סכומו של השטר משקף את הסנקציה הקבועה בהסכם 2009, המורכבת משני רכיבים: פיצוי בגין הציוד שהושאל למכבסה, בסך 12,000 דולר ארה"ב (סעיף 11 להסכם 2009) וכן פיצוי בסך 1,000 דולר ארה"ב לכל חודש שבין הפסקת ההיתקשרות ובין תום תקופת ההיתחייבות (סעיף 12 להסכם 2009).
הנתבע, לאחר ששקל את ההצעה נתן את הסכמתו לכך, וביום 20.7.09 נחתם בין הצדדים חוזה לאספקת גז ולהשאלת ציוד" [ההדגשה במקור – ע"י]
כלומר – על פי גירסתו של בן-משה בתצהיר 2012, הרקע לחתימה על הסכם 2009 היה העלאת האפשרות, לראשונה, לעבור לצריכת גז מצובר (חלף בלוני גז).
...
טענות נוספות של הנתבעים
משבאתי לכלל מסקנה, כי דין התביעה להידחות מן הטעמים שהצגתי, אינני רואה לנכון להידרש לטענות הנתבעים בדבר פגמים בהסכם ההתקשרות עצמו – ובעיקר הטענה כי הוא כולל תנאים מקפחים בחוזה אחיד, או כי הוא אינו עולה בקנה אחד עם הוראות דין מחייבות שנבעו מהרפורמה במשק הגז.
גם הדיון המעמיק בשאלת ההתיישנות מתייתרת, אם כי לעניין זה אציין, כי נחה דעתי כי השטר לא התיישן, הן מאחר שעל גבי השטר עצמו מופיע ויתור של עושי השטר על טענת התיישנות, והן מאחר שהמועד לתשלום בגין השטר הוא בשנת 2011 – והשטר הוגש לביצוע בשנת 2012.
סוף דבר
מן הטעמים שהובאו לעיל, אני קובע כי לתובעת לא קמה הזכות לממש את שטר הביטחון, ועל כן – התביעה נדחית במלואה.