בהמשך, ונוכח בקשות הערייה לבחון את האפשרות לבצוע חכירת משנה, הסכימה הרשות ביום 23.8.2000 לאשר חכירת משנה לחברה "בכפוף לתשלום מלוא ערך הקרקע כפי שנקבע בשומת השמאי הממשלתי מיום 4.6.89 בתוספת הפרישי הצמדה עד ליום הוצאת ההודעה ובקיזוז הכספים ששולמו למינהל". במכתב ששלחה הרשות לעירייה כשבועיים לאחר מכן (ביום 4.9.2000), הובהר כי חכירת המשנה תאושר "בכפוף לתשלום יתרת דמי החכירה המהוונים שלא שולמו בסמוך למועד החתימה על חוזה החכירה, ובקיזוז הסכומים ששולמו ע"י הערייה" בשיערוך נכון לאותו מועד ובתוספת מע"מ. מקור הדרישה לתשלום הסכום הנ"ל, כפי שטענה הרשות, הוא בכך "שהאתר ניבנה, מוחזק, ומתופעל מאז בנייתו ועד עצם היום הזה ע"י חברת גלי גיל כעסק מסחרי לכל דבר ועניין [...] ובמיוחד לאור העובדה שהחברה הפועלת בשטח אמורה לקבל זכויות חכירת משנה" (ראו מכתב הרשות לעירייה מיום 14.12.2000).
טענה זו נסמכה על כך שבהליך אחר (ת"צ (ת"א) 5127-07-10 כפתורי נ' מנהל מקרקעי ישראל (10.5.2012) (להלן: עניין כפתורי)) הודיעה הרשות ביום 16.11.2010 על חדילה מגביית חובות בגין דמי חכירה שנתיים שהתגבשו לפני יותר מ-7 שנים, זולת אם "דיני ההתיישנות עצמם מאפשרים גבייה כזו, כגון במסגרת תובענה שכנגד, באמצעות קזוז, בנסיבות בהן הופסק מירוץ ההתיישנות וכדומה". טענת הערייה הייתה כי הסדר החדילה האמור חל גם על עניינה אולם בית המשפט דחה את הטענה וקבע כי הערייה לא הוכיחה שדיני ההתיישנות אכן חוסמים את דרכה של הרשות מלפעול לגביית החוב.
הערייה מנסה להיתלות בהקשר זה, בין היתר, במכתב שנשלח אליה מטעם הרשות ביום 17.4.2000, אגב בקשתה לבצוע חכירת משנה, בו צוין כי "מבדיקת התיק עולה, כי חוזה החכירה שנחתם עם העיריה בהמשך להסכם הפיתוח, אינו החוזה שצריך היה להחתם וגם התמורה ששולמה עבור האלמנטים המסחריים לא תואמת את נוהלי המינהל". אולם עיון במכתב האמור מעלה שלא ניתן להסיק ממנו את אשר מבקשת הערייה לטעון באשר לאומד דעת הצדדים בסוגיית דמי החכירה.
...
באיזון הנדרש בין מחדלי הרשות בגביית החוב מזה ובין התנהלותה הבעייתית ביותר של העירייה מזה, אינני סבורה כי ידה של העירייה על העליונה עד כי יש להיעתר לתביעתה ולהורות על בטלות החוב.
נטל ההוכחה בהקשר זה רובץ לפתחה של העירייה, ומשאלה פני הדברים לא ראיתי מקום לסטות ממסקנתו של בית המשפט קמא גם בהקשר זה.
בשל כל הטעמים המפורטים לעיל, אציע לחבריי לדחות את הערעור אך בשל מחדליה של הרשות לפעול לגביית החוב לאורך השנים אוסיף ואציע שכל צד יישא בהוצאותיו.
אשר על כן, אין לאפשר לעירייה לייצר הזדמנות "יש מאין" לטעון טענות התיישנות במסגרת בקשתה לסעד הצהרתי – ויש לדחות את בקשתה למתן סעד זה אף מבלי להכריע בטענות העירייה בעניין התיישנות החוב והשיהוי בגבייתו.