וראה בעדות דדי ביחס ל"חריגות, אי עמידה במסגרות והסכמים" של הנתבע (עמ' 29 שורות 1-2)וכן על כך שע"פ המסמכים שהציג הנתבע לבקשת הבנק, ולאחר בחינת הדוחות הכספיים, לא הייתה התאמה עם מסגרת האשראי (עמ' 31 שורה 22) ובהמשך:
" יש לנו את הנושא של הדוחות כספיים כדי לנתח האם מסגרות האשראי מתאימות ללקוח, יש מערכת ממוחשבת אשר מדרגת את הלקוחות בסיכון ופעם בחודש מתעדכנת וחלק מהם זה הכנסות, אשראי וחלק חריגות וזה מתיישב ביחד. כשאתה בא לידון על לקוח ועל מסגרות האשראי לוקחים את הכל בחשבון." עמ' 31 שורות 28-31).
סלימאן קבע בחוות דעתו כי לאחר בחינה של מיסמכי החשבון למן שנת 2011 ועד הגשת התביעה, למעט ריבעון ראשון לשנת 2014, בוצע בחשבון ניכיון של 614 שיקים בהקף כולל של 1,450,810 ₪.
בהקשר זה, נפסק, כי עצם העובדה שבנק מתיר לעיתים ללקוחו לחרוג ממסגרתו של האשראי המאושר אינה מקימה כשלעצמה חובה חוזית על הבנק להוסיף ולאשר החריגה כן ראה במאמריו של כב' השופט יצחק עמית "חוק שיקים ללא כסוי, תשמ"א 1981", הפרקליט מד (ג) 449, 469-470:
"להוכחת שינוי של הסכם האשראי שבכתב נידרש דפוס היתנהגות מתמשך בין הבנק לבין הלקוח- להבדיל מהתנהגויות אקראיות, שאין ביניהן חוט מקשר. החזרת שיקים על ידי הבנק בעבר היא כשלעצה יכולה לסתור את טענת הלקוח, כי נוצר חוזה חדש בין הצדדים. העובדה, כי בעל החשבון "נזכר" רק לאחר קבלת הודעת ההגבלה להעלות את הטענה, שמסגרת האשראי שונתה, עלולה להיות לו לרועץ בהוכחת טענתו.
...
ראו גם ת"א (עפ') 90-11-08 שאול מיכאל נ' עדנה גליי:
" למעלה מן הדרוש, אציין כי דינה של הטענה להידחות אף לגופה, שכן התובע לא הוכיח כי היה לו מוניטין וכן את ערך המוניטין ולא פירט את הנזקים שנגרמו למוניטין ואת שווים."
בכל מקרה, הנתבע המשיך להפעיל את העסק באמצעות בנו, לפיכך ברי כי המוניטין לא אבדו.
לאור כל האמור:
א.התביעה מתקבלת ביחס לחוב בחשבון מס' 38901-הן חוב עו"ש והן חוב בכרטיס אשראי-ואני מחייבת את הנתבע 1 ב- 80% מסכומי הקרן של חובות אלו(ראה סעיף 7 לעיל)כפי שפורטו בתביעה (סכום קרן בו הודו הנתבעים בסעיף 7 לסיכומיהם),בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה.
ב.כך גם מתקבלת התביעה ביחס לחוב בחשבון 478007 ואני מחייבת את הנתבעים ביחד ולחוד בסכום קרן החוב שפורטה בתביעה (סכום בו הודו הנתבעים בסעיף 7 לסיכומיהם),בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה.