מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם גירושין: הסדרי ראייה לילדה

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 28.11.2010 הודיעו הצדדים לבית הדין הרבני האיזורי כי הגיעו להסכם גירושין, לרבות להסכמה בנוגע להסדרי הראייה של שני הילדים הקטינים.
...
בפסק הדין נדחה הערעור ונקבע כי בית הדין האזורי היה מוסמך לדון ולפסוק בענייני המזונות של שני הקטינים מן הטעמים הבאים: העותרת עצמה ביקשה מבית הדין לדון במזונות הילדים, תוך ציון הילד שנולד והילד שבדרך, והיא איננה יכולה להתנער מתביעתה ביום הדיון; בית הדין קיים דיון מהותי, במסגרתו בחן את יכולות ההורים ואת צורכי המזונות לגופם; בחינת פסק דינו של בית הדין האזורי לגופו מעלה כי בית הדין פסק את הסכום המקסימלי שניתן לפסוק בנסיבות ובנתונים הספציפיים, באופן שטובת הילדים וצרכיהם היו לנגד עיניו של בית הדין.
לאחר שעיינו בעתירה ושמענו את הצדדים נחה דעתנו כי דין העתירה להתקבל.
ואלו, בתמצית שבתמצית, הנסיבות בגינן אנו סבורים כי בית הדין לא קנה סמכות לעניין תביעת המזונות של הקטינים.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2020 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

לאחר השימוע, החליט קצין המישטרה: "לאחר בדיקה במערכות המשטרתיות, הנהג מופיע בפסילה של בימ"ש, כולל הפקדה בתאריך 13.6.2020 והפסילה עד לתאריך 16.12.2020. כמו כן, לנהג אין רישיון נהיגה ברשותו ולדבריו הוא טרם לקח את הרישיון מבית המשפט, דבר המחזק את הטענה כי הנהג נוהג בפסילה. לאור הדברים שהוצגו, הנני פוסל את הרכב לתקופה של 30 ימים החל ממועד השימוע". טיעוני המבקשת המבקשת גרושה מזה 10 חודשים מהנהג אבי ילדיה, שלו נתנה הרכב להסעת בנותיה, על מנת שלא יטורפד הליך הסדר ראיית הילדים עפ"י הסכם הגירושין.
בנוסף, גם כאשר לא הוכחו העילות שפורטו לעיל, מוסמך בית המשפט מכוח הוראת סעיף 57ב(ג) לפקודת התעבורה לבטל את איסור השמוש ברכב או לקצר את התקופה שבה נאסר השמוש ברכב "אם היתקיימו נסיבות אחרות מאלה האמורות בסעיף קטן (ב), המצדיקות זאת. ולעניין זה רשאי בית המשפט להביא בחשבון, בין השאר, את הזיקה בין בעל הרכב לבין מי שנהג ברכב". הנטל להוכיח את התקיימות ההגנה מוטל על הטוען לה. בעניינינו, לא מתקיימת העילה בסעיף 57ב(ב)(1) לפקודת התעבורה, שכן המבקשת טענה כי מסרה את הרכב לשימוש הגרוש שלה לצורך ניוד הבנות אליו, מתוך רצון חופשי ועל מנת לשמור על שלום בית וטובת הבנות במסגרת הסדרי ראייה ביניהם שנקבעו בהסכם הגירושין.
...
במקרה דנן, גם שיקולים אלה מביאים אותי למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
לאחר שבחנתי את מכלול הטענות והשיקולים שהונחו בפני, לא שוכנעתי בדבר קיום נסיבות אשר מצדיקות ביטול ההודעה בדבר איסור השימוש ברכב או קיצור תקופתה.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריית שמונה נפסק כדקלמן:

בין הנאשם לגרושתו חל הסכם גירושין שקבל תוקף של פסק דין לפיו המשמורת על ילדיהם המשותפים של בני הזוג במהלך החגים תהיה לסירוגין ובהתאם למפורט בהסכם.
סלמאן דאהר, קצין החקירות בתחנת קצרין, הודיע לנאשם כי מבירור שערך עם העובד הסוצאלי שהוסמך מכוח החלטה שיפוטית לקבוע את הסדרי הראייה, נימסר לו כי הילדים אמורים להיות עם אימם במהלך החג הראשון.
...
בחינת האירוע המתמשך על פי נסיבותיו, הביאה אותי למסקנה כי מידת הפגיעה בערכים המוגנים באירוע חריג זה הנה בינונית.
ואולם אי התאמתו לעבודות שרות, בשל נסיבות אישיות רפואיות, שוללת לגביו מסגרת עונשית זו. באילוצים אלה החלטתי לוותר על הטלת מאסר בפועל, להסתפק במאסר מותנה, ולאזן את הענישה המקלה בהטלת קנס משמעותי יחסית, אשר ישקף את חומרת ההתנהגות כלפי השוטרים.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת את עונשו של הנאשם כדלקמן: 4 חודשי מאסר על תנאי, ואולם הנאשם לא יישא עונש זה אלא אם יעבור במהלך תקופה של 3 שנים מהיום על כל אחת מהעבירות בהן הורשע.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2016 ברבני נתניה נפסק כדקלמן:

מנגד, האם היתעלמה מההסכמה בהסכם הגירושין ולפיה הילדים ילמדו במוסדות חינוך של הממ"ד ולא במוסדות חב"ד. האב הודיע שמכיון שהבן נרשם ולומד בגן חב"ד בנגוד להסכם ובנגוד לדעתו הוא לא יסכים לקחתו ולהחזירו למוסד החינוכי שהרי הוא לומד שם כנגד רצונו וכנגד ההסכם, מלבד הנ"ל הגישו הצדדים בקשות רבות ותלונות הדדיות על הפרת הסדרי הראייה אין בדעתי להתייחס פרטנית לכל הבקשות, אך חובתינו לקבוע הכללים להיתנהגות והתנהלות הצדדים מעתה ואילך.
...
ב"כ האשה: היא הגישה בקשה לביטול הצו, אם היתה ניתנת החלטה שהבקשה נדחית היא היתה מגיבה על זה, אבל לא ניתנה החלטה על הבקשה, ביה"ד: לא ניתנה החלטה? ב"כ האשה: היא הרגישה שהצו ניתן ללא בירור העובדות, אם היתה יוצאת החלטה שלא נענים לבקשתה, ב"כ הבעל: לא נכון היא גם אמרה שהיא הולכת להגיש ערעור.
- סכום המזונות שנקבע הוא גבוה מאוד, ולכן אין לאפשר מצב בו הקטינים מחצית מהזמן עימו.
מסקנות מעשיות לאור כל האמור לעיל, המסקנות המעשיות הן כדלהלן: דוחים תביעת האשה לשלום בית.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנאמן טען כי ביום 15.10.2002 החייב והמשיבה חתמו על מיסמך הנושא כותרת "הסכם" במסגרתו פירטו באופן לאקוני ובכתב יד הסכם גירושין הכולל חלוקת הרכוש ביניהם, משמורת, הסדרי ראייה ומזונות ילדים.
...
התגובה האחרונה הייתה של הכנ"ר. בתגובתה מיום 27.7.2017 טענה המשיבה כי יש לדחות את בקשת הנאמן להורות של מימוש הנכס אשר לדבריה הנו בבעלותה ובבעלות ארבעת ילדיה ומשמש להם מזה עשרות שנים כדירת מגורים יחידה.
אני מורה כי הנאמן יגיש בקשה מסודרת תוך 30 יום.
סוף דבר, אין מקום לאפשר לנאמן לפתוח לדיון מחדש נושא זה של מימוש הנכס.
אשר על כן, בקשת הנאמן ליתן הנחיות למימוש זכויות החייב בנכס נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו