הראיות
בתמיכה לתביעה, הוגש תצהיר עדות ראשית של מר רוני מזרחי, מנכ"ל התובעת, במסגרתו נטען כי תחשיב ה- COST כולל "הן את העלויות והתשומות הישירות שהוצאו לצורכי אספקתם של שירותי הניהול והאחזקה בבניין והן את ההעמסה היחסית של ההוצאות העקיפות (התקורה), כשסך כל ההוצאות הישירות בתוספת ההעמסה היחסית של התקורה מחולק בסך השטח בבניין, בונה את המחיר למ"ר עבור דמי הניהול והאחזקה כשלסך זה של העלות (COST) מוסף הרווח בשיעור של 13% ומע"מ כחוק" (סעיף 24 לתצהירו).
הנתבעת טוענת כי נוכח ההסכמה אליה הגיעו הצדדים בבית המשפט המחוזי, הרי שהתובעת יכולה לבסס את דרישתה לתשלום דמי ניהול בתוספת של 13% על בסיס הוראות סעיף 14(א) להסכמים הקובע כי :
"הרוכש ו/או השוכר מטעמו מתחייב לשאת החל ממועד המסירה של הממכר בחלק היחסי מהוצאות לניהול, הפעלה, תיקון, אחזקה, חידוש, בדק, ניקיון, תאורה, לרבות תאורת חוץ, שמירה גינון פנימי, שבילים, משטחי חניה וגישה למשטחי חניה, חדרי מדרגות, מיתקני מיזוג אוויר, מעליות, חשמל, אינסטלאציה, מים, ביוב , תעול, וביטוח הרכוש המשותף והשטחים הציבוריים בבנין וכל פעולות ו/או שירותים הנחוצים לשמש ו/או לתחזק את הרכוש המשותף והשטחים הציבוריים בבנין (להלן: "השירותים")".
בע"א 3375/06 קמטק מערכות בע"מ נ' מדינת ישראל - משרד הבטחון (22.3.2011) נפסק כי "ככל טקסט משפטי, נקודת המוצא לפרשנות החוזה מצויה בלשונו, והיא התוחמת את גבולות הפרשנות. ואולם, נקודת המוצא אינה נקודת הסיום. אכן, הפרשן איננו אך בלשן, ובצד בחינת השפה שבה בחרו הצדדים לעשות שימוש, שומה על בית המשפט להדרש גם לנסיבות החיצוניות אשר ליוו אותו, ועל רקע אותן נסיבות, לבחון, מה היה אומד דעתם של הצדדים במועד שבו נפגשו רצונותיהם ונכרת החוזה. נסיבות אלה מהוות מקור ל"איתורה" של התכלית הסובייקטיבית של החוזה, היא הכוונה המשותפת בעת חתימת החוזה"".
עוד טוענת הנתבעת כי חלקה היחסי ברכוש המשותף הנו 18/343, כרשום בנסח רישום המקרקעין, ולא 10%, כקבוע בסעיף 2(ג) להסכמים שבין הצדדים.
...
בסעיף 2(ו) להסכמים, נקבע כי הנתבעת תשלם לתובעת סך בש"ח השווה ל- 0.75$ למ"ר כדמי ניהול ושירותי תחזוקה, ובלבד שלא יהיה כפל תשלום.
בין ההליכים שהתנהלו בין הצדדים, הגישה התובעת תביעה לתשלום דמי ניהול (ת.א. 3894/06) בבית משפט זה.
ביום 25.5.2008 ניתן פסק דין על ידי כבוד השופטת ד"ר איריס סורוקר, ולפיו נקבע כי הנתבעת תשלם לתובעת דמי ניהול ואחזקה לתקופה שמיום 1.12.05 ועד ליום 14.8.06, בניכוי סך של 7,500 ₪ בגין טענות הנתבעת ביחס לטיב שירותי הניהול (להלן: "פסק הדין").
משכך, אין בידי לקבל את הטענה, לפיה קיימת במקרה דנן הסכמה מודעת לכך שהדייר, קרי הנתבעת, התחייבה לשאת בתקורה ללא כל פיקוח על גובהה, וכי על סכום זה לשלם לתובעת רווח נקי בשיעור של 13%.
סוף דבר
לאור האמור, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת הסך של 56,400 ₪ בצירוף מע"מ כדין.