מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם קיבוצי בדבר פדיון ימי מחלה

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

חזקה על הנתבעת שככל שהיא הייתה חפצה בזמן אמת שלא להחיל את ההוראות בדבר פדיון ימי מחלה, היא הייתה חותמת על הסכם קבוצי מיוחד אשר קובע במפורש כי סעיף 33.27 לתקשי"ר אינו חל על עובדיה או קובעת הסדר אחר תחתיו.
...
גם לשיטתה של הנתבעת, עובד צעיר ירוויח מהסכם זה יותר מעובד מבוגר, שכן הוא תמיד יהיה זכאי למענק מיוחד ואילו עובד מבוגר יהיה זכאי לפיצוי בגין ימי מחלה רק ככל שהוא עומד בתנאים שנקבעו בתקשי"ר ועל כן, טענה זו נדחית.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע, בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין סך של 44,451 ₪ בגין פדיון ימי מחלה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים לטענת המערערת, שגויה הקביעה בפסק הדין שהמשיב זכאי לפדיון ימי מחלה בגין יתרת ימי המחלה שעמדו לזכותו בעת פרישתו, מאחר שלפי חוק דמי מחלה, תשל"ו-1976, והתקנות מכוחו, כמו גם חוקת העבודה החלה על המשיב מכוח הסכם קבוצי, מוטלת על העובד חובה של דיווח אקטיבי למעסיק על ימי מחלה- דבר אשר לא נעשה במקרה זה, ויש לזקוף זאת לחובתו של המשיב .
...
משכך, דין הערעור שכנגד שהגיש המשיב - להימחק על הסף.
סוף דבר ערעור המדינה מתקבל בחלקו: לענין פדיון ימי המחלה – זכאי המשיב לסכום של 78,919 ש"ח, אשר יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.13.
בהתחשב בכך, שהערעורים עוררו שאלות הראויות לליבון, ומשמחדלי המועצה היוו תרומה לצורך בהכרעות נשוא הערעור – לא מצאנו מקום לחייב את המשיב בהוצאות בגין ערעור זה. ניתן היום, י' ניסן תשע"ט (15 אפריל 2019) בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הזכאות לפדיון ימי מחלה שלא נוצלו כחלק מחוזה העבודה של התובע זכויות העובדים כפרטים, כתוצאה מביטול ההסכם הקבוצי, אינן נפגעות כהוא זה, וזאת לאור הוראתו של סעיף 19 לחוק הסכמים קבוציים, שזו לשונו: "הוראות שבהסכם קבוצי בדבר תנאי עבודה, סיום עבודה, וחובות אישיות המוטלות לפי אותן הוראות על עובד ומעביד וזכויות המוקנות להם (להלן – הוראות אישיות), יראו אותן כחוזה עבודה בין כל מעביד וכל עובד שעליהם חל ההסכם, ותקפן אף לאחר פקיעת תקפו של ההסכם הקבוצי, כל עוד לא שונו או לא בוטלו כדין; הישתתפות בשביתה לא יראו כהפרת חובה אישית". במקרה דנן, לא הייתה פעולה פוזיטיבית שמבטלת את תחולתו של הסכם 1975.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע בסך 150,656 ₪ עבור פדיון ימי מחלה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 24.6.14 ועד ליום התשלום בפועל.
טענת הקיזוז של הנתבעת נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

נכון שלאחר שזומן בכתב לשימוע, פנה התובע במכתב למועצה (נספח ז' לתצהיר קורקוס) ובקש להמנע מפיטוריו ותחת זאת לאפשר לו לסיים את החופשה ללא תשלום, אז יתפטר ביום 31.7.17 וכל זאת כדי שלא תפגע יכולתו לממש זכויות כעובד, כגון פדיון ימי מחלה.
בסעיף 5 להסכם 1988 (נספח ב' לתצהיר דגן) צויין ביחס לתפקידי רבנים המועסקים במועצות דתיות כי "תפקידו של רב נימנה עם התפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אימון אישי, ותנאי עבודתו ונסיבותיה אינם מאפשרים כל פקוח על שעות העבודה והמנוחה שלו...". אף כי תנאי העסקה אלו של התובע בתור רב שכונה, היו כאלה שלמועצה לא היתה יכולת פקוח על ניצול ימי חופשה ומחלה על ידו, לא היתה המועצה פטורה מלערוך תרשומת בדבר ניצול ימי חופשה ומחלה על ידי רבנים המועסקים על ידה.
לעומת זאת, ניצול של פחות מ- 35% מסך חופשת המחלה במהלך תקופת ההעסקה, מזכה בפצוי גבוה יותר המבוסס על שיעור של שכר של שמונה ימים בעד כל 30 ימי חופשת מחלה שלא נוצלה, תוך שגם כאן תלוי גובה הפצוי בגיל הפרישה (הסכם קבוצי מיום 12.1.2011 בענין חופשת מחלה שלא נוצלה; חוזר מס' 2011-1-18 מיום 13.2.11 של הממונה על השכר שכותרתו "פיצוי בעד חופשת מחלה שלא נוצלה לעובדים המבוטחים בפנסיה תקציבית ובפנסיה צוברת – הסכם מיום 12.1.2011" – נספח י"ב לתצהיר התובע).
...
סיכום לאור האמור לעיל, התביעה והתביעה שכנגד – נדחות.
לאור זאת לא מצאנו לחייב את התובע בתשלום הוצאות ושכ"ט למועצה, ואף לא לחייב את המועצה בתשלום הוצאות ושכ"ט לתובע.
כן מצאנו לחייב את התובע לשלם למדינה הוצאות ההליך כאן בסך כולל של 2,500 ש"ח בתוספת שכ"ט באי כח המדינה בסך כולל של 10,000 ש"ח, אשר ישולמו לידי המדינה תוך 60 ימים מעת שיומצא פסק הדין לתובע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בהקשר זה נטען כי על הצדידם חלה חוקת העבודה לעובדים ברשויות המקומיות, באמצעות ההסכם הקבוצי הכללי אשר נחתם ביום 4.12.75 בין משרד הדתות לבין חבר המועצות הדתיות לבין הסתדרות הפקידים עובדי המינהל והשירותים.
משהתובע לא פעל באופן האמור ובמועדים הקבועים, יש לדחות תביעתו לגמלת פנסיה וכן לדחות את רכיבי התביעה הנוגעים לזכויות הנילוות לגמלה בדבר פדיון ימי מחלה, מענק פרישה ודמי היסתגלות.
...
לאור כל האמור, אף התביעה ברכיב זה נדחית.
נוכח כל האמור, התביעה, על כלל רכיביה – נדחית.
הגם שהתביעה נדחתה במלואה והיה מקום לפסוק הוצאות לחובת התובע, אנו סבורים כי בנסיבות העניין ולאור התנהלות הנתבעת אשר לא חפה מטעויות, ובכלל זה התנהלותה מול התובע בחודשים שלפני סיום ההעסקתו, החלטנו שכל צד ישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו