ביום 10.9.52 נחתם בלוקסמבורג הסכם השילומים בין ישראל לגרמניה.
סעיף 1(א) לחוק מגדיר את המונח "נכה", הקובע מי יהא זכאי לפיצויים על פיו (ואולי זה המקום לומר, כי ברבות הימים נתמעט השמוש בביטוי נכה, לעבר השמוש ב"אנשים עם מוגבלויות", וראו חוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח-1998):
"'נכה' - אדם שלקה בנכות מחמת מחלה, החמרת מחלה או חבלה, ואשר אלולא הנאמר בהסכם בין מדינת ישראל לבין הרפובליקה הפדרלית של גרמניה מיום כ' באלול תשי"ב (10 בספטמבר 1952) ובמכתב מס' 1א' שבו, היה זכאי בגלל נכותו לתגמול, קיצבה או פיצוי אחר מאת הרפובליקה הפדרלית של גרמניה".
על סעיף זה נאמר בעיניין גרנות:
"בהוראת חוק קצרה קשר עצמו החוק בטבורו אל שיטת המשפט הגרמני, שיטת משפט שבה אמורות להמצא ההוראות המהותיות לקביעת הזכאות בישראל. [חוק](http://www.nevo.co.il/law/73086) נכי רדיפות הנאצים כמו בולע אל קרבו את החוק הגרמני, ובמשתמע עושה הוא אל-תוכו אינקורפורציה של החוק הגרמני. הוראת סעיף 1 לחוק שולחת אותנו אל הדין הגרמני, וכמתבקש מכך נידרש בית משפט בישראל לפנות אל 'המשפט הגרמני' לבחינה ולהכרעה אם היה פלוני זכאי לפצוי מגרמניה לולא ויתרה ישראל על זכות התביעה שלו. 'המשפט הגרמני', קרא: החוק הגרמני החירות וההלכה שבאה בעקבותיו. ואמנם, הלכה פסוקה היא כי על דרך הכלל יאמץ בית משפט בישראל את עמדת החוק הגרמני – כלשונו וכפי שפורש, בואר ויושם בבתי המשפט של גרמניה. חריגים לכלל יימצאו בשני אלה: אחד, במקום שעמדתו של הדין הגרמני סותרת מניה וביה עקרונות יסוד במשפט ישראל ואינה מתיישבת עם השקפת עולמו של בית משפט בישראל, ושניים, במקום שבתי המשפט בגרמניה נחלקו באשר לפירושו של החוק הגרמני, רשאי וחייב בית המשפט בישראל לתת פירוש משלו לחוק הגרמני" (עמ' 93–94, מפי המשנה לנשיא מ' חשין).
...
שנית, אילו נדרשנו לבחון את תנאיה של פסקת ההגבלה, נוטה אני לראות באור אחר את יישומם במקרה זה.
באשר לשאלת השוויון העומדת ביסוד הדברים, אני סבורה, בדומה לחברי, שבסופו של יום לא הוכח כי ההבחנה הנוהגת בחקיקה בין ניצולי שואה לוקה בהפליה פסולה מן הבחינה המשפטית.
במילים אחרות, אני סבורה כי אין לקבל כהנחת יסוד שיקולים של מגבלות תקציביות כהצדקה לפגיעה בערך השוויון (ראו: בג"ץ 205/94 נוף נ' מדינת ישראל-משרד הביטחון, פ"ד נ(5) 449, 462 (1997)).
במישור האנושי והערכי אני סבורה כי העתירה שבפנינו חושפת את מצוקתם של קשישים רבים במדינת ישראל היודעים מחסור, כמו גם את הציפייה הערכית והמוסרית לכך שמדינת ישראל תהיה בית חם ותומך לניצולי השואה שעודם חיים בינינו.