מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם העברת מניות בחברה משותפת בין אחים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התביעה כאמור הוגשה על ידי התובעת שהייתה בזמנים הרלבאנטיים לתביעה חלק מהנכסים המשותפים בין האחים.
מתצהיר אבראהים עולה, כי החלו סכסוכים בין האחים (הדודים שלו ואביו) על רקע חלוקת הנכסים והחברות שברשותם, ותיאר, כי חלק מהדודים ביצעו גניבת כספים והעברות מניות שלא כדין לרבות המנוח מחמוד (ראו התאור בתצהיר).
במשא ומתן טרם חתימת ההסכם, עניין מג'אז הועלה על ידי ח'אלד ככספים שג'מאל קיבל מן החברה, ובחישובים שהציג ח'אלד וחלוקה בין האחים הציג סכומים אלה שהועברו למג'אז כחלק של ג'מאל על אף שכולם ידעו שזו עמלה של אבראהים.
...
מכאן דין התביעה להידחות.
סוף דבר דין התביעה להידחות.
התובעת תשלם הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד כדלקמן: לנתבעים 1-2 סכום כולל של 60,000 ₪ ולנתבעת 3 סכום כולל של 60,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

מדובר בסכסוך בלתי ניגמר ומצער מאד בין שני אחים (להלן: "יהושע" ו"אברהם"), על רקע הסכם הפרדות משנת 2013 (להלן: "ההסכם"), משותפות בעסק שנוהל בעבר במשותף, חברת טרה-קוטה אופקים תעשיות חרס בע"מ (להלן: "טרקוטה"), ועל רקע הקמת חברת אברהם ויהושע והבה בע"מ (להלן: "החברה החדשה").
במסגרת הסכם ההפרדות משנת 2013, הועברו מניותיו של אברהם בטרקוטה ליהושע, נקבע כי אברהם ישוחרר מכל התחייבות בעיניין טרקוטה, כי תוקם חברה חדשה ע"י שני האחים, תלקח הלוואה של 2.7 מליון ₪ ע"י החברה החדשה, כאשר נקבע מי ישא בהחזרי ההלוואה, ונקבע כי המיגרש יעבור לחברה חדשה שיקימו שני האחים.
הסוגיות שבמחלוקת מערכת היחסים בין האחים והבה היתה מורכבת מאד.
...
הלכה מחייבת זאת, מבוססת על הטעם כי חזקה על הסכם בכתב שהוא כולל בתוכו את כל המוסכם בין הצדדים וכל עדות בע"פ המנסה לשנות את האמור בו, או להוסיף עליו או לגרוע ממנו – דינה להידחות (ע"א (מח' נצ') 28292-10-11 רמזי לחאם נ' עזבון מישל לחאם (01.04.2012) ; ‏‏ ת"א (מח' ת"א) 921/97 לוין מינה נ' שלהב בניה ופיתוח בע"מ (30.09.2002)).
אני מקבל אפוא את תביעת פלסטופק רק עד כדי מחצית מהחוב, ומחייב את טרקוטה ויהושע לשלם לפלסטופק מחצית מהחוב בסכום של 48,539 ₪.
פרק שמיני – סיכומו של דבר בסופו של יום, ההכרעה בתובענות היא כדלקמן: התביעה העיקרית של יהושע וטרקוטה מתקבלת בחלקה, ויש לחייב את אברהם בתשלום 569,886 ₪ בגין החזרי הלוואה, 188,000 ₪ בגין החזרי ארנונה, 44,500 ₪ בגין פירוק הגגות ו- 55,900 ₪ בגין חוב אישי, ובס"ה 858,286 ₪, בצרוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת כתב התביעה המתוקן 13.11.2018, ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

], אשר הינה בעלת זכויות במקרקעין הידועים כגוש 00000, חלקה 00 (ביניין הכולל 5 יח' דיור שטרם נרשם כבית משותף); להלן: "חברה מס' 1". חברה מס' 2, [.
כב' הבורר ביין נידרש במסגרת פסק הבוררות לשאלת תוקפו של הסכם הפירוד ולטענה כי הסכם הפירוד בוטל והכריע כי הסכם הפירוד שריר וקיים ולא בוטל ועל כן לא יכול היה התובע להעביר מניות מחברה מס' 3 לפנחס (להלן: "פסק הבוררות"), שכן מדובר בחברה שיוחדה לשימוש הנתבע ולתובע לא היו בה זכויות.
חברות 1-3 הינן חברות משפחתיות, עם שני בעלי מניות שהינם אחים וניתן להשקיף עליהן כמעין שותפויות וליתן סעדים הנוגעים לפירוק שתוף בשותפות.
הרקע לעריכת "הסכם ההפרדה" ברור: הוא בא לשים קץ לסכסוכים ומחלוקות בין האחים לבית [.
...
מכל מקום, משראיתי לסלק התביעה על הסף מהטעם של השתק פלוגתא ושיהוי ניכר, איני נדרשת להכריע בסוגיות הנ"ל. משקבעתי כי פנחס והתובע החזיקו באינטרס זהה שעניינו- קבלת הטענה כי הסכם הפירוד אינו תקף, היא הטענה המועלת עתה גם בפניי, ובהינתן כי התובע היה צד פעיל, עד מרכזי ופסק הבוררות דן והכריע בין גרסאות התובע והנתבע, שוכנעתי כי לתובע ניתן יומו ועל כן יש לראות בפסק הבורר ככזה המחייב גם את התובע וכי חל מעשה בית דין בכל הנוגע לסוגיות תוקפו של הסכם הפירוד, מטרתו ומימושו.
נוכח כלל האמור לעיל, באיזון הראוי בין כלל טענות הצדדים וזכויותיהם הקשורות לעניין, אני קובעת כי דין התביעה להידחות על הסף, שכן הפלוגתאות שמבוקש לברר בפניי, כבר נדונו והוכרעו ולתובע היה את יומו ועל כן אין מקום לדון בהן בשנית.
סוף דבר, אני מורה על סילוק התביעה על הסף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

אך מטעמים שונים הוסכם בזמנו בין האחים, שבסאם בלבד יירשם כבעל מלוא מניות המבקשת (לאחר שקודם נרשמו מניות המבקשת ע"ש אח נוסף, עלי, וממנו הועברו לשמו של בסאם).
חוסין טוען כי לאורך השנים רכשו האחים במשותף, שטחי מקרקעין שונים, שהוסכם שיהיו קניין השניים, ומימון הרכישות יהא מריווחי החברה המשותפת.
חוסין מיפרט כי מאז הסכם העברת הזכויות פעלה משיבה 1 מול הוועדה המקומית לקבלת היתר למפעל הבטון אולם ב 2019 החריף הסיכסוך בין האחים (לפי הנטען על ידי המשיבים, על רקע מכירת דירות על ידי המבקשת בפרויקט בניה, מאחורי גבו של חוסין).
...
מטעמים אלה לא ראיתי להיעתר לבקשה להטלת עיקול זמני, ואני דוחה אותה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

אולם מאחר והצדדים טענו באריכות בנוגע להעברת הדירה מרחובות הירוקה לחברת יורם וממנה לחברת ליאור, ובשים לב לכך שהתובעת היא היום בעלת המניות היחידה בחברה המשותפת, אתייחס גם לסוגיה זו. מכירת הדירה מרחובות הירוקה לחברת יורם ב-19/3/2003 נחתם בין רחובות הירוקה וחברת יורם הסכם לפיו חברת יורם רוכשת מרחובות הירוקה את הזכויות בדירה בתמורה ל-155,000$.
מהראיות עלה שמ-2001 לערך החלה חברת יורם בפעילות כלכלית נפרדת מהחברה המשותפת, ואז החל גם יורם כועס על הקצאת הדירות לאחיו ולאחותו (כך עולה מסעיף 38.3.2 לתצהירו).
...
למען הסדר הטוב יצוין כי בכתב ההגנה לא נטענה טענת התיישנות, וכי התביעה לראשי הנזק לא נדחית מטעם זה לבדו.
סיכום הסעד הכספי התביעה מתקבלת לגבי סכום של 1,310,000 ₪ ונדחית לגבי יתר הסכומים.
סוף דבר התביעה מתקבלת ונדחית בהתאם למפורט למעלה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו