לפיכך כרתו הצדדים ביום 19.11.10, בפני עורך דין, הסכם מכר מיפעל (ציוד ומוניטין) בין התובע לחברה (להלן: ההסכם), שאלה תנאיו המרכזיים והרלוונטיים לתביעה:
החברה (הקונה) רוכשת מהתובע (המוכר) את כל הזכויות במפעל, כאשר הוצהר כי הקונה ראתה ובדקה את המכונות והציוד, וידוע לה כי אינן חדישות ואורך חייהן לא ידוע.
משלא שולמה יתרת הסכום, 85,000$ עד חודש ינואר 2014, פנה התובע אל הנתבע בכתב באמצעות ב"כ בדרישה לתשלום יתרת התמורה המוסכמת, בצרוף סך של 40,000 ש"ח שהוא לטענתו מחיר עלותם של חומרי גלם של המפעל, שנצרכו ע"י החברה.
יתר על כן, הנתבע הנו איש עסקים מנוסה המנהל מפעלים בעלי מחזורי מכירות של מליוני שקלים, ואין זה סביר כי אילו היה מנסה למסור לתובע מכתב הודעה על ביטול ההסכם ביום 10.11.11 כטענתו, והאחרון היה מסרב לקבלו, היה יושב בחיבוק ידיים ולא דואג לתעד את המהלך בנוכחות עדים, או פשוט מכל, שולח מכתב בדואר רשום לנתבע ובו הודעה על שימוש בזכות החרטה ובטול ההסכם, עם דרישה להחזרת המכונות והציוד למקום אליו יורה התובע להעבירם.
...
לעניין הטענה למצגי שווא מצד התובע בעת כריתת ההסכם, אני דוחה את הטענה, מאחר שהוכח כי הנתבע היה מצוי היטב בשוק האלומיניום, החברה עצמה היתה קונה שרכשה מוצרים ממפעל התובע וידעה את מחיריהם ומחירי השוק, ואף נעשה על ידי הנתבעים חקר שוק עצמאי בסיוע יועץ כלכלי שבדק את כדאיות העיסקה.
שוכנעתי, כי התובע לא מסר כל מידע כוזב, מטעה או חלקי לנתבעים, וכי ככל שחל שינוי במחירי השוק, לפני או לאחר ביצוע העיסקה, עקב יבוא זול ממזרח אסיה, לא היה המידע על כך בידי התובע בלבד, אלא בידי כל העוסקים בענף, לרבות הנתבעים.
לפיכך אני מקבלת את התביעה בעיקרה, וקובעת כי על הנתבעים לשלם לתובע את הסכום של 85,000$ כערכם בשקלים ביום 1.1.14, בצירוף מע"מ כחוק, ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד זה ועד התשלום בפועל.