מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם התכחשות חתימה בפני בית דין

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בירושלים ס"ק 46943-06-16 ההסתדרות הרפואית בישראל ואח' נ' הסתדרות מדיצינית הדסה (חל"צ) ואח' תיק חצוני: מספר תיק חצוני בפני כבוד השופטת שרה שדיאור נציג ציבור (מעסיקים)יוסף בנבנישתי, נציג ציבור (עובדים) יובל הילב המבקשים 1. ההסתדרות הרפואית בישראל 2. ועד מינהלי המחלקות 3. ועד הרופאים הבכירים 4. ועד הרופאים הצעירים 5. ועד רופאי השיניים המשיבה 1. הסתדרות מדיצינית הדסה (חל"צ) החלטה
לטענת המשיבה, המבקשים מתכחשים להסכם החדש שהנו מחייב ומנסים ליגרור את המשיבה לסכסוך פנים-אירגוני, הגם שאין מחלוקת עניינית בין הדסה לבין נציגי הרופאים לגבי ההחלטות הספציפיות שהתקבלו.
במסגרת סק 000020/08 ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים, בסמינרים ובמכללות - מדינת ישראל, משרדי החינוך והאוצר קבע כבוד הנשיא אדלר: "בית דין זה פסק לא אחת כי הצדדים להסכם קבוצי רשאים לבוא לידי הסכמות כלכליות שונות, שהן פרי המשא ומתן ביניהם, ובית הדין לא יתערב בהסכמותיהם, אלא אם הן נגועות באי חוקיות או שגלומה בהן פגיעה בזכויות יסוד. מקום בו לשון ההסכם הקבוצי ברורה, והנסיבות האופפות את חתימתו תומכות באמור בו, ייתן בית הדין תוקף להוראות ההסכם". (דגש שלי ש.ש.) ככל שלטענת המשיבה ההסדר החל היום אינו מתאים עוד ויש לשנותו, ניתן לעשות זאת במסגרת מו"מ ובהתאם לסעיף 79 לחוקת הדסה, לפיו: "שינויים בחוקת העבודה גם תוך תקופת תחולתה של החוקה כמוגדר בסעיף 78 לעיל יעשו רק בהסכמת שני הצדדים החתומים על החוקה. שנויים שיחולו בתנאי העבודה של כלל עובדי המוסד יפעלו גם לגבי הרופאים תוך הסכם בין ההנהלה והוועד המרכזי". על החוקה חתומים ק.י.מן מטעם הנהלת הסתדרות מדיצינית הדסה וז. אביגדורי מטעם הוועד המרכזי של ההסתדרות הרפואית בישראל.
...
מצאנו כי לעניין מינוי מנהלי מחלקות נוכח סעיף 6א ולשונו חלה רק החוקה, הקובעת כי וועדת התחרות היא שתקבע את המינוי.
לא נחתם בין הצדדים הסכם חדש ביום 18/5/16 או בסמוך לכך, , וטענת המשיבה בעניין זה נדחית.
הבקשה מתקבלת בחלקה, באופן שאין לפגוע בסמכויות הוועד הרפואי ו/או לקבל החלטות בנושאים המסורים לסמכות הוועד הרפואי, ובכלל זה לאשר קידומים בדרגה וקביעות לרופאים ו/או למנות או לבטל ועדות איתור או תחרות, אלא כמפורט במסמכים הקיבוציים דלעיל ככל שלא שונו ספציפית בהסדר ההבראה או בהסכם ההבראה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

מהתמונה שנפרשה בפני בית הדין עלה, כי התובעת, אשר שימשה כמנהלת הצהרון של רשת "פתאל" במשך כ-13 שנים, ביצעה את עבודתה באופן מקצועי, הגון ומסור, אך אין בכך כדי לתרום לביסוס תביעתה, ונפרט.
עוד התברר, כי הנתבעת לא היתכחשה לחלות ההסכמים הקבוציים בענף המלונאות על מערכת יחסי העבודה ביחס לזכויות אשר אינן נכללות בהסכמים האישיים.
אמנם, מיקום הצהרון לא היה בצמוד למשרדי הנתבעת והיה קושי לפקח על שעות עבודתה של התובעת, אך בנסיבות העניין עלה כי התובעת דיווחה על שעות עבודתה בהתאם לדיווחי הנוכחות כפי שביצעו יתר העובדים; כך שבפני הנתבעת עמד הקף שעות עבודתה של התובעת לאורך כל תקופת עבודתה בכלל, ובפרט החל משנת 2010 (מועד החתימה על ההסכם בחודש 12/10).
...
לסיכום, טענה הנתבעת כי יש לדחות את כל טענותיה של התובעת ולחייבה בהוצאות משפט.
מכל האמור לעיל, יש לדחות גם את התביעה בגין הוצאות דלק ובלאי לרכב.
דא עקא, לאור נסיבות המקרה, ובשים לב לתקופת העבודה הארוכה וליחסי העבודה ששררו בין הצדדים, ובשים לב לכך שהתובעת ביצעה עבודתה נאמנה; מצאנו כי יש לחייב את התובעת בהוצאות משפט ובשכ"ט עו"ד על הצד הנמוך יותר.
לפיכך, תשלם התובעת לנתבעת סך של 1,000 ₪ בגין הוצאות משפט וסך של 4,000 ₪ בגין שכ"ט עו"ד. זכות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לשיטתן, לנוכח הכרעה זו של בית הדין, המקימה השתק פלוגתא, ברור כי הנתבעים מושתקים מלעלות כל טענה בענייו כפייה, או אילוץ בקשר עם חתימתם על ההסכמים וכן כל טענה של קזוז כביכול מהסכום הנתבע הקשור ל"בונוס", "הודעה מוקדמת" או "פצויי פיטורים". הטענות שהעלה הנתבע 1 בפני בית הדין לעבודה, הן הטענות אותן הוא מעלה במסגרת תיק זה, בכתב ההגנה.
דחיית הטענה הייתה אגבית ולא ניתן למשיב יומו בבית הדין; במהלך הדיון טען המצהיר מטעם המבקשות כי בכלל "לא חתם על ההסכם" וכי החברה המוזכרת בו "אינה מוכרת לו". כיצד ייתכן כי הסכם אליו היתכחש המצהיר מטעם המבקשות, שימש כנימוק לדחיית טענה של המשיב? על עניין זה הוגש, בין היתר, העירעור.
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, אינני מכריעה בשלב זה, בטענות לגופו של עניין, וביכרתי להכריע בהן בסיום ההליך ובעת מתן פסק-הדין.
לפיכך, סבורני כי שעה זו מוקדמת להכרעה, וטוב עשו התובעות שהגישו תצהיר מלא, הכולל התייחסות לכלל הטענות.
סוף דבר הטענות נשמרות לסוף ההליך.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המפקחת קבעה, כך בתמצית, כי סעיפים בהסכם מעלים שלא הייתה כוונה להעביר לבוררות הליכים הנוגעים לאישור ההסכם והחתימות עליו, כגון ההליך שלפניה, כי המערערת אינה רשאית לטעון מחד שתניית הבוררות שבהסכם מחייבת ומאידך להיתכחש למחויבותה להסכם, כי היות דיירים אחרים שלא חתמו על ההסכם צד להליך מחזקת את המסקנה לא דובר בבוררות לפי ההסכם וכך גם ניהול הבוררות שלא נגד היזם, וכי היתנהלות המערערת בהליך לרבות באי הגשת כתב הגנה והגשת הבקשה הנדונה כאן באמצעות באי-כוח הדיירים שאינם חתומים על ההסכם מעלה חשש שהבקשה נועדה לעכב את ההליך.
המערערת טוענת שההחלטה מושא העירעור שגויה, הן בקביעה כי היזם אינו צד לתביעה בפני בית הדין, והן בקביעה כי היא (המערערת) טוענת מחד שההסכם מחייב ומאידך כי ההליך בפני המפקחת נידרש כדי לחייבה בו. לשיטתה, אין לחייבה לקבל את ההסכם והיא הוחתמה עליו באמצעות מניפולציות וחוסר תום לב של היזם.
לחלופין, ככל שהמערערת עומדת על טענותיה בנוגע לחתימתה על ההסכם (למשל, כי זו תוצר של מניפולציות פסולות) ומבקשת לחזור בה מן החתימה, ברי כי היא אינה יכולה להיסמך במקביל על תניה המצויה באותו הסכם – היא תניית הבוררות, שלמימושה היא עותרת בעירעור זה. את אותו קושי ניתן להמחיש בדרך נוספת, של השוואת המערערת לדיירים שלא חתמו על ההסכם: האחרונים לא יכולים להיסמך על תניית הבוררות ההסכמית וחייבים להיתמודד עם תביעת היזם שבפני המפקחת.
...
המפקחת קבעה, כך בתמצית, כי סעיפים בהסכם מעלים שלא הייתה כוונה להעביר לבוררות הליכים הנוגעים לאישור ההסכם והחתימות עליו, כגון ההליך שלפניה, כי המערערת אינה רשאית לטעון מחד שתניית הבוררות שבהסכם מחייבת ומאידך להתכחש למחויבותה להסכם, כי היות דיירים אחרים שלא חתמו על ההסכם צד להליך מחזקת את המסקנה לא דובר בבוררות לפי ההסכם וכך גם ניהול הבוררות שלא נגד היזם, וכי התנהלות המערערת בהליך לרבות באי הגשת כתב הגנה והגשת הבקשה הנדונה כאן באמצעות באי-כוח הדיירים שאינם חתומים על ההסכם מעלה חשש שהבקשה נועדה לעכב את ההליך.
דיון לאחר שבחנתי את הודעת הערעור ונספחיה ושקלתי את טענות המערערת, אני סבור שדין ערעורה להידחות ללא צורך בתגובה.
הכרעה הערעור נדחה.

בהליך תה"ס שהוגש בשנת 2018 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

טענות הנתבעת: ראשית לכל טענה הנתבעת כי אופן אישורו החריג של ההסכם נשוא התביעה דנן על ידי בית המשפט כפי שמתועד בפרוטוקול הדיון בו אושר ההסכם והדיון שקדם לו, שוללים מיסודו את ניסיון התובע להיתכחש להסכם שנחתם על ידו, בייחוד לנוכח העובדה כי עתר רק כעבור שנתיים לאחר חתימתו על אותו הסכם, לפגמים מהותיים שנפלו כביכול באופן הבנתו הסכמתו ורצונו החופשי.
מעמד אישור ההסכם: אין חולק כי במקרה דנן לא נפל כל פגם בהליך אישור ההסכם, שכן לא יכול להיות ספק בדבר ההקפדה על כללי אישור ההסכם האמורים בסעיף 2(ב) לחוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג, 1973, לפיהם: "האישור לא יינתן אלא לאחר שנוכח בית המשפט או בית הדין, שבני הזוג עשו את ההסכם או את השינוי בהסכמה חופשית ובהבינם את משמעותו ואת תוצאותיו"; הקפדה המשתקפת בבירור מהפרוטוקולים של שני הדיונים שהתקיימו בעיניין אישור ההסכם דנן.
לעניין זה מן הראוי להביא את דברי התובע עצמו בחקירתו הנגדית ולפיהם: "אני, במהלך כל החודש הזה שמעתי גם מ... שאני צריך לקחת עו"ד, וגם, אחר כך, מ.... שאני צריך לקחת עו"ד ושההסכם הזה הוא...כשאני תיארתי להם את ההסכם, ההסכם הזה לא הגיוני ואסור לי לחתום עליו וסירבתי לעשות את זה וכשעמדתי בפני השופטת זו הייתה הפעם הראשונה, המעמד הזה, לעמוד בפני בית המשפט, מאוד הלחיץ אותי ואמרתי שאולי אני באמת עושה פה טעות וכדאי שאני אתייעץ עם עו"ד ובהפסקה שהייתה דיבר איתי ...., זו הייתה פעם ראשונה בחיים שלי שדברתי איתו פנים אל פנים...הוא אומר לי אל תידאג, נעשה את מה שאתה רוצה...." (עמ' 115- 116 לפרוטוקול מיום 26/4/17).
...
למסקנה זו קיימת תמיכה מסוימת גם בהתנהגות הצדדים שניהם, ובפרט הנתבעת, אשר עוד קודם להגשת ההליך דנן, ניאותה לבקשת התובע לבחון הכנסתו באופן מדויק על מנת ללמוד על יכולתו, או ליתר דיוק - אי יכולתו, לעמוד בתשלום העיתי שנקבע על פי ההסכם, לנוכח גובה ההלוואות והחובות בהם אמור לשאת לבדו לאור התחייבותו על פי ההסכם.
לאור כל האמור, אני סבור כי יש מקום להורות במקרה דנן, על שינויו של הסכום הקבוע בהוראת סעיף 31 להסכם, אשר נקבע על ידי הצדדים ללא כל יחס סביר לנזק שניתן היה לראותו מראש בעת כריתת ההסכם, וזאת מכוחו של סעיף 15(3) לחוק החוזים (תרופות), ולהפחית הפיצוי המוסכם בסעיף זה, באופן הבא: עם הגיע הבן .
סוף דבר: התביעה נדחית, בכפוף לאמור בסעיף 183 לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו