גם אם ניתן סיוע ממשפחת המשיבה היה זה על רקע מערכת יחסים ארוכה, כעזרה לתא המשפחתי ולכן אף נרשמה הדירה על שם שני בני הזוג.
(ב) העניק אדם נכסים ונעשה פושט רגל אחרי שעברו שנתיים ולפני שעברו עשר שנים מיום ההענקה, ההענקה בטלה כלפי הנאמן, אם לא הוכיחו התובעים מכוח ההענקה כי בזמן שנעשתה ההענקה היה המעניק כשר-פירעון של כל חובותיו בלי להזקק לנכס הכלול בהענקה וכי משנעשתה ההענקה עברה זכות המעניק באותו נכס לנאמן על ההענקה.
המועדים המצוינים מעידים כי העברת הזכויות שהיו לחייב בדירה, למשיבה, הנה בגדר הענקה המצוינת בסעיף 96 (א) לפקודה שכן כאמור, "מעשה פשיטת הרגל" היתרחש לכל המאוחר במועד הגשת הבקשה למתן צו כנוס, -11.12.14 ואילו ביצוע ההענקה של זכויות החייב בנכס למשיבה נעשה במסגרת הסכם הגירושין שאושר פחות מחודש בלבד לפני כן – ביום 23.10.14.
לאור האמור, גם אם המשיבה לא התכוונה להבריח את הדירה מהנושים, אלא כפי שטענה בחקירתה אצל המנהלת המיוחדת ,לדאוג לקורת גג לבנות וגם בהתייחס לטענתה בסיכומיה כאילו לא מדובר בהסכם למראית עין והקשר הזוגי בין בני הזוג אכן כשל, עדיין, משידעה כי החייב בחובות, לא הייתה תמת לב בחתמה על ההסכם על פיו יעברו זכויותיו בדירה אליה וכבר נקבע בפסיקה כי לא נידרשת כוונת תרמית מצד מי מהצדדים ואף לא כוונה להבריח נכסים [ראו בעיניין ע"א 4619/15 עו"ד יניב אינסל נאמן על נכסי החייב שמואל ינקוביץ נ' שמואל ינקוביץ (14.8.2017, להלן: עניין ינקוביץ, וכן ראו ע"א 4352/15 קורן נ' הראל, 2.8.2017] [פורסם בנבו]:
"הכלל הוא כי די בכך שמקבל ההענקה ידע כי מעניק הנכס נתון במצב כלכלי קשה שממנו הוא יכול להסיק כי הנושים ייפגעו אם ההענקה תבוצע, ולא נידרשת ידיעה פוזיטיבית לחדלות הפרעון או לפגיעה בנושים. משקבע בית המשפט כעובדה כי המשיבה ידעה בעת שהועברו לה הזכויות בדירה כי החייב נתון בחובות ל"שוק האפור", ברי כי יכולה הייתה להסיק שנושי החייב ייפגעו כתוצאה מהעברת הדירה; ובהנתן האמור לא ניתן לקבוע כי המשיבה היא תמת לב; ונגזר מכך שהיא אינה זכאית להגנת סעיף 96(ג) לפקודה.
...
המשיבה טענה כי יש לדחות את הבקשה.
לאור כל האמור שוכנעתי כי בעניין ינקוביץ לא ביקש ביה"מ העליון לשנות מההלכה כפי שנקבעה על ידו קודם לכן ולפיכך אין לקזז את תשלומי המשכנתא ששילמה המשיבה ודין תביעתה בעניין כדין תביעת כל נושה אשר זכאי להגיש תביעת חוב.
לאור כל האמור, דין בקשת המנהלת המיוחדת למתן סעד הצהרתי בדבר הזכות לביטול ההענקה להתקבל וכך אני מורה.
המשיבה תשלם הוצאות הנאמנת ושכ"ט עו"ד, בסכום של 15,000 ₪ (כולל מע"מ).