מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם פוליגרף בתביעת נזיקין בגין תאונת דרכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי תביעת כספית מיום 3.5.12 ע"ס 3,150 ₪ בגין ניזקי רכב-רכוש בתאונת דרכים מיום 5.2.11.
מדובר בתביעת תיחלוף (שבוב) עפ"י סעיף 62 לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א – 1981, כלומר תביעה שבה נכנסה חברת הביטוח התובעת בנעלי המבוטח שלה (הניזוק הישיר), לאחר ששילמה לו תגמולי ביטוח בגין התאונה מושא התביעה עפ"י חוזה הביטוח שביניהם, והגישה, לאחר שזכות הפצוי בנזיקין של המבוטח כנגד הנתבעים המזיקים עברה אליה כאמור, את תביעת הנזיקין הכספית שבנידון.
· בשלב מיתקדם של הישיבה בתיק סברתי תחילה כי ראוי להפנות את שני העדים (הנהגים) לבדיקת פוליגראף בשאלת מעורבותה של נוסעת במסחרית, משסברתי שיש בנקודה זו כדי להשליך באופן מהותי על מהימנות העדים, אך במחשבה שנייה ובהיתחשב במכלול הדברים החלטתי לוותר על כך ולהסתפק בראיות הקיימות (ראו החלטתי האחרונה בעמ' 13 לפרוטוקול).
...
· אין חולק כי בכניסה לצומת מכיוונו של הנתבע היה מוצב תמרור עצור, וממכלול הראיות והעדויות שוכנעתי כי המסחרית לא צייתה לתמרור זה והחלה להיכנס לתוך הצומת, וכך נוצר המגע בין הרכבים (בין חזית המסחרית לבין דופן שמאל של הפרטית), כאשר לפרטית נגרמו נזקים בשני מוקדים: במוקד שמאל שבא במגע עם המסחרית וגם במוקד ימין, בשל כך שנהג הפרטית הסיט את רכבו ימינה לשולי הכביש בניסיון לחמוק מהמסחרית.
· בשלב מתקדם של הישיבה בתיק סברתי תחילה כי ראוי להפנות את שני העדים (הנהגים) לבדיקת פוליגרף בשאלת מעורבותה של נוסעת במסחרית, משסברתי שיש בנקודה זו כדי להשליך באופן מהותי על מהימנות העדים, אך במחשבה שנייה ובהתחשב במכלול הדברים החלטתי לוותר על כך ולהסתפק בראיות הקיימות (ראו החלטתי האחרונה בעמ' 13 לפרוטוקול).
סיכום התביעה מתקבלת במלואה.
בשיעור הנמוך מהמקובל של שכ"ט עוה"ד הבאתי בחשבון גם העובדה שעדי התובעת לא התייצבו ואיחרו לישיבות, את העובדה שהתובעת לא קיימה אחר הוראות החלטתי מיום 13.1.14 בדבר תשלום הוצאות בסך 500 ₪ לנתבע על טרחת השווא שנגרמה לו (כאשר הנתבע, אדם פרטי, שילם מכיסו הוצאות בסך 600 ש"ל לתובעת בתיק זה בעבר במסגרת הליך של ביטול פס"ד שניתן בהיעדר הגנה), וגם את התמשכות הדיון האחרון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

רקע והשתלשלות ההליכים: התביעה נשוא ת"א 43983-11-11 הנה תביעה לפצוי כספי בגין ניזקי גוף, לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: "פקודת הנזיקין"), בשל תאונת דרכים שהתרחשה ביום 11.10.2005, עת פגע בתובע 1, אוחנה מרדכי מוטי, יליד 2.3.1982 (להלן: "התובע"), בעת שרכב על קטנוע ללא ביטוח חובה (רישיון הרכב היה בתוקף, לפי ת/4א'), רכב שהיה נהוג על ידי הנתבע 1, ויצמן ליאון (להלן: "הנתבע") ומבוטח על ידי הנתבעת 2 (להלן: "מבטחת רכב הנתבע") בביטוח חובה.
ביום 3.11.14 ניתן תוקף של פסק דין חלקי להסכם פשרה שהגישו המל"ל והנתבעים, לפיו מבטחת רכב הנתבע תשלם למל"ל סך כולל של 117,700 ₪ לסילוק סופי מלא ומוחלט של כל תביעות ודרישות המל"ל, וכן לסילוק כל תביעות המיטיבים למיניהם בעבר או בעתיד בגין התאונה.
התובע תוקף את תוצאות בדיקת הפוליגרף בה נמצא, כאמור, דובר שקר, וטוען כי לאור עדותה של בודקת הפוליגרף, הגב' הרמלין, בחקירתה, לפיהם אם התובע לא היה בטוח בתשובתו (עקב ניסוח שגוי של שאלה), עלולות להיות תגובות של דובר שקר, הרי שעולה ספק ממשי באשר למהימנות בדיקת הפוליגרף והיכולת להסתמך עליה כראיה מכרעת בשאלה האם אור פנס החזית של הקטנוע דלק עובר לתאונה (טענות התובע בעיניין בדיקת הפוליגרף יובאו בהרחבה בהמשך).
...
תביעת השיבוב של המל"ל נשוא ת"א 39918-11-12 על סך של 1,075,566 ₪ הסתיימה בהסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין ביום 3.11.2014 לפיו תשלם הנתבעת למל"ל סך של 117,700 ₪ ונותרה להכרעה רק תביעת התובע (הנפגע).
ולמרות כל האמור לעיל, ואף שאיני מתעלמת מדברי הבודקת, שכאמור עשו רושם אמין, וטענות הנתבעת כנגד טענות אלו כפי שפורטו בתגובתה, ראיתי לאפשר לתובע להנות מן הספק, ולבצע בדיקה חוזרת.
(פרו' עמ' 55 ש' 21-27) סיכומו של דבר, מאחר שאין מחלוקת שהשאלה שנשאלה אינה תואמת את השאלה כפי שנוסחה בהסדר הדיוני; מאחר ואין מחלוקת כי ניסוח מוטעה של השאלה הרלבנטית עשוי להביא להטיית תוצאות הבדיקה, ובעיקר, לאור המשמעות הרבה שיש לתוצאה זו על ההליך, סבורני כי יש לאפשר לתובע להנות מן הספק, ולהורות על ביצוע בדיקה חוזרת במכון אחר.
התנצלותי בפני הצדדים על העיכוב במתן החלטתי זו שנבע משינויים בסדרי עבודתי שבעטיים לא עלה בידי להתפנות להפנות לתיק לפני הפגרה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי תביעת כספית ע"ס 8,141 ₪ בגין ניזקי רכב-רכוש בתאונת דרכים מיום 29.6.09.
מדובר בתביעת תיחלוף (שבוב) עפ"י סעיף 62 לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א – 1981, כלומר תביעה שבה נכנסה חברת הביטוח התובעת בנעלי המבוטח שלה (הניזוק הישיר), לאחר ששילמה לו תגמולי ביטוח בגין התאונה מושא התביעה עפ"י חוזה הביטוח שביניהם, והגישה, לאחר שזכות הפצוי בנזיקין של המבוטח כנגד הנתבעים המזיקים עברה אליה כאמור, את תביעת הנזיקין הכספית שבנידון.
לו אכן היה מפגש משמעותי בין פחיי הרכבים, ניתן היה לצפות לכתמי צבע כחול שיעברו מרכב הנתבעים לרכב התובעת, אך כתמים כאלו לא נראים בתמונות שהוצגו והתובעת גם לא טוענת שהם נראים שם. גם העובדה שנהג רכב התובעת (מבוטח התובעת) בחר לחזור בו מהסכמתו לבדיקת פוליגראף ואף מכל התביעה המשפטית הקטנה אותה הגיש כאמור, מהוה אינדיקאציה לחובתה של התובעת, ולמצער יש בה כדי לחזק את הספק השקול כפי מסקנתי המרכזית.
...
לא שוכנעתי מסבירות ההסבר שנתן מבוטח התובעת לחזרתו מהסכמתו לבדיקת פוליגרף ומן התביעה (חששו מניגוד עניינים של מכון בדיקת הפוליגרף נוכח הדימיון בין שם נציג הנתבעים שייצגם בתביעה הקטנה לבין שם המכון), והתובעת ומבוטחה גם לא הציגו בפניי (בניגוד למתבקש בנסיבות) את מלוא מסמכי התביעה הקטנה הנ"ל, ובמיוחד את כל המסמכים וההחלטות הנוגעים לחזרתו של התובע מהסכמתו לבדיקת פוליגרף, כאשר אם החזרה מההסכמה לבדיקת פוליגרף נעשתה באופן אותנטי ומסיבות כנות ובתום לב, מצופה היה שייעשה ניסיון כן ורציני לקדם הכרעה שיפוטית בתביעה הקטנה בבדיקת פוליגרף ע"י מכון פוליגרף אחר או שמבוטח התובעת יהיה מוכן להשתכנע שהמכון שנקבע אינו נגוע בניגוד עניינים.
סיכום התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעים הוצאות משפט (שכר עד בו חויבו הנתבעים בסך 350 ש"ח) וכן שכ"ט עו"ד בשיעור 2,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2004 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

התובעים, בני זוג, בעלי רכב מנועי משומש מסוג מזדה מספר רישוי 82236092 (להלן: "הרכב") אשר עבר תאונת דרכים.
בחוזה הוסכמה ההסכמה הבאה: "3. המבוטח מצהיר כי במידה ויסרב, לאחר חתימתו על מסמך זה, להיבדק בפוליגרף, יחשב הדבר לויתור מוחלט על כל תביעותיו כנגד החברה". התובעת לא התייחסה בכתבי הטענות שלה לסירובה להבדק בפוליגרף או לחתמית ההסכם האמור.
ההיבט הראשון, ענינו בקיומה או בהעדרה של "חובת זהירות מושגית" (national duty) ואילו ההיבט השני, ענינו בקיומה או בהיעדרה של "חובת זהירות קונקרטית" (duty in fact): השאלה השניה, המתעוררת בכל תביעת נזיקין היא אם המזיק הפר את חובת הזהירות הקונקרטית המוטלת עליו, דהיינו, האם הוא סטה מסטנדרט הזהירות המוטל עליו; השאלה השלישית היא, האם הפרת החובה היא שגרמה נזק" (ע"א 145/80 ועקנין שלמה נ' המועצה המקומית, בית שמש ואח', פ"ד לז (1) 113).
...
העולה מהמקובץ הוא כי כדי להשיב את המצב לקדמותו על הנתבע מס' 2 לשלם לתובעת את שווי הקנייה של הרכב פחות ערך השרידים, סך הכל 20,000 ₪.
סוף דבר התביעה נגד הנתבע מס' 1 והנתבעת מס' 3 נדחית והתובעים ישלמו להן, ביחד ולחוד, הוצאותמשפט בסך של 5,500 ₪ בצרוף מע"מ כדין.
התביעה של התובע מס' 2 כנגד הנתבע מס' 2 – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא בפני תביעה נזיקית על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: "החוק").
אני סבור, כי במצב דברים שאין הסכם מחייב בין הצדדים לגבי בדיקת פוליגראף, אין מקום לחייב את מי מהצדדים לביצוע הבדיקה ובאופן דומה אין מקום להסיק דבר מסרובו של מי מהצדדים לבצוע הבדיקה אלא בנסיבות חריגות ביותר.
...
אשר על כן, אני סבור שהתובע לא הרים את נטל השכנוע המוטל על כתפיו להוכיח כי אירוע הנפילה ארע בזמן הנסיעה בקטר.
יתכן והתובע נפל בנסיבות אחרות אולם, ככל שמדובר בתביעה נשוא ענייננו היה עליו להוכיח כי נפל בזמן הנסיעה בקטר והוא לא עמד בנטל זה. לפיכך התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעות שכ"ט עו"ד בסך של 3,500 ₪ בתוספת מע"מ וכן הוצאות משפט בסך 350 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו