחסים בין הצדדים.