לגירסת רמ"י, ביום 7.9.17 נחתם הסכם בינה לבין התובעים (אשר הוגש לאישור ראש ההוצל"פ וקיבל תוקף של החלטה), לפיו האחרונים יגישו לה בקשה להסדרת זכויותיהם במקרקעין, והיא תבחן בהתאם לנהליה, וככל שהבקשה תדחה, מכל סיבה שהיא, יפנו התובעים את המקרקעין בעצמם (ואם לא יעשו כן תחולט הערבות שמסרו במסגרת הסכם הפשרה), ורמ"י תפעל לפנותם, כאשר בס' 20 להסכם הפשרה נקבע שהתובעים מוותרים על כל טענה ו/או תביעה נגד רמ"י.
בהמשך לאמור טוענת רמ"י, כי לאחר עיון ובחינה היא דחתה את בקשת התובעים, אשר בחלקה, נעדרה התכנות ובחלקה לא תיאמה את נהליה, אך חרף האמור לא פינו התובעים את המקרקעין עד היום.
מעבר לאמור, בהתאם לפסק הדין מיום 18.6.70 המקרקעין (מיגרש 6/1) הנם בחזקה בלעדית של רמ"י, ואף לבעלי הזכויות בחלקה אין זכויות בה. אם לא די באמור, הרי שגם אם התובעים היו בעלי זכויות בחלקה 6, במשותף עם רמ"י, עדיין לא היו זכאים להקים בית מגורים ולתפוס חזקה ייחודית בחלק מסוים במקרקעין, שכן עפ"י דין, אין בעלים "במושאע" רשאי לבנות מבנים על המקרקעין ללא הסכמת כל השותפים, ופעולה בנגוד לאמור עולה כדי הסגת גבול.
מנספח 1 לכתב תשובה שהגישה רמ"י להמרצה עולה כי ביום 18.6.70 ניתן בהסכמה תוקף של פסק דין להסכם חלוקה של חלקה 6 לפיו חולקה חלקה זו לשתי חלקות משנה בין בעליה המשותפים דאז (חלקת משנה 6/1 בשטח 4.403 דונם וחלקת משנה 6/2 בשטח 11.251 דונם), כאשר חלקת משנה 6/1 מוקצית לשימוש וחזקה ייחודית לרמ"י. כן ניתן צו לפינוי ולסילוק יד הנתבעים (שם) מחלקת משנה 6/1.
...
ראשית, אין באפשרות התובעים לנסות לתקוף מנהלית את החלטת רמ"י אשר דחתה את בקשתם להסדרת המקרקעין על יסוד נסיבות שהשתנו לאחר מועד קבלת ההחלטה, אלא על יסוד נתונים שעמדו בפני רמ"י, עובר למועד קבלת ההחלטה האם להיעתר לבקשת התובעים או לדחותה.
סיכומם של דברים, ומהטעמים שצוינו לעיל, לא שוכנעתי כי נפל פגם היורד לשורשו של עניין בהחלטת רמ"י לדחות את בקשת התובעים להסדרת המקרקעין.
סוף דבר
מכל האמור לעיל אני מחליט לדחות את התביעה, ומחייב את התובעים, הדדית, לשלם לנתבעת באמצעות ב"כ הוצאות בסך 3,000 ₪ תוך 30 יום.