מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם בחירות בין רשימות בלשכת עורכי הדין

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העותרים טוענים גם לאי פירסום הסכמות שהושגו טרם הבחירות, ואשר עניינן תמיכה הדדית, דהיינו תמיכת "אמונה במשפט" במועמדותו של עו"ד אקסלרד לראשות ועד המחוז, ותמיכת עו"ד אקסלרד ברשימת "אמונה במשפט" למועצה הארצית.
] יחד עם זאת אציין כי האפשרות שניתן יהיה לבטל הליך בחירות ללישכת עורכי הדין גם מקום בו הליקוי שנימצא לא השפיע באופן כלשהוא על תוצאות הבחירות, אינה מתיישבת עם העקרונות שצוינו בפסיקה בהקשר זה, שעניינם סופיות הבחירות, יציבות השילטון והגשמת רצונם של הבוחרים (עניין מורביה הנ"ל, בפיסקה 13 לפסק הדין).
זאת, בין היתר, בשים לב לטענות, שלא נסתרו, לפיהן תמיכת סיעת "אמונה במשפט" בעו"ד אקסלרד בבחירות הנוכחיות קשורה במכלול הנימוקים שהוזכרו לעיל, לרבות הסכם התמיכה ההדדית, כמו גם לכך שאין כל ראיה לפיה ההסכם הנטען (אשר לא הוכח) הובא לידיעת תומכי "אמונה במשפט" קודם להצבעתם.
...
אעמוד עתה על השיקולים ביסוד מסקנה זו. נקודת המוצא לבחינת טענות העותרים מצויה בפסיקת בית המשפט העליון, בה נקבע כי ביטול בחירות הינו סעד חריג, שיינתן רק בהתקיים ליקוי היורד לשורש העניין, אשר עלול היה להשפיע על תוצאות הבחירות (ע"א 4071/16 בכר נ' יריב (‏20.2.2017), בפסקה 30 לפסק דינו של כב' השופט נ' הנדל).
משכך, דין העתירה להידחות.
עוד אעיר כי גם לו התקבלו טענות העותרים בכל הנוגע לגיבוש ההסכם הנטען, ספק אם די היה בכך על מנת להביא למסקנה כי הייתה להסכם השפעה משמעותית על הליך הבחירות.
התוצאה של כל האמור היא כי העתירה נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ההסכם בין הצדדים קבע כי תמונה לעמותה ועדת בחירות שתורכב משלושה נציגים: נציג של הנתבעים 4-11 באותו הליך; נציג שייבחר על ידי התובעים באותו הליך ועורך הדין א' אקסלרד, יושב ראש ועד מחוז ירושלים בלישכת עורכי הדין (להלן: יו"ר ועדת הבחירות) או מי שימונה מטעמו.
בהמשך לכך בדיון שהתקיים ביום 29.12.19 נחקרו בקצרה המצהירים ולאחר מכן הצדדים קיבלו את הצעת בית המשפט למיקוד הדיון לשתי שאלות והן: האם ועדת הבחירות הייתה מוסמכת לאפשר בחירה גם לרשימת מועמדים (שניתן לסמן את כל הרשימה בסימון אחד) על יסוד טופס ההצבעה כפי שצורף לכתבי הטענות ולא בדרך של סימון פרטני של 12 נבחרים מתוך רשימת המועמדים? האם היה על המבקשים לפנות לבית המשפט ולבקש למנוע את עריכת הבחירות, והאם יש לראות את ההישתתפות בבחירות מבלי לפנות בבקשה לצוו מניעה כחוסמת את העלאת הטענות לגבי סמכות ועדת הבחירות.
...
למסקנה זו הגעתי על יסוד הנימוקים הבאים: איני מקבל את טענת המשיבים וחברי ועדת הבחירות למודעות המבקשים להחלטה שהתקבלה ביום 28.7.19, נוכח אי אזכור ההחלטה בהודעה מס' 1 של ועדת הבחירות.
יישום מבחן זה בשינויים המחויבים לענייננו מביא למסקנה כי אכן אין מנוס מביטול הבחירות ועריכת בחירות חדשות.
סיכום על יסוד כל האמור, אני מקבל את התובענה, במובן זה שתוצאות הבחירות שנערכו ביום 15.9.19 בטלות.
אני מורה לעמותה לקיים בחירות נוספות להנהלת העמותה, שייערכו בהתאם לתקנון הבחירות, וזאת בתוך 6 חודשים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים הפרסומים הנ"ל עולים כדי לשון הרע נגדם, שכן הדברים שנטענו בתלונה השפילו אותם, נועדו לעשותם מטרה לשנאה לבוז וללעג, וזאת במטרה להכשיל מועמדותו של התובע 1 בבחירות, ולקדם את אביה של הנתבעת 1 באותן בחירות.
סעיף 63(ב) לתקנות החדשות, הנו המקביל לסעיף 143 לתקנות הקודמות, כאשר גם במסגרתו נתנו לבית המשפט סמכויות רבות בקדם המשפט, וזאת במטרה לייעל את הדיון, לפשטו ולהחישו, כאשר צוין במפורש כי בית המשפט מוסמך להעלות את הדברים ביוזמתו או לבקשת בעל דין, ולרבות: להורות על תיקון כתבי הטענות, מחיקת כל דבר שאינו דרוש לעניין ובירור רשימת השאלות השנויות במחלוקת ועריכת הפלוגתאות; למחוק את כתב התביעה או לדחות את התובענה.
הפסיקה בעיניין סמכות בית המשפט להעלות טענה משפטית מיוזמתו בע"א 11771/04 לישכת עורכי הדין בישראל נ' האירגון הבנלאומי של עורכי דין ומשפטנים (2007) (פורסם במאגרים משפטיים), דן בית המשפט העליון בסוגיה של העלאת טענות על ידי בית המשפט מיוזמתו.
..הינה כי כן, בית המשפט המחוזי רשאי היה לבחון מיוזמתו את הסכם ההלוואה בראי חוק הסדרת הלוואות – והוא נהג כשורה כאשר אִפשר לצדדים להעלות את טענותיהם בעיניין עובר למתן פסק הדין.
...
לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי, התשתית העובדתית הדרושה להעלאת הטענה המשפטית של קיומה/העדרה של חסינות על פי סעיפים 13(5), 13(7), נמצאת לכאורה בכתבי הטענות המונחים לפני.
לאור כל האמור לעיל, בנסיבות המפורטות לעיל, אני קובעת כי בית המשפט מוסמך היה להעלות מיוזמתו טענה משפטית חוקית, העולה מהחוק הספציפי עליו מבוססת התביעה, ומהאמור בכתבי הטענות של שני הצדדים, ולפיכך העלאת שאלת החסינות, על פי סעיפים 13(5), 13(7) לחוק, ביוזמת בית המשפט, הינה כדין.
כך גם טענת התובעים לפיה הסתמכות הנתבעים על טענת החסינות מהווה הרחבת חזית אסורה, דינה להידחות, בשל הטעמים האמורים לעיל.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לכך הצטרפה גם חוות דעתו של עו"ד מלכה, מטעם הערייה; - לעניין זה, במסגרת תפקידו ממילא אין לו כפיפות למי מעובדי הערייה ואף אם היה כזה, ניתן היה לתת יעוץ על ידי עורך דין אחר מהלישכה המשפטית; - חרף האמור לעיל, החליטה ועדת השרות לעיריות במשרד הפנים שלא לאשר את מינויו לתפקיד.
המסמך היחידי שהוגש על ידי המשיב, ביחס לנייר המכתבים של משרדו, הוא לגבי השותפות שהיתה בזמנו עם עו"ד רועי קרן, אולם שעליה הוא כבר הצהיר מבעוד מועד; לאמור לעיל יש להוסיף, בבחינת למעלה מהצורך, את קשריו של המשיב עם ראש הערייה עצמו ו/או עבור הרשימה שלו, שלא הוכחשו על ידו, ובכלל זה הייעוץ המשפטי (הנקודתי, כך לטעמו), שנתן המשיב לרשימה של ראש הערייה בבחירות 10/2018.
נפנה גם לבקשתו של המבקש, כי המשיב ימציא לתיק בית הדין "כל מיסמך בעל אופי חוזה המסדיר היתקשרות בינו ובין עו"ד שי צורי". הינה כי כן, ברמה הלכאורית, עולה כי בפן הכלכלי והעסקי, ולאורך פרק זמן שאינו מבוטל, היתקיימו יחסים בעלי קרבה של ממש בין המשיב לבין עו"ד צורי, בנו של ראש הערייה.
...
מאזן הנוחות – לא שוכנענו כי למשיב ייכנס נזק כלשהו כתוצאה ממתן החלטה בדבר מתן סעד זמני.
" אשר לאחותו של המשיב, שלכאורה התפטרה מעבודתה בעירייה רק כדי שהוא יוכל להיכנס לתפקידו, הרי שאנו סבורים כי עניינה של מי שלא היתה חלק מההליך, אינו יכול להשפיע על ההכרעה בשלב הנוכחי.
לסיכום לסיכום – ניתן בזאת צו זמני, אשר יעמוד בתוקפו עד תום ההליך העיקרי, ולפיו המשיב לא ייכנס לתפקיד שאליו נבחר – היועץ המשפטי של עיריית מוצקין, ולא יקבל ו/או יפעיל כל סמכות הנובעת מכך.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה קמא הוגשה במקורה על ידי המשיב 1 – עו"ד שינדלר נגד מספר נתבעים וביניהם הנתבע 3 – עו"ד אטיאס וכן נגד הנתבעת 4 -סיעת "אמונה במשפט". בסעיף 3 לכתב התביעה נכתב: "במסגרת תביעה זו יתבקש בית המשפט הנכבד לפסוק פיצוי כספי, ממוני ובלתי ממוני, בגין הנזקים שנגרמו לתובעים עקב הכמנה והסתרה של הסכם קואליציוני פסול שנחתם עובר לבחירות 2019 בין אקסלרד ובין סיעת אמונה במשפט – הסכם שקיומו הוסתר מעיני הציבור טרם הבחירות חרף חובת פירסום הקיימת לגביו בדין. הסכם שגם לאחרי הבחירות הוכחש על ידי הנתבעים 1-4 באופן מוחלט, תוך הגשת תצהיר שקר, במסגרת ההליך המשפטי שנערך בין הצדדים". ביום 16.6.22 הוגש כתב הגנה על ידי הנתבע 3 – עו"ד אטיאס בלבד בייצוג עצמי.
רק לאחר קדם משפט שהתקיים ביום 20.11.22, ומשנטל עו"ד הלפר ייצוג המבקש, התבקש המבקש על ידי עו"ד הלפר להמציא את מלוא מיסמכי הגשת רשימת מועמדים מטעם סיעת אמונה במשפט בהתאם לפרק ב' לכללי לישכת עורכי הדין (בחירות למוסדות הלישכה תשמ"ב – 1982 (להלן: "כללי הבחירות") על מנת שניתן יהיה לדעת מי הגורם המייצג את סיעת אמונה במשפט והתברר כי מדובר בעו"ד יצחק נטוביץ.
...
ב) אני סבורה כי לא ניתן להשאיר את ההחלטות ולפיהן מחויב המבקש לייצג את הנתבעת 4 על כנן.
לפיכך, אני סבורה כי יש לאשר לעו"ד הלפר לייצג את עו"ד אטיאס בהליך קמא.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור מתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו